معاون درمانی وزارت بهداشت با اشاره به اهمیت کاهش تلفات ترافیکی و ایمنی راه‌ها ایران را پنجمین کشور دارای بیش‌ترین تلفات جاده‌ای اعلام کرد.

تسنیم: آقاجانی معاون درمانی وزارت بهداشت در سومین کنگره بین‌المللی ایمنی راه‌ها حوادث ترافیکی را یکی از چالش‌های امروز دنیا دانست و اظهار داشت: سالانه یک میلیون و 240 هزار نفر در دنیا بر اثر حوادث رانندگی جان خود را از دست می‌دهند و بیش از 250 میلیون نفر مجروح و معلول می‌شوند.

وی با بیان این‌که سوانح ترافیکی هشتمین علت مرگ در دنیا محسوب می‌شود، افزود: طبق آمارهای بین‌المللی 92 درصد مرگ و میر ناشی از تصادفات در کشور‌های دارای درآمد کم و متوسط اتفاق می‌افتد و این در حالی است که این کشورها تنها دارای 53 درصد از وسایل نقلیه موتوری دنیا هستند.

معاون درمانی وزارت بهداشت ادامه داد: براساس گزارش‌های بین‌المللی متأسفانه ایران به ازای آمار مرتبط با 100 هزار نفر، در رتبه پنجم جهان قرار دارد و حوادث ترافیکی در کشور ما پس از سکته قلبی و مغزی سومین علت فوت محسوب می‌شود.

آقاجانی در ادامه با اشاره به کشته شدن بیش از 19 هزار نفر براثر سوانح رانندگی در سال 91 از بستری شدن 815 مورد بستری یا مراجعه سرپایی به مراکز درمانی کشور در آن سال خبر داد و گفت: خوشبختانه علی‌رغم رشد آمار موارد بستری یا مراجعه سرپایی بر اثر سوانح ترافیکی، ما شاهد کاهش موارد فوتی در سال‌های اخیر بودیم.

وی همچنین با اشاره به مرگ بیش از 14 هزار نفر در 9 ماهه نخست سال جاری بر اثر تصادفات ترافیکی از کاهش 10 درصدی براساس برنامه پنجم توسعه نیز گفت: خوشبختانه در سال نخست اجرای این طرح شاهد کاهش 13.7 درصدی بودیم ولی شیب کاهش در سال‌های بعدی کند شد و در سال‌های بعد این میزان کاهش به 4.9 درصد و 6.5 درصد رسید.

معاون درمانی وزارت بهداشت در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اقدامات وزارت بهداشت و تخصیص 3040 آمبولانس و 2804 پایگاه اورژانس در کشور از انجام بیش از دو میلیون مأموریت در 10 ماهه سال جاری پرده برداشت و گفت: در 10 ماهه نخست جاری بیش از دو میلیون ماموریت توسط مراکز ارژانس انجام شد که 23 درصد از این موارد مرتبط با سوانح ترافیکی بود که 70 درصد آن در داخل شهر‌ها و 30 درصد از آن به مأموریت‌های جاده‌ای اختصاص داشت.

آقاجانی در ادامه افزود: میانگین حضور اورژانس در صحنه در شهرهای کوچک 8 در شهرهای 10، کلانشهر تهران 12 و سوانح جاده‌ای 14 دقیقه است.