به گزارش خبرنگار مهر، كشورها امروزه براى تامين سرمايه لازم جهت ايجاد زيرساخت هاى اساسى رشد و توسعه اقتصادى، كسب فناورى هاى نوين، ايجاد اشتغال و مواردى از اين قبيل ناگزير از برنامه ريزى براى جلب و جذب سرمايه هاى داخلى و خارجى هستند. ايجاد مناطق آزاد و ويژه اقتصادى يكى از مهمترين راهكارهاى كشورهاى مختلف دنيا در چند دهه اخير براى دستیابی به اين مهم بوده است.
مدیر عامل منطقه آزاد انزلی در این زمینه به مهر می گوید: مناطق آزاد تجاري – صنعتی از کليدهاي اصلي رونق صادرات و واردات هستند.
رضا مسرور افزود: معافیت مالیاتی یکی از ظرفیت های قانونی مناطق آزاد برای جذب سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی است.
وی همچنین اظهارداشت: یکی از مسائل و مشکلاتی که از حدود یک سال قبل مسئولان منطقه آزاد انزلی با آن مواجه بودند بحث معافیت های مالیاتی و اجرای این مهم بود.
مدیر عامل منطقه آزاد انزلی گفت: خوشبختانه با تعامل سازمان امور مالیاتی استان گیلان هم اکنون در بخش معافیت مالیات بر درآمد بطور کلی مشکلات رفع شده است و تمامی فعالان اقتصادی از این مزیت قانونی استفاده می کنند.
وی در ادامه از رفع ابهامات در بخش معافیت مالیات بر ارزش افزوده نیز اشاره کرد و افزود: کالاهایی که از داخل و خارج کشور وارد منطقه آزاد می شود طبق معمول از معافیت بر ارزش افزوده می توانند استفاده کنند.
مسرور راه اندازی تالار بورس در منطقه آزاد انزلی را در راستای رونق فضای کسب و کار اقتصادی دانست و اظهارداشت: این بورس کالا نخستین بورس کالا ی مناطق آزاد کشور محسوب می شود.
وی اذعان داشت: بورس کالای کیش فقط رینگ صادراتی است ولی در بورس کالای منطقه آزاد انزلی همه نوع کالا را می توان داد و ستد کرد.
تبدیل بندر انزلی به مرکز هاب داد و ستد کالاهای استراتژیک کشورهای سی آی اس
مدیر عامل منطقه آزاد انزلی گفت: با توجه به اینکه گیلان یک استان کشاورزی است و خیلی از کالاهای دیگر مثل آهن، فولاد و غیره از انزلی وارد کشور می شود تمامی این کالاها را می توان در این بورس داد و ستد کرد.
وی بر ضرورت تبدیل انزلی به مرکز هاب داد و ستد کالاهای استراتژیک کشورهای سی آی اس تاکید کرد و افزود: این مهم از سیاست های راهبردی منطقه آزاد انزلی است.
مسرور اذعان داشت: با توجه به ظرفیت های که این منطقه دارد پازل هایی همچون بورس کالا، کریدور و زیر ساخت ها باید در کنار هم قرار گیرند تا همگان شاهد رونق اقتصادی در سطح استان و کشور باشند.
وی تاکید کرد: تالار بورس می تواند زمینه ساز همکاری بازرگانی بین ایران و کشورهای سی آی اس و قفقاز باشد.
مدیر عامل منطقه آزاد انزلی گفت: طبق قانون یک سرمایه گذار خارجی و یک بازرگان کشورهای سی آی اس و یا سایر کشورها می تواند در تالار بورس منطقه آزاد انزلی داد و ستد کالا را انجام دهد.
وی افزود: با توجه به اینکه کشور ایران با ارمنستان، آذربایجان، قزاقستان و بیلو روس پروتکل همکاری دارد درصدد هستیم بورس انزلی با بورس این کشورها لینک شود.
مسرور تصریح کرد: با تحقق این مهم طبق قانون معاملات ارزی امکان پذیر خواهد شد و این یک مزیت اساسی است.
وی در پاسخ به این پرسش که منطقه آزاد انزلی تاکنون چقدر در شتاب گرفتن روند توسعه استان گیلان موثر بوده است، بیان داشت: در حال حاضر سرمایه گذاری هایی در بخش های صنعتی و غیر صنعتی در منطقه آزاد انزلی انجام گرفته یا در حال انجام است.
مدیر عامل منطقه آزاد انزلی گفت: برای شتاب دهی این روند باید توسعه و تقویت زیر ساخت های منطقه آزاد به شدت مورد توجه باشد.
وی در ادامه با بیان اینکه پایه و اساس تشکیل مناطق آزاد ایجاد درآمد ارزی برای کشور است، افزود: با توسعه زیر ساخت های ریلی، بندری و حتی شفاف سازی قوانین نقش منطقه آزاد انزلی در توسعه اقتصادی کشور به ویژه گیلان بارزتر می شود.
مسرور در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه در حال حاضر سرمایه گذاران بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در این منطقه چقدر استقبال می کنند، اظهارداشت: خوشبختانه در یک ساله اخیر یکی از عواملی که سرمایه گذاران خیلی توجه دارند بحث همگرایی در توسعه روابط خارجی است.
وی اذعان داشت: خلق ارزش لازمه جذب سرمایه گذاران خارجی و داخلی در منطقه آزاد انزلی برای سرمایه گذاری است.
مدیر عامل منطقه آزاد انزلی گفت: مناطق آزاد در کنار مزیت های قانونی باید در زمینه خلق ارزش گام های اساسی بردارند.
خلق ارزش با هدف ایجاد مزیت نسبی برای سرمایه گذار است
وی همچنین یکی از فعالیت های منطقه آزاد انزلی را تردد خودرو با پلاک این منطقه عنوان کرد و افزود: تردد خودرو با پلاک مناطق آزاد یک مصوبه قانونی است.
مسرور اظهارداشت: شعاع تردد خودروها با پلاک منطقه آزاد انزلی در شرق گیلان تا انتهای چابکسر و ابتدای رامسر در استان مازندران افزایش یافته است.
وی از الحاق فرودگاه سردارجنگل رشت به منطقه آزاد انزلی اشاره کرد و تصریح کرد: با این الحاق محدوده تردد خودروها با پلاک منطقه آزاد به سمت جنوب استان گیلان تا لوشان میسر می شد.
مدیر عامل منطقه آزاد انزلی گفت: با توجه به ایرادی که اداره تطبیق قوانین مجلس شورای اسلامی به مصوبه هیئت دولت گرفت مبنی بر اینکه الحاق مزبور جزء اختیارات دولت نیست بنابراین فرودگاه رشت از مدار منطقه آزاد انزلی حذف شد.
وی افزود: برای الحاق مجدد فرودگاه رشت به منطقه آزاد انزلی دولت باید لایحه تدوین و به مجلس شورای اسلامی ارائه کند.
مسرور اذعان داشت: در صورتیکه فرودگاه رشت در مدار منطقه آزاد قرار گیرد تردد خودروها با پلاک منطقه آزاد انزلی تا لوشان میسر خواهد شد.
وی در خصوص توضیح این نکته که "سراسر استان گیلان جزء محدوده تردد خودرو با پلاک منطقه آزاد انزلی قرار گیرد "، افزود: در کارگروه تخصصی هیئت دولت با دفاعی که در این زمینه صورت گرفت موضوع مزبور مصوب ولی به هیئت دولت انتقال داده نشد به دلیل اینکه احتمال ایراد گرفتن از سوی اداره تطبیق قوانین مجلس شورای اسلامی وجود داشت.
مدیر عامل منطقه آزاد انزلی در زمینه اجرای معافیت عوارض ورود ناوگان عمومی در این منطقه اشاره کرد و اذعان داشت: معافیت عوارض ورود ناوگان عمومی یک ظرفیت خوبی برای نوسازی خودروها و همچنین ارتقای رفاه حال شهروندان است.
وی تاکید کرد: شهرداری ها باید از این ظرفیت به نحو مطلوب بهره گیری کنند.
مسرور در ادامه تجارت چمدانی یا کالای همراه مسافر را یکی از مطالبات مهم مردم استان گیلان از منطقه آزاد انزلی دانست و گفت: منطقه آزاد انزلی موفق به اخذ مجوز از گمرک ایران برای عملیاتی کردن کامل این طرح شده است.
نماینده مردم انزلی در مجلس شورای اسلامی نیز به مهر گفت: هدف اصلی از راه اندازی مناطق آزاد در بسیاری از کشورهای در حال توسعه ایجاد اشتغال، توسعه صادرات، جذب و تشویق سرمایه های خارجی، ایجاد درآمد ارزی، انتقال تکنولوژی و غیره است.
حسن خسته بند افزود: اين مناطق با ايجاد مشوق ها و معافيت هاي متنوع سعي دارند كه سرمايه گذاري خارجي را جذب و آن را در توليد كالاهاي صادراتي مورد استفاده قرار دهند.
وی همچنین اظهارداشت: با صادرات اين كالاها كشور از آثار و مزاياي مثبت صادرات و تجارت همچون ايجاد اشتغال، رشد اقتصادي، توسعه منطقه اي و غیره برخوردار خواهد شد.
كارآفريني عاملي مهم در دستیابی مناطق آزاد تجاري به هدف توسعه صادرات
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: كشورهای دنیا با راهكارهاي متنوعي همچون تسهيل ورود و خروج كالا، اعمال معافيت هاي گمركي و يا ايجاد مناطق آزاد تجاري سعي در تامين نيازهاي خود و تداوم رشد و توسعه پايدار دارند كه به نظر مي رسد كارآفريني زماني كه بستر مناسبي همچون حضور در مناطق آزاد تجاري مي يابد دريچه اي به جهان خارج ايجاد و توسعه منطقه اي را به دنبال خواهد داشت.
وی ادامه داد: بر اين اساس كارآفريني را مي توان عاملي مهم و تاثيرگذار در دستیابی مناطق آزاد تجاري به هدف افزايش و توسعه صادرات، ايجاد اشتغال، جذب سرمايه گذاري هاي داخلي و خارجي، انتقال تكنولوژي، افزايش درآمدهاي عمومي، افزايش توريسم و در نهايت ارتقاي جايگاه اقتصادي كشورها ذکر کرد.
رئیس سازمان امور اقتصادی و دارایی گیلان هم تبلیغ مزایای قانونی و فرصت های سرمایه گذاری منطقه آزاد انزلی را مهمترین ضرورت دانست و به خبرنگار مهر گفت: این منطقه دروازه ورود سرمایه گذار خارجی به شمال ایران است.
منصور مولایی پور وجود منطقه آزاد انزلی را نقطه قوت استان در زمینه جذب سرمایه گذار خارجی عنوان کرد و افزود: ظرفیت های این منطقه و برخورداری از مزایای قانونی متعدد در شمال کشور از جمله مزیت های استان برای حضور سرمایه گذاران خارجی است.
وی همچنین با بیان اینکه معرفی توانمندی های مزبور به سرمایه گذاران خارجی مهمترین اولویت کاری است، اظهارداشت: جذب سرمایه گذار خارجی موجب توسعه دانش فنی، ایجاد اشتغال مولد و افزایش بهره وری ظرفیت های ترانزیتی، صنعتی، کشاورزی و گردشگری استان می شود و در این میان منطقه آزاد انزلی از جایگاه ویژه ای برخودار است.
رئیس سازمان امور اقتصادی و دارایی گیلان گفت: منطقه آزاد انزلی از وجود قوانینی مطابق با سازمان جهانی تجارت (WTO) و متناسب با قوانین بین المللی حمایت از سرمایه گذاران خارجی برخوردار است که باید از این مزیت، بهره مند شد.
وی در ادامه خواستار همکاری بیشتر نهادهای استانی برای تسریع در خدمت رسانی به سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی منطقه آزاد انزلی شد و افزود: این منطقه مهمترین کانون اقتصادی استان برای معرفی و فعالیت سرمایه گذاران خارجی است.
به گزارش خبرنگار مهر، توسعه اقتصادي نيازمند سرمايه گذاري در بخش ها و فعاليت هاي مختلف اقتصادي است بدون سرمايه گذاري در طرح هاي زيربنايي و روبنايي نمي توان انتظار گسترش، اشتغال، توليد و رفاه اقتصادي را داشت بنابراین يكي از راه هاي مفيد و مناسب بدين منظور ايجاد مناطق آزاد تجاري - صنعتي است.
منطقه آزاد انزلی با داشتن ظرفیت های تجاری، صنعتی و گردشگری همچون نگینی درخشان بر تارک نوار سبز ساحلی شمال کشور می درخشد بنابراین می طلبد از این ظرفیت در راستای رونق اقتصادی، اشتغال و ارزش افزوده و غیره بهره برداری اصولی انجام شود.