کارشناس اقتصاد مسکن با بیان این‌که افزایش سقف تسهیلات مسکن تاثیری در رونق بازار و افزایش قیمت‌ها نخواهد داشت،گفت:با توجه به رونق بورس، این اقدام دولت باعث هجوم سرمایه‌های حقیقی و حقوقی به بازار مسکن و به تبع آن سوداگری ‌نمی‌شود.

تسنیم: محمود جهانی با اشاره به اینکه وام 35 میلیون تومانی مسکن بیشتر اثر روانی بر بازار خواهد داشت تا این‌که تقاضای واقعی را خیلی تحریک کند، گفت: مبلغ افزایش در حد قابل توجه نبوده و متناسب با رشد و افزایش قیت‌های مسکن در سال‌های اخیر نیست و لذا نمی‌تواند تقاضای واقعی مسکن را تحریک کند، البته در شهرهای کوچک ممکن است کمکی برای افزایش تقاضای موثر باشد.
وی ادامه داد: در کلانشهرها و شهرهای بزرگ مانند تهران این افزایش وام اثری ندارد و نمی تواند تقاضای موثر را مسکن را تحریک کند.
کارشناس اقتصاد مسکن گفت: در رابطه با تقاضای سوداگرانه این موضوع به یک سری شرایط دیگر ارتباط پیدا می‌کند که آن هم وضعیت بازارهای رقیب مانند بورس است. در حال حاضر شاخص تقریبا به سقف نزدیک شده و خوشبینی در بورس وجود دارد.لذا تقاضاهای مشتریان حقوقی همچنان در بورس می‌ماند و مشتریان حقیقی نیز در ماه‌های پایانی سال، در مجموع خیلی شرایط را برای جدا شدن از بورس مهیا نمی‌بینند، چراکه همچنان شرایط خوشبیانه بر بورس حاکم است.
وی اظهار کرد: بنابراین افزایش تسهیلات مسکن مهر تاثیری در تحریک قیمت‌ها نخواهد داشت.
مدیرکل سابق دفتر اقتصاد مسکن در خصوص هدف از افزایش وام مسکن گفت: افزایش تسهیلات به‌صورت ادواری صورت پذیرفته و سقف تسهیلات مسکن خیلی کند به مقدار کم همیشه به سمت افزایش تعدیل یافته است. در دوره‌های قبل 5 تا 10 میلیون تومان افزایش سقف تسهیلات مسکن داشته‌ایم.
جهانی بیان کرد:‌ بر اساس اطلاعاتی که بنده دارم سیاست‌گذاران و مدیران بخش مسکن درخواست افزایش سقف وام را تا 100 میلیون و بالاتر را با هدف تحریک بازار تقاضای مسکن برای خروج معاملات داشته‌اند، اما به هر حال شاید افزایش کنونی منطقی‌تر بوده است.
وی تصریح کرد: شورای پول و اعتبار این میزان افزایش را منوط به سپرده‌گذاران صندوق پس‌انداز کرده است و افزایش تسهیلات در حد رقم 35 تا 50 میلیون تومان مسدود شده تا تحریک تقاضا در بازار مسکن خیلی صورت نگیرد.
به گفته جهانی، افزایش سقف تسهیلات در واقع با هدف کلی رونق بخشی به بازار انجام شده است، اما این رقم آن هدف رونق را پوشش نمی‌دهد.