استقبال از فیلم سینمایی «مردان» به کارگردانی بتین قبادی و اکران و نقد و بررسی فیلم سینمایی «بودن یا نبودن» به کارگردانی کیانوش عیاری از جمله اخبار امروز سینمای ایران است.

به گزارش خبرگزاری مهر، اهدای جایزه ویژه هیئت داوران جشنواره فیلم بغداد برای 2 فیلم ایرانی، استقبال از پخش جهانی فیلم «مردان» به کارگردانی بتین قبادی، اکران «آتش بس 2» در فرهنگسرای بهمن، نقد و بررسی فیلم سینمایی «بودن یا نبودن» به کارگردانی کیانوش عیاری و گزارش جشنواره سینما حقیقت از حضور مستندهای پرتره در این جشنواره از جمله اخبار امروز سینمای ایران است.

جشنواره فیلم بغداد به 2 فیلم ایرانی جایزه داد

دو فیلم ایرانی «نینجای ایرانی» و «فرزند چهارم» از ششمین جشنواره بین‌المللی فیلم «بغداد» جایزه گرفت.

مستند 30 دقیقه‌ای «نینجای ایرانی» به کارگردانی مرجان ریاحی جایزه ویژه هیات داوران این جشنواره را به خود اختصاص داد. «نینجای ایرانی» که پیش از این در جشنواره‌های هات داکس در کانادا، اپن سیتی در انگلستان، گواناخواتو در مکزیک، باتومی در گرجستان، فلاهرتیانا در روسیه، فلکسیف در استرالیا و... حضور داشت؛ نخستین جایزه بین‌المللی خود را شب گذشته دریافت کرد.

مستندهایی از یونان، فرانسه و امارات متحده عربی دیگر جوایز مسابقه مستند را به خود اختصاص دادند. در این بخش، 20 فیلم مستند از سراسر جهان با یکدیگر رقابت کردند.

همچنین فیلم سینمایی «فرزند چهارم» ساخته وحید موسائیان جایزه اول بخش مسابقه فیلم‌های بلند را دریافت کرد.

پخش‌ کننده‌های جهانی به دنبال پخش فیلم «مردان» در سطح جهانی

فیلم سینمایی «مردان» جدیدترین اثر بتين قبادی که از طرف کشور عراق به هشتاد و هفتمین دوره مراسم جوایز سینمایی آکادمی اسکار در سال 2015 برگزیده شده است، بعد از نمایش موفقیت‌آمیز در سی‌ونهمين دوره جشنواره بین‌المللی فيلم تورنتو در کانادا، پخش‌کننده‌های معتبر جهانی فیلم، از جمله 2MK، «وایلدبانچ»، «ویستریال فیلمز» خواهان پخش این فیلم در سطح جهان شده‌اند و هم اکنون در حال رایزنی با تهیه کننده «مردان» هستند که کدام یک از آنها برای پخش جهانی این فیلم انتخاب شوند.

تاکنون جشنواره‌های مختلفی در سطح جهان، خواستار حضور فيلم سینمایی «مردان» در بخش‌های رقابتی و غیررقابتی خود شده‌اند و کشورهای مختلفی نیز برای نمایش این فیلم اعلام آمادگی کرده‌اند.

«مردان» در نخستین حضور بین‌المللی خود، در بخش «اکتشافات» تحت عنوان «آینده سینمای جهان» در سی ‌و نهمين دوره جشنواره بین‌المللی فيلم تورنتو در کانادا روی پرده ‌رفت و هیلانه عبدالله بازیگر زن این فیلم توسط مجله فیلمیکر به عنوان 5 بازیگر برتر این جشنواره معتبر سینمایی انتخاب شد.

اکران «آتش بس 2» در فرهنگسرای بهمن

فیلم سینمایی «آتش بس 2» به کارگردانی تهمینه میلانی در تمامی ایام هفته در سینما چاپلین فرهنگسرای بهمن اکران می شود؛ بهرام رادان، میترا حجار، آتیلا پسیانی، گوهر خیراندیش، مهرانه مهین‌ترابی، پژمان جمشیدی، دانیال عبادی، فلور نظری، رایان جواهریان به ایفای نقش پرداخته اند.

در خلاصه داستان آمده است؛ یک زوج جوان و تحصیلکرده که عازم سفر به خارج از کشور هستند پس از سال‌ها  دوری مشاور خانوادگی خود را به‌ طور اتفاقی در فرودگاه ملاقات می ‌کنند و در مدت زمانی که منتظر پرواز خود هستند، اتفاقات سال‌هایی که مشاور آن‌ها در خارج از کشور بود را مرور می‌کنندو...

این فیلم سینمایی تمام روزهای هفته حتی جمعه ها  در سانس های 12، 16 و 20  در کنار فیلم سینمایی «شهر موش ها2»  در سانس 10،14 و 18 روی پرده نقره ای سینما چاپلین فرهنگسرای بهمن به  نمایش درمی آید.

بررسی «بودن یا نبودن» در نشست «اخلاق زیستی در آیینه سینما»

سلسله جلسات ماهانه نمایش و تحلیل فیلم‌های ایران و جهان با موضوع اخلاق زیستی، با عنوان «اخلاق زیستی در آینه سینما» از پنجشنبه اول آبان ماه، در سالن اجتماعات کتابخانه ملی آغاز می‌شود.

این پژوهشگاه که پیش‌تر در زمینه اخلاق و حقوق زیستی فعالیت‌های پژوهشی و فرهنگی متعددی داشته ‌است، این بار با همکاری کتابخانه ملی ایران قصد دارد تا با نمایش و بررسی آثار سینمایی برگزیده ایران و جهان، با موضوعات اخلاق زیستی، به گسترش مفاهیم این حوزه از اخلاق در سطح جامعه بپردازد و از طریق هنر سینما و با کمک هنرمندان و صاحب‌ نظران اخلاق، توجه فضای عمومی جامعه را به دغدغه‌های اخلاقی ناشی از کاربرد علوم و فناوری‌های نوین جلب کند.

این جلسات قرار است به ‌صورت ماهانه و در پنجشنبه اول هر ماه برگزار شود. نخستین جلسه آن، پنجشنبه اول آبان ماه، ساعت 14 با نمایش فیلم «بودن یا نبودن» با بازی زنده‌یاد عسل بدیعی، در سالن اجتماعات کتابخانه ملی برگزار می ‌شود. این فیلم به موضوع مرگ مغزی و اهدای عضو می‌پردازد و کیانوش عیاری نویسنده و کارگردان فیلم و مصطفی جلالی فخر پزشک و منتقد سینما و جمعی از صاحب‌نظران اخلاق زیستی، پس از نمایش فیلم به بررسی و تحلیل آن خواهند پرداخت.

ده درصد مستندهای جشنواره سینماحقیقت «پرتره» هستند

از مجموع 845 فیلم مستند ارسالی به دبیرخانه جشنواره، 85 فیلم «مستند- پرتره» با موضوعات مختلفی چون مشاهیر، سرداران جنگ تحمیلی، شعرا، فیلمسازان، ورزشکاران و... است

.

از جمله این پرتره‌ها می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:

مولانا، بوعلی سینا، ابوریحان بیرونی، ستارخان، شهید چمران، دکتر علی شریعتی، احمد شاملو، غلامحسین بنان، مهدی اخوان‌ثالث، عباس کیارستمی، شمس لنگرودی، سیمین بهبهانی، محمدعلی بهمنی، هما روستا، شهید مجید شهریاری (دانشمند هسته‌ای)، شهید بابایی، شهید شاطری، شهید خالد حیدری (اولین خلبان شهید)، شهید محمدابراهیم همتی، بانو مرضیه دباغ، محمد بهمن‌بیگی، ابراهیم حقیقی و...

بدیهی است که این فیلم‌ها در مرحله انتخاب اولیه هستند و نمایش آنها در جشنواره، منوط به آرای اعضای هیات انتخاب جشنواره سینماحقیقت است.