حجت الاسلام مهدي ستوده رئيس سازمان تبليغات اسلامي استان اردبيل در گفتگو با خبرنگار گروه دين وانديشه "مهر" با اشاره به تأثيرات فعاليتهاي متعدد، متنوع و متفرقه در زمينه هاي قرآني گفت: اگر اين فعاليتها درست صورت نگيرد براي انسجام بخشي به فعاليتهاي قرآني مؤثر نبوده و تأثير مثبت و مطلوب نيز نخواهد داشت .
وي تأكيد كرد: مراكز فعال قرآني، مكتبها و مجتمع هايي كه در اين راستا فعاليت مي كنند بايد به شكلي منظم فعاليتهاي خود را انجام دهند اما ضرورتي وجود ندارد كه اين مراكز تحت نظارت يك نهاد خاص باشند بلكه هر مركز بايد به نوبه خود به بهترين شكل فعاليت كند .
حجت الاسلام ستوده در ادامه اظهار داشت: تمام كساني كه در زمينه قرآن فعاليت مي كنند بايد منسجم و مرتبط با وظايف سازمان ناظر فعاليتهاي خود را ارائه دهند، گاه نيز مردم و خيرين در اين زمينه فعال هستند در همين راستا لازم نيست كه يك نهاد مشخص بر همه آنها نظارت كند اما متصديان اين امور بايد تعامل و ارتباط تنگاتنگي با يكديگر داشته باشند .
وي به اهميت و محوريت نقش استاد در ارائه مطالب ديني اشاره كرد و افزود: مطالب ديني بايد به شكل اصولي ارائه و به شكلي شفاف مطرح شوند، در اين خصوص محوريت با استاد و كساني است كه قرآن را آموزش مي دهند . استادان و معلمان و كساني كه در اين زمينه فعاليت مي كنند بايد از آگاهيهاي لازم برخوردار باشند.
حجت الاسلام ستوده در ادامه افزود: اگر برنامه ريزيهاي درستي صورت گيرد و هر كس بر اساس تخصص خود به ارائه آموزه ها و مطالب ديني بپردازد، نظمي صحيح و منطقي در اين عرصه حاكم شده ، دستاوردها مثبت خواهد بود اما متأسفانه تاكنون در اين راستا دقت خاصي صورت نگرفته است .
وي به ضرورت شناخت صحيح مردم از دين اشاره كرد و گفت: مردم بايد بياموزند كه براي شناخت دين و رفع شبهات به كارشناسان مراجعه كنند تا در زمينه دريافت مطالب و آموزه هاي ديني دچار انحراف نشوند .
حجت الاسلام ستوده در مورد نيروي انساني فعال در اين عرصه گفت: نظارت بر نيروي انساني فعال ضروري است و افراد مؤثر و كارشناس كه بكار خود علاقمند هستند بايد شناسايي شوند و از طرفي ديگر لازم است كه متوليان نسبت به مخاطبان خود شناخت كافي داشته باشند و برنامه ريزي درستي را براي ارائه آموزه ها در زمينه هاي مفاهيم، ترجمه و مباحث ديگر تدوين كنند .
رئيس سازمان تبليغات اسلامي اردبيل در ادامه به مشكلات و ضعفهاي مراكز قرآني اشاره كرد و گفت: يكي از مشكلات مراكز فعال در عرصه علوم قرآن كمبود نيروي انساني است و مهمترين مشكل كه سبب ايجاد ناهماهنگي مي شود عدم تعامل بين ارگان ها و نهادهاي متولي است .