به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر" حضرت محمد (ص) در زمان ازدواج با حضرت خديجه 25 ساله و حضرت خديجه نيز 40 ساله بود. ثروت خديجه از همه قريش بيشتر بود و اهالي مكه با اموال او پيش از آنكه با پيغمبر (ص) ازدواج كند تجارت مي كردند و خديجه پس از ازدواج با پيغمبر هر چه داشت به وي بخشيد و اين ثروت هنگفت از پايه هاي تشكيل دهنده دعوت اسلامي به شمار مي رود.
همه امت اتفاق نظر دارند خديجه اولين بانويي است كه اسلام آورده است. در همان زماني كه پيامبر گرامي از اذيت و آزار و دشواريها رنج مي برد، آنجا كسي بود كه از بار اندوه و غمهاي او مي كاست و موجب مي شد كه غمها و اندوه هاي خويش را به فراموشي سپارد. او خديجه همان زن با ايمان بود، همان زن گرانقدري كه ياور و شريك محمد (ص) بود.
خديجه (س) از حاميان راستين رسالت بود، اموال وي در واقع كليد شكست محاصره اقتصادي پيامبر و يارانش بود. او مواد مصرفي را چندين برابر قيمت واقعي مي خريد تا اينكه سالهاي محاصره اقتصادي با سلامت و رهايي امت سپري شد و حيله قريش با شكست و ناكامي مواجه شد.
حضرت خديجه داراي سيره اي بود كه بواسطه آن از همه زنان منحصر بفرد شده بود، به همين جهت در دوره جاهليت به طاهره معروف بود و همين لقب براي شرف و افتخار او كافي است. ابن عباس گفته است: رسول خدا (ص) بر روي زمين چهار خط كشيد و گفت آيا مي دانيد اين چيست؟ گفتند: خدا و رسولش داناترند. پس رسول خدا (ص) گفت: بهترين زنان اهل بهشت چهار تن هستند: خديجه دختر خويلد، فاطمه دختر محمد (ص)، مريم دختر عمران و آسيه دختر مزاحم زن فرعون.
مناقب حضرت خديجه فراوان است و او از ميان زنان كسي است كه به مرحله كمال رسيده است. او خردمند، با جلال، متدين، پاكدامن، بزرگوار و از اهل بهشت بود.
سال دهم بعثت در تلاطم وقايع وتند باد مصائبي كه از سوي قريش و سايرين بر پيامبر (ص) وارد مي شد شعله اي فروزان رنگ باخته، به خاموشي مي گرائيد. رسول اكرم (ص) به سادگي نمي توانست اين خبر دلخراش را بپذيرد. او بدين ترتيب انساني را از دست مي داد كه عاليترين نمونه وفا و فداكاري و جامعترين بيانگر راستي بود. خديجه نمونه بارز زن مسلماني است كه براي عقيده و رسالتش پيكار كرد.
پيغمبر(ص) او را در حجون دفن كرد و سال وفات او عام الاحزان (سال اندوه ها) ناميده شده است، خديجه به هنگام وفات 65 سال داشت.