ساری - خبرگزاری مهر: مدیرکل تعاون، کار ور فاه اجتماعی مازندران از تصویب 300 میلیارد ریال اعتبار برای 64 طرح تعاونی استان خبر داد و گفت: تاکنون فقط به 16 طرح تسهیلات پرداخت شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، علی بابایی کارنامی صبح شنبه در جمع مدیران شهرستان ساری، یکی از دغدغه‎های اصلی جامعه را اشتغال و معیشت اعلام کرد و با تاکید بر اینکه زیرساخت‎ها باید در سطح کلان بررسی شود، گفت: مدیران ساروی باید در افزایش سهم سرمایه گذاری شهرستان از صندوق توسعه ملی نیز تلاش کنند.

وی تسهیلات تعاونی ها در سال 92 را 110 میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: در سال 93 تاکنون 45 میلیارد تومان تسهیلات دریافت کردند.

وی با گله از اینکه بانک ها نمی خواهند وارد بازار اشتغال شوند ابراز داشت: آنچه تعهد استان است و آنها اعلام کردند موظف به پرداخت هستند، با ادبیات اینکه منابع مالی نداریم مشکلی رفع نمی شود، این امر باید در مدیریت داخلی بانک ها حل شود، مشتری بانک در اولویت است.

مدیر کل تعاون مازندران، شناسایی فعالان اقتصادی توانمند را از راهکارهای مهم در راستای رفع مشکلات اعلام کرد و گفت: فضای کسب و کار باید رصد شود و شاخص های توسعه تعریف شود.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه فضای کسب و کار خرد را باید در کنار کسب و کار کلان داشته باشیم، گفت: در طرح های اعلام شده 70 درصد طرح تعاونی و 30 درصد طرح غیرتعاونی بوده است.

بابایی کارنامی در پایان افزود: تعاونی ها باید از ظرفیتهایی از قبیل صندوق ضمانت و سرمایه گذاری تعاون و بیمه تعاون بهترین استفاده را ببرند و ما از آنها می خواهیم در این زمینه مطالعات بیشتری را انجام دهند.

در راستای رفع بحران اشتغال در پی جلسات کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری در کشور و استان، فرمانداری شهرستان ساری به برگزاری جلسه برای شناسایی موانع عدم اشتغال و سرمایه گذاری و ارائه راهکارها در این مسیر مبادرت کرد.

فرماندار مرکز استان نیز یکی از تکالیف این کارگروه را اتخاذ راهکارها و سیاست هایی برای رونق بخشی به روان سازی و تسهیل فضای کسب و کار اعلام کرد و ابراز داشت: در رسیدن به اهداف و نقاط تحقق توسعه، جز با حضور سرمایه گذاران برای تولید و عرضه خدمات محقق نخواهد شد. بنابراین در تسهیل و روان سازی حضور سرمایه گذاران تلاش کنیم.

جواد واحدی با اشاره به بیکاری در شهرستان ساری گفت: لازم است با برنامه ریزی های دقیق و کارشناسی دستگاههای ذیربط این رقم کاهش یابد و ما شاهد رونق یافتن فضای کسب و کار و اشتغال افراد تحصیل کرده و بیکار باشیم.

فرماندار در ادامه با اشاره به سهم دستگاهها در اشتغالزائی خاطرنشان کرد: با توجه به وظایف محوله خاص هر دستگاه در میزان تعهد اشتغالزایی، اما در این امر مهم همه ادارات بصورت مجموعه‌ای با همفکری و همدلی می توانند در تحقق اقتصاد مقاومتی، رفع بیکاری و جذب سرمایه‌گذاری نقش موثرتری داشته باشند.

مسئول ارشد دولتی شهرستان ساری با اشاره به اینکه حل مسئله معضل روز جامعه یعنی بیکاری، امید را در زندگی خانواده ایرانی را زنده می کند، خاطرنشان کرد: دستگاه‌های اجرایی باید اطلاع‌رسانی مناسبی از تسهیلات و نحوه استفاده از آن و فرایندهای کاری برای متقاضیان انجام دهند.

مدیر عامل صندق مهر امام رضا(ع) نیز اظهارکرد: صندوق مهر رضا با تغییر رویکرد ارائه تسهیلات از فرد محور به شبکه ایی محور و بازار محور گام در ایجاد اشتغال پایدار برداشته است.

مدیریت صندوق مهر رضا با اشاره به اینکه صندوق از سال 85 با ارائه وام خود اشتغالی و مشاغل خانگی وارد عرصه اقتصادی شد، اظهار داشت: در سال 92 در استان 240 میلیارد تومان در بحث تسهیلات پرداخت شد.

فرهادی بیان کرد: رویکرد صندوق در زمینه اشتغال از شغل محور به محصول محور تغییر پیدا کرده و این تغییرات به منظور هدفمندسازی و به نوعی توسعه تولیدات اقتصادی و اشتغال انجام شده و موجب پایداری تولید و کسب و کار می‌شود.

وی افزود: در رویکرد جدید دیگر تسهیلات خود اشتغالی به فرد پرداخت نمی‌شود بلکه تسهیلات به مجموعه پشتیبان اختصاص می‌یابد که در راستای حمایت از انجام کارهای تعاونی و جمعی است.

وی ویژگی تغییر رویکرد را شناسایی رشته فعالیت هایی که قابلیت و ظرفیت تولید را دارند اعلام کرد و ابراز داشت: در این طرح افراد با توانمندی های مدیریتی در تولید، بازاریابی شناسایی می شوند.

فرهادی تغییر رویکرد صندق در ارائه تسهیلات و تجدید منابع را وجود ضعف های مختلف در تسهیلات انفرادی اعلام کرد و افزود: در پرداخت تسهیلات به بنگاه‌های فردی، با توجه به عدم توانایی و شناخت افراد در بازاریابی وسیع، موجب ورشکستگی؛ در نتیجه فرصت‌های اقتصادی از دست می‌رفت.

وی با تاکید بر اینکه برای ایجاد پایداری در کسب و کار باید شبکه سازی در کسب و کار انجام گیرد، اظهار داشت: باید تاثیر پذیری این فرم کسب و کار در اشتغال و تولید ناخالص ملی را افزایش دهیم.

فرهادی با تشریح طرح جدید پرداخت تسهیلات صندوق، تصریح کرد: تاکید صندوق بر فرآیند محوری در تولید است و بدین ترتیب پرداخت تسهیلات از کسب و کارهای فرد محور خارج شده و به سمت کسب و کارهای محصول محور و تولیدمحور حرکت می کند.

این مسئول بانکی بااشاره به اینکه 27 طرح پشتیبان شناسایی شده است افزود: برای اشتغال پایدار از هر پشتیبان 5 سال تعهد گرفته می شود.

 وی با اعلام اینکه 11 درصد اعتبارات استان به شهرستان ساری اختصاص می یابد، تصریح کرد: طرح های پشتیبانی در خوشه های خدماتی، صنعتی، کشاورزی تعریف شده اند.