به گزارش خبرگزاری مهر، رضا برزگر گفت: جشنواره روستاهای دوستدار کتاب شروع بسیار خوبی برای ترویج فرهنگ کتابخوانی در روستاها و مناطق محروم کشور است اما به نظر من کافی نیست.
وی درباره مشارکت مرکز فرهنگی توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری در این جشنواره، توضیح داد: فعالیت ما بیشتر در شورای سیاستگذاری است.
برزگر در پاسخ به این پرسش که آیا امکان حضور عشایر کشور هم در جشنواره روستاهای دوستدار کتاب فراهم شده است؟ اظهار کرد: این جشنواره همانطور که از نامش پیداست به روستاها اختصاص دارد اما پیشنهاد میکنم عشایر هم در دوره های بعدی این جشنواره حضور داشته باشند.
وی افزود: در صورتی که نهادهای دیگری هم در برگزاری جشنواره شرکت کنند، این رویداد فرهنگی به شکل بهتری برگزار خواهد شد. برای نمونه وزارت آموزش و پرورش، سازمان تبلیغات اسلامی، اداره اوقاف از نهادهای مهمی به حساب میآیند که حضورشان غنای بیشتری به جشنواره روستاهای دوستدار کتاب میبخشد و امیدواریم در دورههای بعد شاهد مشارکت چنین نهادهایی در برگزاری این رویداد فرهنگی باشیم.
در همین رابطه مدیركل اداره امور دهیاریهای وزارت كشور از امكان حضور 87 درصد جمعیت روستایی ایران در نخستین جشنواره روستاهای دوستدار كتاب خبر داده است.
اسماعیل زیارتی در این خصوص گفت: اداره امور دهیاریهای وزارت كشور در سطوح ملی، استانی و محلی با معاونت امور فرهنگی وزارت ارشاد در برگزاری جشنواره روستاهای دوستدار كتاب، همكاری میكند.
وی با بیان اینكه 30 هزار و 400 واحد، زیر نظر اداره امور دهیاریهای كشور فعالیت میكنند، افزود: واحدهای امور دهیاریها مسئولیت امور اجرایی وزارت كشور در این جشنواره را برعهده دارند.
زیارتی در پاسخ به این پرسش كه امور دهیاریهای در چه حوزهای با برگزار كنندگان جشنواره روستاهای دوستدار كتاب همكاری میكند؟ توضیح داد: 87 درصد جمعیت روستایی كشور كه به روستاهای بالای 30 خانوار اختصاص دارد، زیر نظر اداره امور دهیاریهای قرار گرفته است و جمعآوری اطلاعات، تایید فرمهای مربوط به جشنواره و ارسال آنها از واحدهای دهیاریبه دفاتر استانی، فعالیتهای مهم امور دهیاریهای وزارت كشور را در این جشنواره تشكیل میدهند.
مدیركل امور دهیاریهای وزارت كشور اضافه كرد: بلافاصله پس از ابلاغ دستورالعمل برپایی این جشنواره به ما و پس از جلساتی كه با جناب آقای سیدعباس صالحی، معاون امور فرهنگی وزارت ارشاد داشتیم، وارد عمل شدیم. شیوهنامه برگزاری این جشنواره حدود یك ماه پیش به ما ابلاغ شد اما عملیات اجرایی آن از ابتدای سال جاری آغاز شده است.
آیا اداره كل امور دهیاریهای وزارت كشور،نمایندهای هم برای داوری آثار ارسال شده به دبیرخانه جشنواره دارد؟ زیارتی در پاسخ به این پرسش گفت: با توجه به اشرافی كه ما در امور روستاها داریم، یك كرسی داوری برای اداره امور دهیاریها در بخش نهایی برگزاری این جشنواره در نظر گرفته شده و به این ترتیب،ما هم در داوری نخستین جشنواره روستاهای دوستدار كتاب، سهیم هستیم.