به گزارش خبرگزاری مهر، اقبال شاکری با مثبت ارزیابی کردن رویکرد اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت: سیکل ناقص مبارزه با اعتیاد به دلیل هماهنگ نبودن برخی دستگاهها در این رابطه و کمبود آگاهی مردم در زمینه مواد مخدر به ویژه از نوع صنعتی سبب افزایش آمار اعتیاد در کشور شده است.
وی افزود: در شورای شهر چهارم که آغازش با برنامه پنج ساله دوم شهرداری تهران همراه بود نقش مسائل فرهنگی و اجتماعی خیلی گستردهتر شد و مجموعه بودجه شهرداری با احتساب سازمانها 18 هزار میلیارد تومان همچنین بودجه فرهنگی و اجتماعی 1800 میلیارد تومان بود و در بودجه مسائل فرهنگی و اجتماعی آن چیزی که مربوط به آسیبهای اجتماعی از جمله اعتیاد است قابل توجه بود.
شاکری ادامه داد: به دلیل اجرا نشدن مدیریت یکپارچه شهری بسیاری از مسائل اجتماعی رفع نشد و تلاشها برای آن ادامه نیافت. در حالی که با اجرایی شدن مدیریت یکپارچه شهری شاهد فرآیند اصلاح رفع معضلات و آسیبهای اجتماعی در شهر خواهیم بود.
این عضو شورای شهر تهران با اشاره به اینکه اگر معتادی که به نوعی بیمار تلقی میشود را درمان كنيم ولی دستگاههایی که برای بازگشت وی به جامعه موثرند به درستی عمل نکنند، سبب بازگشت وی به چرخه اعتیاد میشوند، افزود: در این صورت سیکل هدفگذاری برای رفع معضل اعتیاد ناقص میشود. لذا در تمامی مراحل مبارزه با اعتیاد و مواد مخدر باید به درستی و هماهنگ پیش رفت تا مانع از بدون نتیجه شدن اقدامات شویم.
وی به سیکل ناقص رفع آسیبهای اجتماعی موجود همچون کودکان کار و طلاق و آلودگی هوا اشاره کرد و گفت: هماهنگی مدیریت شهری با مجموعه دولت سبب نابودی این معضلات خواهد شد. به طور مثال اگر یک معتاد را قانع کنید که برای درمان اقدام کند ولی زمینه اشتغال و ازدواج آن فراهم نباشد فعالیت انجام شده قطعا موثر نخواهد بود.
شاکری همچنین پیشگیری از اعتیاد را یکی از اولویتها و برنامههای شورای شهر تهران معرفی کرد و گفت: شورای شهر علاوه بر اقدامات گذشته جهت تحقق رویکرد اجتماعی مبارزه با مواد مخدر نیز آمادگی همکاری دارد.
این عضو شورای شهر تهران در پایان ابراز امیدواری کرد که با رویکرد جدید ستاد مبارزه با مواد مخدر و همکاری همه مردم و دستگاهها شاهد کاهش اعتیاد در کشور باشیم.