به گزارش خبرگزاری مهر، اوليسس كانچولا ضمن بازديد از كاخهاي تخت جمشيد، اين بناي جهاني را مكاني عظيم و تحسين برانگيز خواند و گفت: هيچكس نمي تواند توصيفي واقعي و در خور تحسين از اين اثر تاريخي كه نشان از فرهنگ غني و بيانگر مهارت و توانمندي ايرانيان در برپايي اين بناي تاريخي و عظيم است ، را داشته باشد.
سفير مكزيك با اشاره به اینکه از بدو فعاليتش در ايران ، اولين سفر بازديد از اماكن تاريخي اصفهان و فارس بوده و هدف خود را از اين سفرها ، آشنايي با فرهنگ مردم ايران و همچنين توسعه روابط فرهنگي تاريخي ايران و مكزيك خواند.
اوليسس كانچولا در اين بازديد اظهار داشت: روابط فرهنگي و ارتباطات سياسي ايران و مكزيك سابقه اي 100 ساله دارد و هر چند مردم مكزيك، ايران را به عنوان كشوري متمدن و با فرهنگ ديرينه مي شناسند اما اين كافي نيست و به دنبال آن هستيم اين روابط بيش از پيش در سايه تعاملات فرهنگي تقويت شود.
وي در بازديد خود به تعداد بسيار زياد توريست از ديگر كشورها در تخت جمشيد اشاره كرد و افزود: اين بسيار جالب است كه از مليت هاي مختلف به تخت جمشيد مي آيند و اين بناي عظيم را بازديد مي كنند. حضور و تنوع توريست از ساير كشورها به ايران نشان از علاقه مندي ساير ملل به فرهنگ ايران در سايه امنيت موجود و تاريخ و فرهنگ عظيم و غني مردم ايران است.
آقاي اوليسس كانچولا سفير مكزيك در حاشيه بازديد خود، از سالن دستاوردهاي علمي- پژوهشي پايگاه جهاني تخت جمشيد بازديد و دفتر يادبود تخت جمشيد را امضاء کرد.
معاون میراث فرهنگی کشور از محوطه تاريخي تل آجري و موزه تخت جمشيد بازدید کرد
محمدحسن طالبیان معاون میراث فرهنگی کشور طی بازدید از نزدیک وضعیت كاوش در محوطه تاريخي تل آجري و همچنين روند مرمت موزه تخت جمشيد را بررسی کرد.
در اين بازديد ، پروفسور پيرو فرانچسكو كاليري،سرپرست تيم ايتاليايي كاوش تل آجري ضمن تشريح نتايج بدست آمده و مطالعات انجام شده در فصل هاي گذشته ي كاوش و گمانه زني هاي مرتبط با محوطه تاريخي تل آجري ، به ارائه گزارش پرداخت.
دكتر طالبيان با اشاره به موقعيت محوطه تل آجري كه در 3.5 كيلومتري بناي تخت جمشيد قرار دارد و يكي از چند محوطه باستاني مربوط به دوره هخامنشي است كه به ثبت ملي رسيده است.
وی شناسايي و كاوش محوطه ي تل آجري را كه هم از نظر ارزش تاريخي در گذر زمان قابل توجه است و هم به لحاظ هويت محتوايي جزء ميراث فرهنگي به شمار ميرود، حائز اهميت خواند و افزود: اين مكان به پيش از زمان داريوش و برپايي تخت جمشيد بر مي گردد و آجرهاي لعابدار آن به دليل برخورداري از مضامين اسطوره اي و آييني حائز اهميت است.
معاون سازمان ميراث فرهنگي كشور ابراز اميدواري كرد در محوطه هايي تاريخي همچون تل آجري پس از اينكه بحث مطالعاتي آن در تمامي سطوح كامل و نتايج ارزشمندي از كاوش و مطالعه باستان شناختي آن فراهم شود، ايجاد سايت موزه بتواند از يكسو بخشي از تاريخ ناشناخته و يا كمتر شناخته شده كشور را زنده و معرفي كند و از سوي ديگر باعث توسعه محور گردشگري نيز شود.
طالبيان همچنين با بازديد از موزه تخت جمشيد كه چندي پيش، فاز جديد مرمتي آن آغاز شده است، در جريان روند مرمت و توسعه موزه قرار گرفت.