مهر به نقل از خبرگزاری رویترز: "دیوید کامرون" نخست وزیر انگلیس شب گذشته به صورت تلفنی با "حسن روحانی" رئیس جمهوری ایران گفتگو کرد که این اقدام طی 10 سال اخیر بی سابقه بوده است.
در بیانیه صادر شده از سوی دفتر نخست وزیری انگلیس آمده است: دیوید کامرون اولین نخست وزیر انگلیس است که طی 10 سال اخیر با رئیس جمهوری ایران تماس برقرار کرده است.
در این بیانیه همچنین آمده است: کامرون و روحانی بر روی این منسئله که در دور اخیر مذاکرات در ژنو پیشرفت مهمی رخ داده ، توافق نظر داشتند. کامرون همچنین در این تماس تلفنی بر لزوم شفافیت بیشتر ایران در موضوع هسته ای و ضرورت پاسخگویی جزئی و شفاف ایران درباره موضوعاتی که جامعه بین المللی در قبال آنها ابراز نگرانی کرده، تاکید نموده است.
در بیانیه دفتر نخست وزیری انگلیس همچنین آمده است: دو طرف بر ادامه تلاشها در راستای بهبود تدریجی و متقابل روابط دوجانبه تاکید کردند. درباره بحران سوریه نیز کامرون و روحانی بر لزوم حل سیاسی بحران این کشور تاکید ورزیده اند.
نخست وزیر انگلیس همچنین با تاکید بر موضع مستحکم لندن در قبال مبارزه با تروریسم، انفجارهای انتحاری در برابر سفارت ایرات در بیروت را محکوم و به رئیس جمهوری ایران تسلیت گفته است.
خاطرنشان می شود آخرین مورد از تماس نخست وزیر انگلیس با رئیس جمهوری ایران به سال 2002 باز می گردد که در آن سال "تونی بلر" با "محمد خاتمی" به صورت گفتگو کرد. روابط دوجانبه ایران و انگلیس طی ماههای اخیر شاهد بهبود قابل ملاحظه ای بوده است.
همچنین به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، در تماس تلفنی دیوید کامرون با دکتر روحانی، دو طرف آخرین تحولات مربوط به مذاکرات هستهای کشورمان با ۱+۵ و اقدامات به عمل آمده در خصوص روابط بین دو کشور را مورد بررسی و تبادلنظر قرار دادند.
تصویری که از هنگام گفتوگوی کامرون با روحانی منتشر شده است
در این مکالمه تلفنی دکتر روحانی با اشاره به تحولاتی که در عرصه بینالملل پس از انتخابات اخیر ملت ایران حاصل شده است، گفت: دو طرف باید در این فضا با اراده سیاسی بتوانیم پنجره جدیدی به روی جهان گشوده و معضلات پیش آمده در صحنه بینالملل را برطرف کنیم. بر همین اساس بود که در زمینه مذاکرات هستهای شاهد قدمهای مثبتی در روند مذاکرات ژنو بودیم و توانستیم براساس جدیت و با یک نگاه بلند مدت و راهبردی به نتایج خوبی در مراحل مقدماتی مذاکرات برسیم. لذا تأکید میکنم نباید اجازه بدهیم مانعتراشی برخی، روند برد – برد این اقدام تأثیرگذار را با مشکل مواجه کند.
روحانی با اشاره به اینکه ایران انتظار دارد طرف مقابل نیز اراده جدی از خود نشان دهد، افزود: تمامی اعضای ۱+۵ باید از ظرفیتهایشان برای ایجاد فضای مناسب در مذاکرات ژنو استفاده کرده و تلاش کنند زبان احترام و تکریم جایگزین زبان تهدید یا تحریم شود.
رییسجمهور افزود: جمهوری اسلامی ایران همانگونه که به دفعات گفته است به دنبال سلاحهای کشتار جمعی و یا عدم پایبندی به قوانین و مقررات بینالمللی نبوده و خود قربانی سلاح کشتار جمعی است. لذا همانطور که مصمم است فعالیتهایش کاملاً صلحآمیز باشد، بر حقوق هستهای ملت خود محکم و استوار ایستاده و بر آن تأکید خواهد نمود.
روحانی اظهار داشت: به هیچ عنوان تبعیض را در این حوزه نخواهیم پذیرفت و آمادگی داریم در مذاکراتی برابر و با احترام متقابل به نگرانیهای منطقی دو طرف توجه کنیم، لذا امیدوارم نتایج این مذاکرات باعث ایجاد ثبات و امنیت بیشتر در منطقه حساس خاورمیانه شود.