اصفهان – خبرگزاری مهر: سازمان میراث فرهنگی اصفهان امروز شاهد وداع کارکنانش با مدیری بود که به گفته بسیاری از مسئولان صنایع دستی اصفهان را به جهان معرفی و ساماندهی کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، احمد ادیب معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان در حوزه میراث فرهنگی استان اصفهان اقدامات ارزنده و شایسته ای به انجام رسانید و به نوعی این عرصه را دگرگون کرد که امروز در مراسم تشییع پیکر این مرحوم شاهد حضور بسیاری از هنرمندان و مسئولین حوزه میراث فرهنگی بودیم چنانچه به واقع می توان گفت تمامی کارکنان سازمان میراث فرهنگی مات، داغ و ماتم بودند.

در این خصوص رئیس موزه هنرهای معاصر استان اصفهان در گفتگو با خبرنگار مهر بیان داشت: او همواره در تلاش بود تا اعتلای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را دنبال کند و هیچ گاه به دنبال اسم و نام خود نبود و تنها ارتقای هنر در کشور و استان اصفهان را دنبال می نمود.

مهدی دلیلی ادامه داد: شخصیتی برجسته در زمینه کار اجرایی بود و مدیران جوان و با ذوق را به کار می گرفت و به کار خود وارد بود و در این زمینه کارهای شایسته ای را انجام داد مخصوصا ساماندهی صنایع دستی که بیشتر مربوط به میدان نقش جهان می شد و هماهنگی که داشتند به کار خود بی نظیر بود و عشق به کار داشت.

رئیس شورای اسلامی بازار هنر اصفهان بیان داشت: مرحوم ادیب توانست تا حدی در حوزه صنایع دستی اصفهان اقدام کند و گام بردارد که مشکلات معیشتی هنرمندان تا حدودی برطرف شود و اکنون که شاهد هستیم گردشگران مجدد به اصفهان برگشته و فصل دیدن ثمره فعالیت هایش بود از میان هنرمندان رفت.

اسدالله شاه میوه بیان داشت: او در حوزه صنایع دستی و گردشگری استان صاحب ایده و خلاقیت بود و توانست تا حد بسیار زیادی در حوزه صنایع دستی استان گام بردارد که اکنون شاهد درخشش این آثار در سطح جهانی هستیم.

در خصوص مجموعه فعالیتهای مرحوم ادیب یک هنرمند نیز به خبرنگار مهر گفت: مرحوم ادیب در حوزه صنایع دستی اقدامات موثری به انجام رساند و رسالت ساماندهی هنرمندان را بر عهده داشت.

 

 

حسن مقضی ادامه داد: تا کنون در حوزه میراث فرهنگی مدیر قابلی چون مرحوم ادیب ندیده بودم و امیدوارم تا مجموعه فعالیتهای او الگوی راه دیگران باشد.

رئیس اداره کل تشریفات استانداری اصفهان نیز در خصوص شخصیت مرحوم ادیب به خبرنگار مهر گفت: او در طول مدیریتش تلاش داشت تا با صداقت و راستگویی تمام در حوزه میراث فرهنگی و صنایع دستی فعالیت کند.

مسعود نیک آئین بیان داشت: ادیب در طول فعالیتش در این حوزه صنایع دستی اصفهان را به جهانیان معرفی نمود و اقدامات موثری برای برگزاری و معرفی صنایع دستی اصفهان به جهان انجام داد.

وی  گفت: او علاوه بر آن برای احیاء و زنده ماندن هنر و صنایع دستی اصفهان موضوع راه اندازه کارگاه های صنایع دستی را در خانه های قدیمی دنبال کرد که این اقدام او نیز هنرمندان بسیاری را به سمت و سوی خود جلب کرد  و موضوع بیمه هنرمندان اصفهان را با جدیت تمام پیگیر بود.

 عضو هیئت علمی دانشگاه هنر اصفهان نیز با اشاره به فعالیت و اقداماتی که این هنرمند در حوزه میراث فرهنگی و صنایع دستی اصفهان انجام داده است گفت: اصفهان در حوزه صنایع دستی مدیری به این کوشایی تا کنون نداشته است.

ادیب به فکر تدوین دایره المعارف هنرهای سنتی بود

حمید فرهمند بیان داشت: در چند هفته اخیر ادیب با من مذاکره داشت تا موضوع دایره المعارف هنرهای سنتی در حوزه جوانان را دنبال کنم و درخواست پیگیری این موضوع را داشت.

یکی از خبرنگاران و فعالان حوزه میراث فرهنگی نیز به خبرنگار مهر گفت: مرحوم ادیب در تمامی حوزه ها دقت و تیز بینی بسیاری داشت چنانچه با توجه به اینکه در طول دوران بیماری خود در بیمارستان سید الشهدا بستری بود و از نزدیک وضعیت بیماران و کودکان سرطانی را می دید به فکر این موضوع افتاد تا به نوعی برای کودکان سرطانی اقدامی شایسته را انجام دهد.

فاطمه نوری ادامه داد: راه اندازی کلاس و کارگاه های آموزشی صنایع دستی مخصوص کودکان سرطلانی و از سوی دیگر کلاس های آموزش موسیقی مختص این بیماران در خانه شیخ الاسلام یکی از اقدامات ستودنی این مرد بود.

 

 

وی ادامه داد: در یکی از گفتگوهایی که با مرحوم ادیب داشتم او ماجرای خوابی را برای من تعریف کرد که یک پارچه زربافت(زری بافی شده) را بر روی مزار حضرت معصومه (ص) انداخته است که برای تحقق این خواب نیز او اقدامات موثری را انجاام داده بود چنانچه مرحوم ادیب همین اواخر موضوع طراحی این پارچه را به نتیجه رسانده بود و هم اکنون نزدیک به ده سانتی متر از این پارچه توسط استاد شمس علی بافته شده است.

همچنین معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی کشور نیز در خصوص شخصیت مرحوم ادیب در جمع خبرنگاران بیان داشت: درگذشت مرحوم ادیب خلایی ایجاد می کند که فکر نمی کنم پوشیدنی باشد و او یکی از مدیران بی نظیر حوزه صنایع دستی بود.

ده نفر مانند ادیب داشتیم در قله صنایع دستی جهان بودیم

بهمن نامور مطلق ما اگر ده نفر همانند مرحوم ادیب داشتیم مطمئنا در قله صنایع دستی جهان بودیم که متاسفانه همین یک نفر را از دست دادیم و امیدوارم رویه ایشان توسعه یابد و شاهد مدیران مدبر و کارشناس باشیم.

ما در عرصه یک جهش در حوزه صنایع دستی هستیم و عنصر این جهش همین مدیران دلسوز هستند که نمونه نادر آن مرحوم ادیب بود.

وی ادامه داد: ما قطعا فعالیتهایی را که ایشان آغاز کرده است را دنبال خواهیم کرد و در خصوص دغدغه این که ایشان در خصوص مغازه های واقع در میدان نقش جهان داشت هم حساس هستیم؛ که امید با تغییر در مدیریت سازمان میراث فرهنگی در اصفهان این حساسیت بیشتر باشد چرا که این میدان نماد صنایع دستی و میراث اصفهان است باید هویت خود را حفظ کند و شکل الگویی پیدا کند برای سایر نقاط و به عنوان نمادی برای سایر نقاط باشد.

نامور مطلق همچنین در خصوص پیگیری تدوین یک دایره العمارف مختص هنرهای سنتی بیان داشت: جزئیات این طرح را بررسی خواهم کرد و باید اعتبارات آن دیده شود و قطعا چنین طرحی می تواند مفید باشد.