رئیس بنیاد ملی نخبگان گفت: دایره نخبگانی وسیع تر می شود، نخبگان علمی، هنری، قرآنی به جمع نخبگان اضافه می شوند و جهت گیری ها به سمت فوق لیسانس و دکترا خواهد بود. 

به گزارش خبرنگار مهر، سورنا ستاری در نشست رسانه ای هشتمین همایش سالانه و نخستین جشنواره فرهنگی ورزشی نخبگان جوان در جمع خبرنگاران، گفت: این هفته مختص به نخبگان است و از امروز نفرات برتر کنکور، المپیادهای علمی مورد تقدیر قرار می گیرند.

وی عنوان کرد: در روز سه شنبه 29 مهرماه با حضور رئیس جمهور مراسم تقدیر از نخبگان و والدینشان صورت می گیرد.

ستاری با بیان اینکه اتفاقات خوبی در خصوص نخبگان در حال انجام است، گفت: هدف بنیاد ملی نخبگان توانمندسازی استعدادهای برتر است تا نخبگان بتوانند در کشور تاثیرگذاری بالایی داشته باشند.

وی خاطرنشان کرد: در آیین نامه جدید بنیاد ملی نخبگان که از ابتدای سال تحصیلی جدید در حال اجراست، تغییراتی صورت گرفته که این تغییرات شامل معافیت های سربازی نیز هست.

ستاری با بیان اینکه بر اساس این آیین نامه دایره نخبگانی وسیع تر می شود، گفت: نخبگان علمی، نخبگان هنری و نخبگان قرآنی نیز به جمع نخبگان اضافه می شوند و جهت گیری ها به سمت فوق لیسانس و دکترا است، این در حالی است که در آیین نامه های قبلی جهت گیری در این سمت نبوده است.

وی عنوان کرد: در آیین نامه جدید 2.5 الی 3 برابر نخبگان تحت پوشش بنیاد ملی، نخبگان در مقطع ارشد و دکترا خواهند بود.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: ارتباط بنیاد ملی نخبگان و معاونت در حوزه تجاری سازی در این است که نخبگان می توانند به صورت ویژه از تسهیلات معاونت علمی استفاده کنند.

ستاری در خصوص نخبگان کشور توضیح داد و گفت: ما باید بدانیم که استعدادهای برتر در ابتدای راه هستند و تنها برگزیده شدن مطرح نیست چرا که دولت باید هزینه بدهد تا نخبگان در کشور بیشتر دیده شوند و زندگی جدیدی را شروع کنند.

وی با اشاره به اینکه نخبه بودن تنها با برگزیده شدن مطرح نمی شود، گفت: زمانی می توان گفت که نخبگان نخبه هستند که در کشور برای افراد دیگر اشتغالزایی کنند، جوایز علمی و مطرح دنیا را از آن خود کنند و باعث سربلندی کشور شوند.

رئیس بنیاد ملی نخبگان در ادامه اذعان داشت: این موضوعات در آیین نامه جدید تبیین شده که اگر نخبگان بخواهند این فعالیت ها را انجام بدهند بنیاد از آنها حمایت می کند و با همکاری های بین المللی نیز تاثیرگذاری نخبگان در کشور بیشتر می شود.

ستاری با تاکید بر اینکه در آیین نامه جدید بنیاد ملی نخبگان تغییرات به سمت استعدادیابی دوره های کارشناسی ارشد و دکتراست، گفت: در این آیین نامه توانمندسازی مطرح است نه امتیازدهی و استعدادهای برتر زمانی به درد کشور می خورند که توانمند باشند.

وی در ادامه گفت: رتبه های برتر کنکور ارزشمند هستند ولی این رتبه زمانی ارزشمندتر خواهد شد که به ارتقای رتبه علمی کشور برسد.

ستاری در خصوص سیاست های ابلاغی که از سوی مقام معظم رهبری در خصوص علم و فناوری ابلاغ شده است، گفت: معاونت علمی توانسته پایگاههای متفاوتی را در کشور فعال کند و توسط یک شبکه ارتباطی میان معاونت و بنیاد ملی نخبگان، زیرساخت های ارتباطی را برای نخبگان فراهم کرده تا نخبگان بتوانند طرف های خود را در کشور پیدا کنند و سرمایه گذاری هایشان نتیجه بدهد.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: معاونت علمی و بنیاد نخبگان می تواند زیرساخت های جذب متخصصان خارج از کشور را فراهم کند.

وی با بیان اینکه ظرفیت ایرانیان خارج از کشور ظرفیت عظیمی است، گفت: اکنون 9 هزار و 600 دانشجوی نخبه در آن وجود دارد که 78 درصد در رشته های ریاضی و مهندسی مشغول به تحصیل هستند و یکی از طرح هایی که معاونت علمی به صورت پایلوت در خصوص نخبگان در دست انجام دارد این است که 30 نفر از نخبگان را در قالب جذب متخصصان خارج از کشور به کار گرفته است که این از آخرین طرح ها در خصوص نخبگان است.

رئیس بنیاد ملی نخبگان در ادامه گفت: در پلتفرم جذب ایرانیان خارج از کشور یک بانک اطلاعاتی مناسب شکل گرفته که از طریق آن بتوانیم نخبگان را شناسایی و جذب کنیم تا در آینده بتوانند از تسهیلات استفاده کنند.

ستاری در خصوص رویکرد جدید بنیاد ملی نخبگان توضیح داد و گفت: در آیین نامه جدید مراجعه به بنیاد ملی نخبگان از سوی فرد نخبه صورت نمی گیرد و این ما هستیم که نخبگان را انتخاب می کنیم.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور اذعان داشت: آیین نامه های بنیاد ملی نخبگان به صورت کلی از طریق تغییر شیوه نامه ها که سالانه ابلاغ می شوند تغییر می کند.

وی تاکید داشت: نحوه برخورد ما با نخبگان نباید به صورت امتیازدهی باشد بلکه ما توانمندی افراد را در نظر داریم و تسهیلات بنیاد نیز در خصوص توانمندی ها به نخبگان تعلق می گیرد.

ستاری گفت: وسعت جشنواره های مهم علمی تا آخر امسال بازنگری جدی می شود.