مشهد - خبرگزاري مهر: نماینده ولی فقیه در سازمان حج و زيارت گفت: امروزه مخاطب ما نسبت به گذشته تغيير زيادي كرده است و از توصيه پذير بودن به سمت نقدگرايي و تحليل گرا بودن تغيير ماهيت داده اند.

نماینده ولی فقیه در سازمان حج و زیارت در ارتباط با مخاطب شناسی در حوزه تبلیغات در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: امروزه مخاطب ما نسبت به گذشته تغییر زیادی كرده است و از توصیه پذیر بودن به سمت نقدگرایی و تحلیل گرا بودن تغییر ماهیت داده است لذا ما باید در حوزه محتوا به شكل قوی و قدرتمند وارد شویم.

وی ادامه داد: نكته دیگری كه باید در تولید محتوا در نظر داشته باشیم این است كه انتخاب محتوای باید با ویژگی حس گرایانه انسان امروز منطبق باشد. به طور مثال چنانچه می خواهیم در حوزه حجاب صحبت كنیم علاوه بر مباحث اخروی باید الزام های اجتماعی و فرهنگی متناسب با فضای روز جامعه را برای افراد تبیین و تشریح كنیم.

ریاست پژوهشکده حج و زیارت كشور عنوان كرد: دنیای امروز از ابزار و امكانات ارتباطی پیشرفته ای برخوردار است در همین راستا سطح اطلاعات مخاطبان عام نیز ارتقا پیدا كرده است لذا برای امر تبلیغ،‌ مبلغان و روحانیون باید سطح آمادگی و اطلاعات خود را با مطالعه و تحقیق بالا ببرند.

وی ادامه داد: علاوه بر آن باید از اولویت های حوزه تبلیغات دینی و معارف اسلامی در ابعاد سیاسی،‌مذهبی و ... جامعه خود آگاه باشند و همچنین از تهدیدهایی كه توسط جهان غیر اسلام و نیز جامعه خودش وارد می شود اطلاع داشته باشد و با توجه به سطح مخاطبین اطلاعات را در اختیار آنها قرار دهد.

وی در ارتباط با روش های تبلیغی به دو روش اشاره كرد و افزود: در این حوزه می توان به دو رویكرد كلی چهره به چهره و مجازی اشاره كنیم در روش چهره به چهره ما با مخاطبان رابطه عاطفی و صمیمانه ای برقرار می كنیم كه به همین دلیل از تاثیر گذاری بیشتری نسبت به روش مجازی برخوردار است.

وی در توضیح روش مجازی افزود:در بحث روش مجازی كه مربوط به فضاهای اینترنتی و شبكه های ماهواره ای و تلویزیونی می شود شرایط خاص تری حكم فرماست كه یك مبلغ برای اینكه بتواند به خوبی در این زمینه تسلط پیدا كند باید تمامی سایت ها و فضاهای مجازی مورد بررسی و شناسایی قرار دهد.

حجت الاسلام علیزاده موسوی در ارتباط با راه های مقابله با گروه های تكفیری در سطح كشور اظهار كرد: علت شكل گیری گروه های تكفیری در جهان اسلام تنها به خاطر جهلی است كه افراد دچار آن هستند، به طور مثال وهابیت گروهی است كه در بیابان ها زندگی می كند و از سطح آگاهی و اطلاعات روز جامعه بی خبر مانده است و در نتیجه رشد این گروه ها تنها منوط به اطلاعات محدود شان است.

وی تصریح كرد: در همین راستا "كنگره جهانی جریان های افراطی و تكفیری" از دیدگاه علمای اسلام در نظر دارد با دور هم جمع كردن علمای كشورهای اسلامی در این باره چاره ای بیندیشد و به جریان های افراطی و تكفیری اعلام دارد كه كسانی كه فرایضی همچون نماز و روزه را به جا می آورند را در اندیشه اسلامی نمی توان تكفیر كرد.

رئیس كنگره جهانی جریان های افراطی و تكفیری در پایان به بحث امر به معروف و نهی از منكر اشاره كرد و گفت: امام حسین (ع) می فرمایند، "من خروج نكردم مگر برای امر به معروف و نهی از منكر"،‌ این سخن نشان دهنده اهمیت و ضرورت امر به معروف و نهی از منكر در جامعه می باشد. این فریضه الهی باید همانند سایر آداب فرهنگی ما وارد فرهنگ روزانه افراد جامعه شود و افرادی كه تلاش می كنند تا این مهم را در جامعه زنده نگه دارند لازم است قبل از آن آموزش دیده باشند.

وی افزود: البته شاید یكی از دلایل واكنش جدی مردم نسبت به موضوعاتی چون بدحجابی پایین آمدن آستانه تحملشان باشد.

برچسب‌ها