شاهرود - خبرگزاری مهر: روستای میغان از توابع شهرستان شاهرود مدت هاست مشکلات عدیده ای را در برابر توسعه خود می بیند که در این بین وضعیت آب آشامیدنی، سرویس مسافربری، حمام و طرح هادی با توجه به تلاش شبانه روزی مسئولان خصوصا دهیاری و همراهی مردم هنوز خودنمایی می کند و متاسفانه باعث شده تا این روستا از قطار توسعه و تحول عقب بماند.

به گزارش خبرنگار مهر، میغان یکی از بزرگترین و پرجمعیت ترین روستاهای منطقه بسطام است روستایی تاریخی که برخی وجه تسمیه آنرا تحت عنوان میغ یا ابر و روستایی میان دو ابر (روستای ابر و شاهکوه) بیان می کنند اما در این روستا مشکلات کم نیستند.
روستای میغان مدت هاست مشکلات عدیده ای را در برابر توسعه عمرانی خود می بیند این دهستان زادگاه بسیاری از علما، سیاست مداران، نمایندگان مجلس، استید دانشگاه، هنرمندان و مقامات لشکری است اما متاسفانه چند سالی است که از قطار توسعه و تحول روستایی منطقه باز مانده است.

روستایی در دامنه کوه های البرز و در سایه قلعه شعله، که از طبیعت زیبا و مردم با صفا و مومن برخوردار است. تقدیم 120 شهید به انقلاب اسلامی آن هم در زمانی که جمعیت روستا فقط کمی بیش از یک هزار 500 نفر بوده است نشان از ایمان و اعتقاد راسخ مردم این خطه از ایران اسلامی به اسلام و ایران عزیز دارد.

مردمی که از مشکلات می گویند/ حمام عمومی به حالت نیمه تعطیل در آمده است

برای رصد مشکلات روستای میغان نیاز نیست کارشناس و یا صاحب نظر در زمینه های عمرانی و اجتماعی باشید تنها کافی است وارد این روستا شد و در نخستین گام تعطیلی گاه و بیگاه مرکز سوخت رسانی، وضعیت نامناسب پی ریزی سالن ورزشی، کیفیت نامناسب آب آشامیدنی تنها شهرک میغان و بسیاری از مشکلات دیگر را شاهد بود.

پیرمردی که سپیدی موهایش نشان از گذران 60 بهار در زندگی اش را دارد، یکی از مشکلات عمده میغان را عدم رسیدگی به حمام عمومی می داند و می گوید: سال هاست تنها حمام عمومی این روستا به حالت نیمه دایر در آمده است و به وضعیت آن هیچ رسیدگی نمی شود.

وی که خود را حاج علی مینامد، می گوید: این وضعیت نامناسب بهداشتی و ساختمانی سبب شده است تا مردم هم از حمام استقبال نکنند و همیشه به حالت نمیه تعطیل در بیاید زیرا هزینه های خود را نیز جوابگو نیست.

حاج علی با لحنی خودمانی ادامه می دهد: یکی دیگر از مشکلات ما این است که در بسیاری از موارد جایگاه نفت و گازوئیل از تحویل فرآورده های سوختی به ما امنتناء میورزد. برای اقشار دامدار نفت موضوع مهمی است و لازم ایت تا مسئولان به آن رسیدگی کنند.

مشکلات آب آشامیدنی شهرک میغان/ زمین هایی که وضعیت مناسبی ندارند

یکی دیگر از ساکنان میغان آب آشامیدنی شهرک و وضعیت نامناسب زمین های خریداری شده از سوی مردم می داند و می گوید: آب آشامیدنی اهالی شهرک از لوله هایی تامین می شود که در زمان طاغوت در عمق دو متری زمین کار گذاشته شده اند.

شاه حسنی می افزاید: این لوله ها به علت پوسیدگی نه تنها آب را آلوده می کنند بلکه رنگ آن را نیز تغییر می دهند و اگر کمبود فشار مناسب و قطعی آنرا کنار بگذاریم، باز هم با مصرف آب آشامیدنی نامناسب روبرو هستیم.

وی وضعیت زمین های شهرک را نیز نا مناسب توصیف می کند و می گوید: مردمی که سال های پیش دو تا سه میلیون تومان بابت زمین ها به بنیاد مسکن و شهرسازی پرداخت کرده اند چه گناهی دارند که مسئولان فکر تامین آب، برق و گاز آن محدوده را نکرده اند.

شاه حسینی ادامه می دهد: حتی بسیاری از زمین ها همسطح هم نیستند برخی را باید با هزینه های سنگین گود برداری کرد و برخی را باید با خاک ریزی هم سطح کرد و پس از پشت سر گذاشتن همه مشکلات برای ساخت باید دست به دامان تانکرهای آب و یا خانه های اطراف برای تامین آب شد.

همسر این ساکن میغان در تکمیل این صحبت ها می افزاید: برای تامین آب آشامیدنی کودک خردسالمان آب معدنی تهیه می کنیم زیرا با نظر پزشکان آب آشامیدنی شهرک حتی با جوشاندن نیز برای کودکان مضر است.

بیکاری در بین جوانان میغانی

با مردی میانسال هم صحبت می شویم، وی عمده مشکل روبروی میغان را بیکاری می داند و می گوید: یکی از بهترین آب های آشامیدنی طبیعی به نام چشمه تنگه در میغان است اما نمی دانم چرا هیچ کس برای سرمایه گذاری و احداث کارخانه آب معدنی در مجاورت آن اقدام نمی کند که جوانان بیکار نباشند و سرمایه نیز به میغان سرازیر شود.

بخشی با اشاره به ایجاد یک گلخانه در این روستا ادامه می دهد: ساخت گلخانه فعلی اقدام مناسبی است اما کم است زیرا در نهایت برای پنج نفر کارآفرینی می کند و می توان با اقداماتی مناسب برای سایرین نیز اشتغال زایی کرد.

این ساکن میغان با اشاره به وام های اشتغال زایی و پروانه دام اظهار می کند: چندی پیش اعلام کردند 10میلیون تومان به جوانان وام می دهند در نهایت این میزان به دو میلیون تومان رسید و دست آخر به هیچ کس تعلق نگرفت و باید اذعان کرد که در این بین مشکل اساسی مسئولان شورای اسلامی میغان و دهیاری هستند.

مشکل سرویس ایاب وذهاب میغان - شاهرود/ مسئولان طرح هادی روستایی را توضیح دهند

بانوی میغانی به نبود امکاناتی نظیر سرویس ایاب و ذهاب در ساعات اولیه صبح برای تردد به شاهرود اشاره می کند و می گوید: برای روزهایی که باید در دانشگاه حضور داشته باشیم مدام استرس داریم و در بهترین حالت اتوبوس ایاب و ذهاب ساعت هشت صبح به شاهرود می رسد که با احتساب فاصله زمانی بیست دقیقه ای به میدان جمهوری تا دانشگاه آزاد کلاس های صبح همواره با تاخیر همراه است.

خانم شمسایی ادامه می دهد: معمولا در مواردی که صبح های زود باید در دانشگاه حضور داشته باشم از شب قبل به منزل خواهرم در شاهرود می روم و شب را در منزل آنها سپری می کنم که این امر با وجود همسر خواهرم در منزل برایم مشکل است و البته این مشکل در زمان های غروب آفتاب و موقع بازگشت نیز تکرار می شود.

وی می افزاید: مشکل بعدی طرح هادی روستایی است که با وجود ده سال از ابلاغ آن هنوز هیچکدام از ما نمی دانیم چه مناطقی در طرح هادی قرار گرفته است و چه مناطقی داخل این محدوده نیستند.

اجرای طرح هادی در راستای حل مشکلات میغان

این بانوی میغانی با اشاره به کشاورزی و دامداری پدر و برادرانش اظهار می کند: پدر و برادرم در مجاورت یکدیگر بر روی زمین مشغول به کار هستند در حالی که ملک پدرم در درون طرح هادی است و ملک برادرم با فاصله یک دیوار 30سانتی متری خارج از محدوده محسوب می شود.

وی ادامه می دهد: این امر سبب می شود تا برادرم از لوله کشی آب، برق و در آینده گاز محروم شود و برای رفع نیازهای دامداری اش به کمک های پدرم نیازمند باشد چرا یکی از مسئولان جزئیات این طرح را توضیح نمی دهد تا برای همه شفاف سازی شود.

دیگر ساکن میغان با اشاره به سه طرح عمرانی جدید این روستا می گوید: طرح هایی چون آسفالت دو خیابان و تعریض پل ورودی سبب شده است تا هم حجم ترافیک و تردد وسایط نقلیه با ایمنی بیشتری کنترل شود و هم حجم آلایندگی گرد و خاک کاهش یابد.

شاه حسینی می افزاید: از مسئولان باید قدردانی کرد زیرا همه تلاش خود را انجام می دهند؛ پل ورودی شهر بسیار باریک بود و در همین مکان برای فرزندم سانحه رانندگی به وجود آمد و از ناحیه پا مصدوم شد که با عنایت خداوند متعال و همت دهیاری این مشکلات برطرف شده است.

وی ادامه می دهد: بهسازی جوی های قدیمی به جویبارهای سیمانی، آسفالت و روشنایی معابر در روستاها به واسطه تردد موتور سیکلت ها تا اندازه ای مهم و ضروری است که می توان ادعا کرد بدون آنها زندگی روستایی ها مختل می شود.

بهره برداری از سه پروژه عمرانی در میغان/ آب آشامیدنی شهرک بهداشتی نیست

دهیار میغان نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب که سه طرح عمرانی با اعتباری بالغ بر دو میلیارد و 710 میلیون ریال آماده بهره برداری است، گفت: این طرح ها شامل تخریب پل قدیمی، ساخت پل ورودی جدید روستا، آسفالت و زیر سازی خیابان آزادی، جدول کشی و احداث جوی های سیمانی هستند.

علی آقا میرزایی با اشاره به تخریب پل قدیمی ورودی میغان و احداث پل جدید تصریح کرد: پل قدیمی از لحاظ عرض و ساختار، در وضعیت مطلوبی به سر نمی برد و تخریب و تعریض آن از سال های پیش در دستور کار قرار داشت که شهریور ماه جاری مراحل احداث آن به اتمام رسید.

وی افزود: کاهش خطرات خودرو های عبوری، شیب استاندارد، روکش آسفالت مناسب و عدم تجمع آب های جاری در پشت سازه از جمله محاسن پل جدید هستند.

دهیار میغان همچنین بهسازی مسیر کوچه میانه میغان را با اعتباری بالغ بر 600 میلیون ریال، یکی دیگر از طرح های موفق این دهیاری دانست و اظهار داشت: معابر کوچه میانه و خیابان آزادی از همان بدو تاسیس تا کنون حالت خاکی داشتند که این امر موجب بروز مشکلاتی از قبیل گرد و خاک، کندی تردد و خطرات رانندگی می شد که به لطف خداوند و همت مردم مراحل روکش و زیر سازی آن تنها ظرف دوماه به انجام رسید.

مشکل اساسی میغان کمبود منابع آبی است نه کم آبی

آقا میرزایی بیشترین مشکل شهرک میغان را منابع آب آشامیدنی و کمبود اعتبارات از سوی آبفار دانست و گفت: شهرک میغان دارای سه فاز است که فاز نخست آن با 69 واحد بالغ بر سی سال پیش ساخته شده است، فاز دوم نیز با 100 واحد تکمیل شده و فاز سوم نیز در دست احداث است اما موضوع اصلی در این بین، کمبود آب آشامیدنی نیست بلکه کمبود منابع آب است.

وی ادامه داد: در شهرها، هنگامی که دولت قصد ساخت شهرک مسکونی دارد، نخست به فکر تامین زیرساخت هایی از قبیل آب، گاز، برق و تلفن است و سپس زمین ها را به عموم واگذار می کند اما در روستاها و به خصوص در میغان، بنیاد مسکن و شهرسازی نخست زمین ها را به مردم در ازای دو میلیون تومان واگذار کرده است و سپس از نهادهای دولتی خواسته است تا نسبت به تامین امکانات آن اقدام کنند.

زمین هایی که بدون زیرساخت به مردم واگذار شدند

این مقام مسئول در پاسخ به این سوال که چرا بدون تهیه امکانات زمین های مسکونی به مردم واگذار شد؟ گفت: همانطور که گفته شد، بنیاد مسکن بدون در نظر امکاناتی نظیر آب، برق و گاز و... با دریافت حدودا 400 میلیون تومان نسبت به فروش زمین ها به مردم اقدام کرده است و حال مردم راه حل مشکلاتشان را از ما می جویند.

وی ادامه داد: در برخی موارد بنیاد مسکن زمینی را واگذار کرده است که نسبت اراضی مجاور در حدود چهار متر گود تر است. مالک با مراجعه به دهیاری درخواست اصلاح ارتفاع آنرا کرده است. مالک هم تنها دهیاری را در قبال هزینه شن ریزی و مسطح کردن زمین به عنوان مرجع می شناسد.

آقا میرزایی با اشاره به شرح وظایف دستگاه های دولتی ابراز داشت: این وظیفه دهیاری نیست که برای مردم تاسیسات و امکانات را فراهم کند زیرا بر طبق قانون، دولت نهادهایی نظیر اداره آبفار را ملزم به تامین زیرساخت ها در محدوده طرح هادی هر روستا به صورت رایگان کرده است اما این ارگانها نیز با مشکل بودجه مواجه هستند.

آب چاه شهرک میغان غیر بهداشتی است

دهیار میغان با اشاره به مشکل فاز دوم این شهرک ابراز داشت: 100واحد از ساختمان های فاز دوم مشکل آب خاصی ندارند اما بقیه مناطق شهرک با وجود خیابان کشی و زیرسازی، دارای لوله های قدیمی با عمر بیش از 40سال در آن مکان وجود دارد اما این لوله ها فاقد آب هستند.

آقا میرزایی ادامه داد: آبدار شدن این لوله های قدیمی مذکور، به تامین آب منابع آبی بر می گردد. امسال بر بسیاری از موارد هم روستائی های ما با قطعی آب و کمبود آن مواجه بودند و ما سعی کرده ایم به صورت موقت نسبت به تامین آب فاز دوم شهرک به وسیله چاه اقدام کنیم اما بازهم تکرار می کنم این اقدام تنها موقتی است و باید برای آن راهکاری اندیشیده شود.

دهیار میغان با اذعان به غیر بهداشتی بودن آب چاه مذکور، ابراز داشت: با راه اندازی منابع آبی و با توجه به امکانات و منابع طرح آبرسانی شهدای گمنام این چاه از مدار آبرسانی خارج می شود تنها باید امیدوار به راه اندازی هرچه زودتر این طرح بود.

 وی در پاسخ به این سوال که در نهایت تا چه زمان مردم میغان باید از مشکل آب آشامیدنی رنج ببرند، گفت: در رفع این مشکل ما به تنهایی نمی توانیم عمل کنیم و اداره آب و فاضلاب روستایی باید در این زمینه ورود پیدا کند.  

میغان یک حمام عمومی دارد

آقا میرزایی در خصوص مشکلات حمام عمومی میغان توضیح داد: حمام میغان دچار مشکلات دست و پا گیر قانونی است. طبق قانون دهیاری اجازه هزینه کردن در اماکن و املاکی که در مالکیت غیر وجود دارد را ندارد بنابر این حمام باید ابتدا توسط شورای اسلامی به دهیاری واگذار کند.

وی همچنین افزود: در آن صورت است که دهیاری می تواند حمام عمومی را برای تعمیر و نگهداری در ردیف بودجه خود قرار دهد. شورای اسلامی میغان نیز طی مصوبه ای با اعتبار 250میلیون ریال قصد واگذاری حمام را به دهیاری دارد اما به واسطه مشکلات قانونی اجازه این امر توسط بخشداری بسطام اعطا نمی شود.

مشکل اصلی حمام میغان/ عواید موقوفات باید به روز باشد

آقا میرزایی در پاسخ به این سوال که آیا وقف زمین از سوی خیران، منع قانونی حمام است یا خیر، پاسخ داد: برخلاف تصور برخی، زمین حمام وقف نیست بلکه در اختیار شورای اسلامی است و تنها برخی از منابع درآمدی آن از قبیل آب مصرفی حمام وقف است به این شکل که در حال حاضر حمام میغان دو اشتاق آب ملکی تحت عنوان وقف دارد که عواید سالانه از اجاره آن توسط اداره اوقاف شهرستان شاهرود صرف هزینه های جاری حمام می شود.

وی ادامه داد: اما مشکل در اینجاست که موجرهای این میزان قابل توجه آب، هیچ گاه اجاره واقعی آن را پرداخت نمی کنند برای مثال حق اجاره یک میلیون تومانی در سال نهایتا به 50 هزار تومان می رسد که کفاف هزینه های حمام را نمی دهد و به همین خاطر حمام نیمه تعطیل باقی مانده است.

دهیار میغان با اشاره به راهکار حل مشکل حمام در میغان، ابراز داشت: هم اکنون این مشکلات سبب شده اند تا حمام با بدهی 8.5میلیون تومانی بهای گاز روبرو باشد و راه حل نهایی، واگذاری این حمام به دهیاری و احداث حمام نمره عمومی به صورت امروزی و با تاسیسات کمتر یا سرمایه گذاری بخش خصوصی به است.

طرح هادی و مشکلات آن

دهیار میغان در پاسخ به سوالی در خصوص طرح هادی و نحوه اطلاع رسانی آن به مردم گفت: طرح هادی برای اصلاح اراضی و محدوده مسکونی در هر روستا از سال 1383 تا 1393 به مدت ده سال در روستاهای بالای بیست خانوار اجرا شد و دهیاری ها طبق قانون موظف شدند نتایج آنرا به بنیاد مسکن اعلام کند و این نهاد نیز پس از کارشناسی و ارجا به مرکز استان می بایست نتایج آنرا برای ابلاغ به مردم به ما مجددا ارسال می کرد.

علی آقا میرزایی عدم تخصیص اعتبارات را یکی از دلایل عدم موفقیت این طرح در میغان دانست و تصریح کرد: بنیاد مسکن در اجرای این پروسه قانونی با کمبود اعتبارات مواجه شد و در نهایت دهیاری به واسطه اعتراضات مردم و نارضایتی آنها مجبور به صرف هزینه 15میلیون تومانی، همزمان با طرح پلاک های ثبتی برای اراضی (ماده104) با دریافت هزینه ای از مردم، انجام آن شد.

وی ادامه داد: تمام پروانه های ساختمانی مردم به علت عدم داشتن مجوز طرح هادی معطل مانده بود و نارضایتی برخی از آنها را در پی داشت. حتی در موردی مشاهده شده بود که دو واحد در مجاورت یکدیگر، یکی داخل و دیگری خارج از طرح هادی عنوان شده بودند.

مشکل سرویس ایاب و ذهاب دانش آموزان به شاهرود حل می شود

دهیار میغان در خصوص سرویس ایاب و ذهاب به شاهرود، گفت: میغان از سه امکان، اتوبوس های شهرداری، مینی بوس ها و در نهایت تاکسی و یا اتومبیل های سواری برای تردد به شاهرود بهره می برد و تنها دلیل عدم حضور اتوبوس واحد در ساعات اولیه صبح، شخص راننده آن است.

علی آقا میرزایی ادامه داد: راننده واحد میغان - شاهرود باید اتوبوس خود را در پارکینگ شهرداری نگهداری کند و به علت بعد مسافت پارکینگ تا منزل مسکونی و همچنین عدم وجود تاکسی یا اتوبوس در ساعت پنج صبح برای رسیدن به محل کارش با مشکل روبرو است و این امر سبب شده است تا اتوبوس شاهرود به میغان زودتر از هفت و میغان به شاهرود زودتر از8:30 در اختیار روستائیان عزیز نباشد.

وی ادامه داد: معلم ها، دانشجو ها، دانش آموزان و کارمندان برای رسیدن به محل خدمتیشان با این بحث با مشکل روبرو هستند اما دو مینی بوس برای کمک به تردد به صورت 15دقیقه به 15 دقیقه به کار گرفته می شوند. اما در نهایت تا پایان این ماه مشکل تردد دانش آموزان با طرح دهیاری حل خواهد شد.

دهیار میغان توضیح داد: قرار است دانش آموزانی که به صورت مستمر و همه روزه به شاهرود تردد دارند را شناسایی کنیم و با عقد قرار داد با مینی بوس های بخش خصوصی نسبت به انتقال آنها به مدارسشان اقدام کنیم که در صورت استقبال طرح خوبی به نظر می رسد.

چیزی به نام تاکسی خطی در میغان وجود ندارد

دهیار میغان در خصوص خودروهای مسافربر در مسیر شاهرود - میغان تصریح کرد: به طور کلی در میغان چیزی به نام تاکسی با پلاک زرد وجود ندارد و همه خودرو های ما شخصی هستند.

آقا میرزایی در خصوص ساماندهی این خودرو ها نیز اعلام کرد: از سال 83 طرح ساماندهی خودروهای شخصی، تحت عنوان تاکسی دهیاری در میغان انجام شد. ازکلیه مسافربران شخصی نیز خواسته شد تا به این طرح بپیوندند و در ابتدا استقبال خوبی انجام شد اما به علت مواجه شدن با طرح سهمیه بندی بنزین و ... این طرح ادامه نیافت.

وی افزود: با این حال دهیاری حاضر است در مکان دهیاری مکانی را در اختیار مسافربران شخصی قرار دهد و به صورت نظام مند و قانونی به فعالیت بپردازند اما مهار کردن خودروهای شخصی برخلاف تاکسی های رسمی بسیار سخت است.

شهرک میغان سال هاست درون طرح هادی است/ آبفار مکلف به تهیه زیرساخت هاست

مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان شاهرود نیز در این گفتگو، با بیان این مطلب که در اساس نامه این بنیاد، دستگاه های دولتی مکلف به ارائه خدمات زیرساختی هستند، گفت: طبق اساس نامه بنیاد مسکن انقلاب اسلامی اداره آب و فاضلاب روستایی برای اعطای امتیاز آب آشامیدنی، اداره گاز برای گازرسانی و اداره برق برای برق رسانی به شهرک میغان و سایر نقاط روستایی مکلف و موظف هستند.

مصطفی لارستانی فراهانی، با اشاره به مشکلات شهرک میغان تصریح کرد: زمین شهرک 30 هکتار است که با قیمتی بسیار کمتر از قیمت واقعی آن (یعنی در حدود یک و نیم میلیون تومان) به مردم شریف واگذار شده است و از ابتدای ساخت شهرک در سال 1357 و همچنین تهیه طرح هادی آن، کلیه دستگاه های دولتی موافقت خود را با احداث شهرک اعلام کرده اند.

وی ادامه داد: ما کاملا می دانیم که دهیاری و اداره آبفار در تهیه آب آشامیدنی مشکلاتی دارند اما باید دانست که در قرار داد اولیه احداث این شهرک تمامی نهادهای ذیصلاح مانند اداره آبفار، برق، گاز، راه و نیروی انتظامی و ... تحت قرارداد و موافقت اصولی ساخت و تجهیز شهرک میغان را امضا کرده اند و اکنون مکلف به تهیه زیرساخت های آن هستند.

طرح هادی 10 ساله میغان هنوز پایان نپذیرفته است

رئیس بنیاد مسکن شاهرود، همچنین در خصوص طرح هادی میغان و چگونگی اجرای آن ابراز داشت: این طرح از سال 83 آغاز و تا پایان سال 93 خاتمه خواهد یافت و اینگونه نیست که ما در انجام وظیفه خود کوتاهی کرده باشیم؛ در وهله نخست، هنوز چند ماه تا پایان سال 93 باقی مانده است و دوم، بنیاد مسکن تنها یکی از دستگاه های ذیربط با تهیه طرح هادی است.

لارستانی فراهانی با بیان این مطلب که ادارات و نهادهای دیگری چون، منابع طبیعی، استانداری و فرمانداری و به دنبال آنها بخشداری ها و ... نیز در تهیه طرح هادی دخیل هستند، گفت: بنیاد مسکن در مجمعی که وظیفه تهیه و تدوین طرح هادی را برعهده دارد، تنها یک رای دارد و با اطمینان می توان گفت با وجود حق وتوی بالاتر برخی نهادها، مانند استانداری، بازهم بنیاد مسکن به دنبال احقاق حق مردم و مالکلان زمین ها بوده است.

وی ادامه داد: باید اعلام داشت که طرح هادی یک طرح مشارکتی است و متاسفانه کمبود بودجه سبب شده است تا این طرح در برخی روستاهایی که در حال انجام است متوقف شود و در روستاهای بالای بیست خانوار جدید آغاز شود.

مشارکت مردم و دهیاری پیشنهاد بنیاد مسکن بود/ مشکل تسطیح زمین ها با مالکان است

مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان شاهرود در پاسخ به سوالی در مورد طرح هادی اجرای طرح هادی روستای میغان با هزینه شخصی مردم و دهیاری، گفت: همانطور که گفته شد در برخی روستاها به دلیل مشکلات بودجه طرح هادی متوقف شده است و ما برای اتمام این طرح در میغان به دهیاری پیشنهاد دادیم تا با هزینه شخصی که از مردم طی اجرای طرح پلاک ثبت، دریافت می شود، انجام بدهد.

لارستانی فراهانی تاکید کرد: این امر دو حسن داشت، یکی اینکه طرح هادی روستای میغان زودتر انجام می پذیرفت و اکنون هم این امر تسریع پیدا کرده است و حسن دوم مشارکت مردم در تامین هزینه های مرتبط به طرح هادی بود که البته در نهایت به دهیاری برگردانده می شود.

وی در خاتمه، در خصوص عدم تسطیح برخی از زمین های واگذار شده به مردم نیز تصریح کرد: هرگونه دخل و تصرف در زمین های مسکونی پس از واگذاری و فروش، برعهده مالک است اما بازهم بنیاد مسکن سعی کرده تا در مراحلی که نسبت به ساخت کوچه ها و معابر شهرک اقدام می کرده است، برخی از زمین های غیر هم عرض را نیز برای رفاه حال مالکان به صورت رایگان اصلاح کند.

روستاي ميغان از توابع بخش بسطام شهرستان شاهرود با حدود دو هزار و 200 نفر جمعیت و 587 خانوار در 24 كيلومتري شاهرود و در محور جاده آزادشهر - شاهرود قرار دارد.

.............................................
گزارش از محمد حسین عابدی