مشهد – خبرگزاری مهر: معاون برنامه‌ ریزی و توسعه شهری شهردار مشهد گفت: با وجود توجه گردشگران خارجی به شهر مشهد، ما کمترین زیر ساخت‌ها و برنامه‌ریزی‌ها را متناسب با استاندارد جهانی برای زائران مذهبی خارجی فراهم میکنیم.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد مهدی برادران شامگاه یکشنبه در آیین اختتامیه نخستین همایش بین‌المللی علمی – راهبردی توسعه گردشگری ایران (چالش‌هاوچشم‌اندازها) در دانشکده علوم دانشگاه فردوسی، اظهارکرد: با وجود توجه گردشگران خارجی به شهر مشهد، ما کمترین زیر ساخت‌ها و برنامه‌ریزی‌ها را متناسب با استاندارد جهانی برای زائران هم مذهب و هم مسلک خود فراهم می کنیم.

معاون شهردار مشهد با تاکید بر اینکه گردشگری در ابتدای راه قرار دارد و یک امر تفننی نیست، اضافه کرد: مشهد 2017 می‌تواند آغازی برای فعالیت‌های بین‌المللی در مقیاس گردشگری مذهبی باشد و به همین منظور باید سازمانی تحت عنوان سازمان زیارت داخلی مانند سازمان حج و زیارت تاسیس شود.

وی اهمیت برگزاری همایش های علمی – راهبردی در صنعت گردشگری را پاسخگویی به نیازهای اساسی جامعه امروز دانست که با تکرار و استمرار آن فرصتی برای تعقل جمعی و برنامه ریزی سیستمی در راستای توجه به موضوعات کلان مانند فرهنگ و اقتصاد جامعه فراهم می شود.

معاون برنامه‌ ریزی و توسعه شهری شهردار مشهد افزود: موضوع گردشگری ابعاد مختلف و متنوع فرهنگی ، اقتصادی، اجتماعی و حتی سیاسی را مورد توجه و بررسی قرار می دهد و به عنوان ابزاری برای شناسایی هویت جمعی و تمدن سازی یک کشور در سطح های محلی، منطقه ای و جهانی می تواند به معرفی و اطلاع رسانی یک کشور بپردازد.

وی به نقش بارگاه رضوی در شهر مشهد اشاره کرد و گفت: چنانچه بارگاه رضوی در مشهد نبود این شهر توان پیشرفت اقتصادی و فرهنگی را نداشت و از حداقل میزان توریست و گردشگر در سطح کشور بهره‌مند بود. البته این امر ضعف ما را در سایر عرصه های توریستی و گردشگری نشان می دهد.

وی گفت: در نظرسنجی هایی که از مسافران و گردشگران در سطح شهر مشهد انجام شده نزدیک به 73 درصد زائرین به صورت برنامه ریزی نشده و یا با برنامه ریزی های کمتر از یک ماه، مشهد را به عنوان مقصد زیارتی و توریستی انتخاب کرده اند. این امر از عدم مدیریت صحیح در حوزه گردشگری و برنامه ریزی توسط مسئولین شهرهای مبدا خبر می دهد.

معاون برنامه‌ ریزی و توسعه شهری شهردار مشهد تصریح کرد: بر اساس آمار به دست آمده 43 درصد از زائران خارجی مشهد از عربستان، 23 درصد از عراق، 10 درصد از پاکستان، 9.5 درصد از بحرین، 4.7 درصد از هند، 3.5 درصد از لبنان، 2.5 درصد از کویت و کمتر از یک درصد از امارات، انگلیس، عمان، کانادا و دیگر کشورها هستند.

برادران با اشاره به حضور 25 میلیون‌ مسافردر روز اربعین در کربلا گفت: کشور عراق در خصوص مسافران از تنوع کشورها و تعداد زائران بیشتری نسبت به مشهد برخوردار است و با توجه به نبود تمامی زیرساخت‌ها و امکانات لازم برای حضور زائران، از مشهد جلوتر است.