مجله مهر: زمین دارد بزرگتر می شود! این اتفاقی است که هر چند وقت یک بار در یک گوشه از دنیا رخ می دهد و مساحت خشکی های زمین را بیشتر می کند. این بار، تولد یک جزیره جدید در ژاپن نه فقط به مساحت این کشور اضافه کرد، بلکه سطح خشکی های روی زمین را هم زیادتر کرد.
دو روز پیش، گارد ساحلی ژاپن در حال گشت زنی بود که با یک منطقه ناشناخته رو به رو شد. جزیره ای جدید که حالا مشخص شده در اثر فوران یک آتشفشان در اقیانوس آرام در هزار کیلومتری جنوب توکیو متولد شده است. قطر این جزیره ۲۰۰ متر برآورد شده و هنوز مساحت دقیق آن مشخص نیست.
به این ترتیب ژاپنی ها بدون کشور گشایی موفق شده اند مساحت سرزمین شان را بیشتر کنند! به طوری که سخنگوی دولت ژاپن می گوید: «اگر خاک ما گسترش پیدا کند بهتر است. اگر این جزیره به جزیره مناسبی تبدیل شود، بر وسعت سرزمین ما افزوده می شود.»
این تصویر مراحل تولد جزیره جدید ژاپن را نشان می دهد
این اتفاق البته برای اولین بار رخ نمی دهد. در سال ۱۹۷۳میلادی هم تغییرات زمین شناختی باعث شد جزیره جدیدی در آبهای این منطقه ظاهر شود. ژاپن در اقیانوس آرام چندین هزار جزیره کوچک نزدیک به هم دارد که منبع ارزشمندی برای تامین انرژی و مواد معدنی به شمار می روند.
در دریای سرخ هم فوران یک آتشفشان در سواحل غربی یمن باعث تولد یک جزیره کوچک با ارتفاع 30متر شد که البته به نظر می رسد به زودی زیر آب برود.
جزیره جدید پاکستان در میانه این تصویر دیده می شود
زلزله مهیبی که امسال در بلوچستان پاکستان رخ داد هم نتیجه ای مشابه با همین فوران آتشفشانی داشت. در این زلزله اگرچه 217 نفر کشته شدند اما یک جزیره جدید در ساحل جنوبی پاکستان متولد شد که در واقع یک برآمدگی قله مانند در ساحل «گوادر» پاکستان در دریای عرب به حساب می آید. این جزیره 200 متر طول، 100 متر عرض و20 متر ارتفاع دارد.
جزیره سور تسی در نزدیکی ایسلند یک مورد عجیب و جذاب برای مطالعه زمین شناسان است
اما معروف تر از همه این جزیره های تازه متولد شده، جزیره سورتسی است که در سال 1963 در ایسلند متولد شد. ماهیگیرانی که آن روز در اقیانوس اطلس مشغول صید بودند، دود سیاهی را دیدند که فکر می کردند از یک قایق آتش گرفته بلند می شود اما این در واقع شروع تولد یک جزیره از اعماق آب بود. جزیره ای با بیش از 500 متر طول و 45 متر ارتفاع که بعدها کم کم بزرگ شد و تا دو سال بعد، به صورت یک قله سیاه وسط دریا دیده می شد.
پوشش گیاهی جزیره سور تسی در ایسلند
تا سال 1967 مساحت جزیره به 2.7 کیلومتر مربع رسیده بود و ارتفاع آن از سطح دریا به ۱۷۰ متر می رسید. حالا در خاک این جزیره انواع گیاهان رشد می کنند و پرندگان مهاجر آن را به عنوان پناهگاه انتخاب کرده اند. در حال حاضر جز چند دانشمند کسی به این جزیره دسترسی ندارد و تنها کلبه کوچک روی این جزیره هم مخصوص اقامت آنها است.