به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله ابراهیم امینی در نشست علمی نخبگان تبلیغی فضای مجازی، فرصتها و تهدیدها که ظهر پنجشنبه با حضور مبلغان عرصه فضای مجازی در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار شد، اظهار داشت: از گذشته حوزه علمیه نیز از فضای مجازی، اینترنت استفاده کرده و امروز نیز مراجع تقلید، علمای دین و بنده نیز از این فضا استفاده میکنم و بسیار ارزنده است، ولی کسی به مشکلاتی که این فضا ممکن است ایجاد کند، توجه نمیکند و یا از مشکلات آن خبر دارند و کاری نمیکنند.
وی بیان داشت: زمان حاضر به گونهای است که نمیتوان این فضا را از زندگی حذف کرد و برنامهای که مبلغان این فضا تدارک دیدهاند را مطالعه کردهام و پیشنهادات خوبی در آن شده اما نیاز است آن برنامهها ابتدا کارشناسی بهتری شوند و برای بهتر انجام شدن آن با کارشناسان بحث و گفتگو کرد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در این زمینه ادامه داد: باید با برنامه بهتری برای تبلیغ دین وارد فضای مجازی شد و این بحثها ابتدا کارشناسی شوند تا اثر سوء آن گرفته شود.
وی افزود: اینکه کاربران فضای مجازی چه کسانی هستند و چه خواستههایی دارند بسیار مهم است که باید آنها را دانست و در جهت نیز آنها قدم برداشت.
آیت الله امینی تصریح کرد: قبل از این نیز برنامههایی در فضای مجازی برای تبلیغ دین صورت گرفته و دیده شده که کاربران اینترنت با شما نبودهاند، آنها موارد دیگری را پیگیری میکنند و به همین دلیل کمتر به سایتهای ما مراجعه میکنند و یا از آن بازدید نمیکنند.
سایتهای دینی باید خواستههای جوانان را بدانند
امام جمعه قم یادآور شد: سایتهایی که در زمینه فرهنگی و دینی فعالیت دارند، هر اندازه زیاد بشوند فایدهای ندارد و باید کاری کرد که موثر و پاسخگو به نیازهای جوانان باشد تا بازدیدکنندگان بیشتری داشته باشند.
وی ابراز داشت: مبلغان عرصه تبلیغ فضای مجازی ابتدا باید ماهیت اینترنت را بشناسند و اهدافی را که موسسان این فضا تعقیب میکنند را بدانند.
آیت الله امینی افزود: موسسان فضای مجازی گویا اهداف دیگری را پیگیری میکنند، آنها هدف مقدسی ندارند و حتی از زندگی خصوصی فردی که نامش در اینترنت جستجو میشود اطلاعات کسب میکنند و هر مطلبی را که ما جستجو میکنیم حتی یک مطلب علمی و فرهنگی، آن را ثبت و تعقیب میکنند و این خیلی عجیب است و جا تعجب دارد.
وی عنوان داشت: ما تا زمانی که اهداف آنها را ندانیم نمیتوانیم به درستی برنامه ریزی کنیم و آنچه ما از اهدان آنها متوجه میشویم این است که آنها یک فرهنگ اجتماعی را تعقیب میکنند نه یک فرهنگ دینی و مهمترین هدفشان اصرار و صدور فرهنگ غرب به کشورهای جهان است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ابراز کرد: آنها میخواهند فرهنگی که بدون دین و اخلاق و برخواسته از خواستههای نفسانی است را به دنیا صادر کنند.
وی ادامه داد: مشکلاتی که جوانان جامعه ما دارند برگرفته از فرهنگی است که دشمنان ایجاد کردهاند و مشکل شهوت رانی و مسائل جنسی در جامعه وجود دارد و مسئولان میگویند ما از این مسائل جلوگیری میکنیم اما این امکان ندارد.
نیازهای جوانان بررسی شود
آیت الله امینی افزود: مسئولان با فیلتر کردن سایتها میگویند از مشکلات جلوگیری میکنیم اما فیلترشکن وجود دارد و حتی برخی سایتها فیلتر شکن رایگان در اختیار کابران قرر میدهند، نمیشود قناعت کرد که ما فیلتر میکنیم زیرا فیلتر امروز مسئلهای ندارد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: خوب است دقت و بررسی شود که جوان امروز چه نیازهایی دارد، جوانی که زمان ازدواجش است اما نمیتواند ازدواج کند، باید این نیازها را برطرف کرد.
وی بیان کرد: اگر ما بخواهیم مشکلات را حل کنیم با فیلتر کردن سایتها کاری درست نمیشود بلکه باید نیازهای جوانان را بشناسیم و در جهت رفع آن تلاش کنیم.
ورود کارشناسی به فضای مجازی مفیدتر است
آیت الله امینی تصریح کرد: ما باید با برنامه ریزی درست تبلیغات ضد دینی را خثی و یا کم کنیم و برای وارد شدن به این برنامهها ابتدا باید با استفاده از کارشناسان اینترنت مشورت کرد و فکر میکنم این کار مفیدتر باشد و ای کاش پیشتر این کار را انجام میدادیم.
عضو جامعه مدرسین حوزه ابراز داشت: در حال حاضر مسئولان ارتباطات میگویند نمیشود اینترنت را از جامعه حذف کرد زیرا به آن نیاز داریم ولی گمان میکنم کم لطفی میکنند به هر حال باید مشکلات فضای مجازی را حل کرد.
باید اینترنت ملی پاک و سالم به جامعه عرضه کرد
وی ادامه داد: ما نمیگوییم اینترنت نباشد ولی میگوییم اینترنت پاک باید به وجود آید و به جای هیاهو درباره بالا بردن سرعت اینترنت، اینترنت ملی پاک و سالم به جامعه عرضه کرد.
آیت الله امینی در ادامه بیان کرد: آنگونه که باید و شایسته بوده فرمایش مقام معظم رهبری تعقیب نشده، همه ما وظیفه داریم و ما نیز در حد خودمان کار میکنیم.