به گزارش خبرنگار مهر چندی پیش رئیس سازمان غذا و دارو طی مصاحبهای اعلام کرد:" کارگروه مشترکی را نیز با وزارت جهاد کشاورزی تشکیل دادهایم و به نتایج خوبی هم رسیدهایم. به عنوان مثال امسال برنامهی مفصلی برای گوجه فرنگی داریم چرا که برخی مطالعات حاکی از وجود نیترات بالا و سموم در این کالای پرمصرف است. بنابراین به منظور ارتقای سلامت این کالا اقدامات لازم در دست انجام است."
در همین راستا، عباس کشاورز معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی در گفتگو با مهر با بیان اینکه طرح مذکور طرح مشترک وزارت جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است، اظهار داشت: اجرای این طرح از زمستان سال جاری آغاز میشود، ضمن اینکه ما در آن برای پایش چند محصول توافق کردهایم که اولین آنها گوجه فرنگی است.
کشاورز با اشاره به اینکه پس از آن قرار است سبزیجات و پیاز نیز به فهرست کار اضافه شوند، افزود: البته فعلا بحث پیاز و سبزیجات قطعی نیست و در این مورد گفتگو و تبادل نظر صورت خواهد گرفت، علاوه بر این طرح یاد شده با همکاری موسسه تحقیقات خاک وآب، سازمان حفظ نباتات و سازمان غذا و دارو انجام میشود.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا اجرای طرح فوق به معنای آن است که وزارت جهادکشاورزی موضوع وجود نیترات بالاتر از حد مجاز در گوجه فرنگی را پذیرفته است؟ تصریح کرد: خیر اینگونه نیست، گاهی اوقات در برخی نقاط میزان نیترات موجود در محصول بالاتر نشان داده شده اما عمدتا ما مشکلی در این زمینه نداریم. این مساله جنبه اطمینان یافتن از سلامت محصولات را دارد هیچ جنبه نگرانی در آن نیست ، زمانی که بین دستگاه بر سر این امر اختلاف هست، بهتر است بررسی دقیقی انجام شود. گزارشات منتشر شده از سوی این دستگاهها مبنی بر آلودگی چند محصول از جمله گوجه فرنگی که مرد تایید ما نبود، برای اینکه صحت و سقم قضیه مشخص و تمهیداتی برای آینده اندیشیده شود، قرار بر آن شد تا موضوع در طرح مشترکی مورد بررسی قرار گیرد.
معاون وزیر جهادکشاورزی در پاسخ به این پرسش که آیا قرار است سلامت سیب زمینی نیز در این طرح مورد بررسی قرار بگیرد، افزود: خیر، مبحث سیب زمینی جدی نیست، ما در اردبیل که 30 درصد سیب زمینی کشور را تامین میکند، میزان سموم موجود در این محصول را مورد اندازه گیری قرار دادیم و هیچ موردی مبنی بر آلودگی آن مشاهده نکردیم.