به گزارش خبرگزاری مهر، علی طیب نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان در حاشیه اجلاس پاییزه بانک جهانی و صندوق بین المللی پول در گفتگویی به بررسی وضعیت اقتصاد ایران، تحولات بین المللی و روابط فی مابین ایران و چین پرداخت و تحولات اخیر اقتصاد ایران و بویژه کاهش تورم 40 درصدی به حدود 20 درصد و سیاست های دولت تدبیر و امید برای مقابله با چالشهای اقتصادی کشور را تشریح کرد.
طیب نیا گفت: وقتی دولت جدید در سال گذشته روی کار آمد به دلیل مشکلات ساختاری اقتصادی و تصمیمات نامناسب، نرخ تورم 40 درصد و همراه با رکود بود. ابتدا دلایل بروز تورم و رکود شدید تحلیل و منشا آن مشخص شد.
وی که با شبکه سی سی تی وی چین گفتگو می کرد، افزود: علیرغم وجود تحریمها و در سایه تصمیمات مناسب اتخاذ شده و بویژه انضباط پولی و مالی دولت، تورم تحت کنترل در آمد و با اتخاذ سیاست بهبود محیط کسب و کار، تقویت بخش خصوصی، کاهش هزینه های دولت، افزایش درامدهای غیر نفتی و تلاش برای رفع مشکل نقدینگی بنگاههای خصوصی، نرخ رشد در فصل اول سالجاری به 4،6درصد رسیده است.
طیب نیا در ارتباط با نسبت کاهش تحریمها و موفقیت بدست آمده نیز به آثار منفی تحریمها بر اقشار کم درآمد جامعه اشاره کرد و افزود: تأثیر لغو موقت برخی تحریمها آنقدر قابل ملاحظه نبوده است.
وی در ادامه گفت: رمز موفقیت ما در مقابله با تحریمهای ظالمانه غرب، اعمال مدیریت کارآمد اقتصاد است که تجربه یکسال گذشته نشان داد غرب نمی تواند نیات سیاسی خود را از طریق تحریم اقتصادی بر کشور تحمیل کند. برای کاهش تاثیر تحریمها بر اقشار آسیب پذیر، دولت سیاستها و تصمیمات جدی اتخاذ کرد و تلاش شد با اجراء طرحهای عمده، امنیت غذایی و سلامت و بهداشت جامعه ارتقاء یابد.
وزیر اقتصاد کشورمان در پاسخ به پرسشی در خصوص نقش رفع تحریمها بر اقتصاد کشور تاکید کرد: برنامه دولت این است که اشتباهات گذشته تکرار نشود و درآمدهای نفتی برای بودجه دولت و هزینه های جاری هزینه نشود.
وی افزود: تصمیم داریم که با اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی ابلاغ شده توسط رهبر معظم انقلاب، وابستگی اقتصاد کشور به درآمد نفت و آسیب پذیری درمقابل تنشها و شوک خارجی برای همیشه ریشه کن کنیم.
وزیر امور اقتصادی و دارایی در پاسخ به اینکه چه صنایعی در ایران در شرایط رفع تحریم موجب جذب سرمایه گذاری خارجی خواهد شد نیز گفت: اقتصاد ایران مزیت های بسیاری برای جذب سرمایه گذاری خارجی دارد.
وی افزود: اکنون شاهد علاقمندی سرمایه گذاران خارجی از کشورهای مختلف برای ورود به اقتصاد ایران هستیم و در این حوزه، صنایع مرتبط با نفت و گاز با هدف صادرات محصولات گازی، نفتی و پتروشیمی بجای مواد خام در اولویت خواهند بود.
وزیر امور اقتصادی و دارایی در ارتباط با نقش داعش و تروریسم در بی ثباتی اقتصاد اعلام کرد، آثار خشونت و افراط گرایی محدود به منطقه نخواهد بود و اطمینان داریم تروریسم بالاخره روزی دامن کشورهای حامی و تسلیح کننده را خواهد گرفت. ایران جدی ترین مقابله با داعش در منطقه را داشته است و اگر اقدامات موثر ایران نبود اکنون داعش مناطق وسیعتری را به اشغال خود در آورده بود.
وی همچنین ضمن اعلام اینکه بنا داریم با همه کشورهای دنیا روابط دوستانه داشته باشیم به نقش و جایگاه کشور چین در گذشته و حال اشاره کرد و افزود: تصمیم داریم در دوران جدید روابط ایران و جهان، توجه ویژه ای به همکاری با چین در حوزه اقتصاد داشته باشیم.