تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۴:۱۷

موسس سایت فیس بوک، در پیامی ویدئویی از موسس شرکت مایکروسافت خواسته‌بود از میان خالی کردنِ آب یخ روی سرش و کمک به بنیاد حمایت از مبتلایان به یک بیماری، یکی را انتخاب کند. موسس مایکروسافت هم ضمن انجام آن به صورت ابتکاری، به بنیاد هم کمک کرد.

مجله مهر: مبارزه طلبی زوکربرگ و بیل گیتس. این بار اما نه در دنیای اینترنت و فناوری اطلاعات،بلکه برای اطلاع رسانی درباره یک بیماری. بنیاد حمایت از بیماران ALS (اسکلروزیس جانبی آمیوتروفیک) آمریکا برای جمع‎آوری کمک، کمپینی به راه انداخته است که با مبارزه طلبیدنِ بیل گیتس (موسس شرکت مایکروسافت) توسط مارک زوکربرگ (موسس فیسبوک) بازتاب گسترده‎تری یافت. ماجرا از این قرار است که فردی، فردی دیگر را در یک زمینه به مبارزه می‎طلبد، اگر طرفِ مقابل ظرف 24 ساعت به آن عمل نکرد، باید 100 دلار به بنیاد کمک کند. البته می‎تواند هم آن کار را انجام بدهد، هم کمک کند.

زوکربرگ در پیامی ویدئویی خالی کردنِ آب یخ روی سرش را از گیتس خواسته بود که موسس مایکروسافت، ضمن انجام آن به صورت ابتکاری، به بنیاد هم کمک کرد.

موسس فیسبوک در ویدئویی که در سایت خود گذاشته و ظرف تنها 48 ساعت، بیش از 300 هزار نفر آن را پسندیده‌اند، می‎گوید که روز قبل، یکی از فرمانداران وی را به مبارزه طلبیده بود و وی ضمن پذیرش این کار، سه نفر که یکی از آنها گیتس است را به مبارزه می‎طلبد.

گیتس ذیل ویدئویی که در صفحه فیسبوک خود گذاشته بود، نوشته: «من همیشه آماده مبارزه هستم!»

گیتس البته به خالی کردن سطل آب یخ روی سرش قناعت نکرد و ضمن طراحی یک سازه مخصوص و ساختن یک نمونه کوچک از آن با چوب و کاغذ، آن را عملی کرد. گیتس بعد از این ابتکار جالب و خالی کردن آب یخ روی سرش، گفت: «فوق العاده است.»

فیلم پاسخ بیل گیتس به چالش زوکربرگ را اینجا ببینید.

گفته می‎شود اوباما هم به مبارزه طلبیده شده ولی وی ترجیح داده که کمک مالی را انجام بدهد.

تاکنون در این کمپین بیش از 4 میلیون دلار کمک جمع آوری شده است.

اسکلروزیس جانبی آمیوتروفیک یک بیماری است که موجب تباهی و تخریب پیشرونده و غیرقابل ترمیم در دستگاه عصبی مرکزی(مغز و نخاع) و دستگاه عصبی محیطی می‌شود.

این بیماری منجر به از دست رفتن تدریجی عملکرد عضلات می‌شود و با تضعیف ماهیچه‌ها، به‌تدریج فرد را مبتلا به فلج عمومی می‌کند. به طوری که توانایی هرگونه حرکت از شخص سلب خواهد شد. معمولاً مبتلایان به این بیماری مدت زمان زیادی زنده نمی‌مانند.

یکی از معروفترین مبتلایان به این بیماری «استیون هاوکینگ» فیزیکدان نظری، کیهان‌شناس و نویسنده‌ی بریتانیایی و مدیر تحقیقات مرکز کیهان‌شناسی نظری در دانشگاه کمبریج است که کارهای علمی‌اش سابقه‌ای بیش از چهل سال دارد. هاوکینگ از هر گونه تحرک عاجز است؛ نه می‌تواند بنشیند، نه برخیزد و نه راه برود. حتی قادر نیست دست و پایش را تکان بدهد یا بدنش را خم و راست کند و حتی توانایی سخن گفتن را نیز ندارد.