مجله مهر: بالاخره بهشت نشین های 4سال بعد مشخص شدند. در این فهرست نامزدهای طیف احمدینژاد هیچ سهمی ندارند اما اصولگرایان با ۱۸عضو و اصلاحطلبان با ۱۳عضو پا به این شورا گذاشتهاند. اعضایی که هفت نفرشان در شورای سوم هم حضور داشتند و به جز 4ورزشکاری ملی، بقیه اعضا از چهره های فرهنگی و سیاسی کشور هستند.
اما چهارمین شورای شهر تهران چند عضو «ترین» دارد. پیرترین عضو شورای شهر امسال، عباس شیبانی است. او متولد 1310 است و در 82 سالی که از عمرش گذشته، به فعالیت های فرهنگی و سیاسی مشغول بوده است. به نوشته دایره المعارف ویکی پدیا در سال ۱۳۳۵ در تظاهرات حمایت از جمال عبدالناصر دستگیر شده و از دانشکده پزشکی نیز اخراج شده است. در انتخابات ریاست جمهوری سال 60 رقیب محمد علی رجایی بود و در انتخابات ریاست جمهوری دوره پنجم، رقیب اکبر هاشمی رفسنجانی. او را می توان ساکت ترین عضو شورای شهر هم دانست که در شورای شهر سوم بیشتر اوقات را به سکوت می گذارند.
عباس شیبانی به همراه مهدی چمران و حبیب کاشانی پرسابقه ترین اعضای شورای شهر هستند که از شورای دوم در پارلمان شهری حضور دارند. یعنی از سال 81 تاکنون و تا 4 سال دیگر!
اما لقب جوان ترین عضو شورای شهر را محسن پیرهادی از آن خود کرده است. او متولد 1359 است و کارشناسی ارشد روابط بین الملل دارد.
مجتبی شاکری جانباز 75 درصدی شورای شهر است که از ناحیه دو چشم، دو پرده گوش و دو دست جانباز است.
بدشانس ترین
در بین ورزشکاران کشور عباس جدیدی را می توان یکی از خوش شانسترینها دانست که به پارلمان شهری تهران راه یافته. اما او قطعا در بین ورزشکاران حاضر در شورای شهر بدشانس ترینشان است. جدیدی در فینال المپیک ۱۹۹۶ آتلانتا با کمک داوران به نفع کورت انگل آمریکایی از دستیابی به مدال طلا بازماند. در المپیک ۲۰۰۰ سیدنی هم در دستهٔ ۱۳۰ کیلو به مقام چهارم رسید. بدشانسی او البته زمانی گل کرده بود که در رقابتهای جهانی تورنتو ۱۹۹۳ با شکست خادارتسف روس و ملوین داگلاس آمریکائی قهرمان جهان شده بود، اما به دلیل استفاده از داروی نیروزا مدال او پس گرفته شد. شاید این سال هایی که جدیدی از عرصه کشتی دور بود، شانس سراغش آمده باشد.
ری شناس ترین
احمد مسجد جامعی را ری دوست ترین و ری شناس ترین عضو شورای شهر می شناسند. کسی که با خاک ری آشناست . فرید قاسمی درباره این عضو شورای شهر می نویسد: به خاک ری دلبستگی دارد و خویشانش در ری دفن شده اند. دردهای ری را می شناسد و راهکارهای درمانی دارد. او برای دولتی های شورای شهر سوم که بر طبل جدایی ری از تهران می کوفتند این جملات را به کار برد: «برای کار کارشناسی جدایی ری از تهران بهتر است کسانی را بیاوریم که حداقل دو واحد درسی هواشناسی و دو واحد شهرسازی پاس کرده باشند تا شالکه کار را بدانند».
قوی ترین مرد جهان در پارلمان
اما در بین این «ترین» ها چند نفری هم هستند که نه فقط در شورای شهر، که در سطح کشور و جهان جزو «ترین» ها به شمار می آیند. حسین رضازاده، قوی ترین مرد جهان اولین عضور شورا است که در این دسته از «ترین» ها قرار می گیرد. او دو بار در سال های 2000 و 2004 مدال طلای مسابقات المپیک را کسب کرد و لقب «هرکول» و «قویترین مرد جهان» به او داده شد. رضازاده در کاردانی تربیت بدنی دانشگاه آزاد تحصیل کرده و به جز ریاست فدراسیون وزنه برداری کشور، سابقه اجرایی و مدیریتی دیگری نداشته است.
پرافتخارترین المپیکی
هادی ساعی قهرمان تکواندوی کشور را به عنوان پرافتخارترین ورزشکار ایرانی در بازی های المپیک می شناسند. ساعی که در شورای شهر سوم هم عضو بود در المپیک آتن و پکن صاحب مدال طلا شد. او در المپیک سیدنی مدال برنز گرفت. هادی ساعی در دی ۱۳۸۲، پس از وقوع زمینلرزه بم مدالهای کسب شدهاش تا آن زمان را برای کمک به زلزله زدگان اهدا کرد. ساعی دانشجوي رشته تربيت بدني دانشگاه آزاد است که در دوره گذشته شورای شهر عضو کمیسیون فرهنگی بوده است. ساعی هم جزو ورزشکارانی است که سابقه مدیریتی و اجرایی در حوزه شهری ندارد.
زن كارآفرين در شورای شهر
فاطمه دانشور یکی دیگر از «ترین» های این دوره شورای شهر است که عضویت اتاق بازرگانی و مدیریت یک شرکت بازرگانی و یک موسسه خیریه را در رزومه اش دارد و به عنوان کارآفرینی شناخته می شود که 300 کارمند در مجموعه او مشغول به کار هستند.
دانشور در مصاحبه هایی که داشته است، ماجرای زندگي اقتصادي اش را اینطور توضیح داده است: «برای اولين بار براي گرفتن کارت بازرگاني خود با فردي که نميتوانست سنگ آهن خود را از کشور خارج کند آشنا شدم. با فن مذاکرهاي که در من و همسرم وجود داشت توانستيم اين فرد را که يکي از افراد معتمد در بازار بود قانع کنيم تا به صورت اماني يک بار 4 ميليارد توماني را بدون هيچ هزينهاي در اختيارمان قرار دهد. همچنين حمل بار به بندرعباس را که يک ميليارد تومان هزينه نياز داشت به صورت اماني حمل کرديم. کل روند کاريمان که به ۷ميليارد تومان نياز داشت و بايد حداقل نصف آن را را در اختيار داشته باشيم فقط با 600 هزار تومان که آن هم هزينه رفتوآمد من بود انجام شد. بار به مقصد رسيد و مشمول پاداش هم شديم. به اين ترتيب پول افرادي را که به صورت اماني بارشان را گرفته بوديم بازگردانديم و از اين کار سود سرشاري به من و همسرم رسيد.» او به شکرانه این موفقیت موسسه خیریه مهرآفرین را برای حمایت از زنان و کودکان بدسرپرست راه اندازی کرد.