محمدرضا زائري از تغییر رفتار مردم با او بعد از انتخاب شدن دکتر روحانی به عنوان رئیس جمهور می گوید.

زائری امروز در یادداشتی در روزنامه خراسان نوشت:

«پس از انتخاب دکتر روحاني براي رياست جمهوري اسلامي، حسي کاملاً شخصي داشتم که برخورد مردم با من به عنوان روحاني تغيير کرده است و گويي فضاي نرم و آرامش عمومي که بر جامعه حاکم شده بود در رفتار و برخورد مهربان تر مردم عادي با اين لباس اثر داشت.

در فضايي که نتايج مسابقات فوتبال دل هايي را شاد کرده بود و برخورد عاقلانه نيروي انتظامي و رفتار معقول مسئولان و ادبيات صدا و سيما مجموعاً فضا را براي شوخي هاي معني دار «روحاني مچکريم» آماده مي ساخت طبيعي بود که در تاکسي و مترو و خيابان و مغازه، به عنوان يک روحاني نگاه ها و رفتارها و برخوردهايي مهربان تر و صميمي تر و نزديک تر را شاهد باشم از مردمي که گويي من روحاني را بيشتر از گذشته آشنا مي يافتند.

اين حس شخصي را نمي خواستم بيان کنم زيرا مي ترسيدم نوعي توهم باشد که از مصاديق معدود حاصل شده، اما اظهارنظر مشابه بعضي از دوستان روحاني مرا تا اندازه اي مطمئن کرد که اين احساس چندان از واقعيت دور نيست و هر چند براي تأکيد علمي آن نياز به پژوهش اجتماعي هست ليکن حداقل مي توان از آن به عنوان يک تجربه فردي سخن گفت.

فضاي تازه اي که با اعلام نتيجه انتخابات رياست جمهوري در نشاط اجتماعي کشور به وجود آمد براي هيچ کس قابل انکار نيست و همه شاهدند که تدبير حکيمانه رهبر انقلاب چگونه اميد را به مخاطبان انبوهي بازگرداند که بعضي از ايشان هر چند بدن هايشان شهروند اين جامعه بود ليکن به دليل آزردگي ها و تلخي هايي چندان دل در اين محيط نداشتند. لازم نيست در اين جا از اين واقعيت بگوييم که چرا و چگونه به مرور و خواسته يا ناخواسته، تصوير روحانيت در چشم برخي از اين مخاطبان آسيب ديده است (راستش را بگويم لازم هست اتفاقاً ولي ممکن نيست! و اين ضرورتي است که هر چه زودتر با صراحت و صداقت بدان بپردازيم نتايج بهتري خواهد داشت) ولي به هر حال و خوشبختانه امروز شرايطي به وجود آمده تا شخصيت رئيس جمهور منتخب فرصت ترميم اين آسيب را فراهم سازد.

آقاي روحاني قبل از هر چيز «روحاني» است و تعهد شخصي، اعتقادي، اخلاقي و صنفي او به روحانيت اقتضا مي کند اين فرصت تاريخي را قدر بشناسد و از آن بهره بگيرد و البته همه ناگفته دشواري اين کار را مي دانيم و از ظرافت ها و سختي هاي آن آگاهيم، اما از سوي ديگر نيز مي دانيم که اين فرصت به راحتي فراهم نمي شود و اگر اعتماد متقابل و دلبستگي ميان مردم و روحانيت مخدوش گردد چه خسارات بزرگي به کيان جامعه وارد خواهد شد.

از ديرباز رابطه نزديک و صميمانه مردم و روحانيت در عرصه هاي گوناگون اجتماعي باعث استحکام قدرت و صلابت جامعه ديني ما شده است و دشمن نيز به خوبي از اين قدرت آگاه است. اينک که به دلايلي از جمله تحولات اجتماعي و اقتضائات نسل جديد و برخي حوادث سياسي اجتماعي، قدري ميان برخي از مردم خصوصاً نسل جوان با صنف روحانيت فاصله و ناآشنايي به وجود آمده است بايد به هر شکل ممکن براي جبران آن کوشيد.

هم روحانيت در طبقات مختلف - از علما و مراجع تا طلاب جوان - نشان داده که آماده چنين رابطه اي است که در طول تاريخ خود با مردم داشته و هم مردم نشان داده اند که اگر برخي سوءتفاهم ها برطرف شود صادقانه آماده اند تا اعتقاد قلبي و پذيرش روحي خود نسبت به روحانيت را از دل و جان نشان دهند.اگر از اين فرصت تاريخي براي بهبود رابطه ميان مردم و روحانيت به خوبي استفاده شود خواهيم ديد که بسياري از تهديدها و آسيب ها بي اثر يا کم اثر خواهد شد و انس و الفت و رابطه صميمي و نزديک ميان روحانيت و مردم مي تواند يکي از بزرگترين سرمايه هاي اجتماعي ما باشد.»