بوشهر - خبرگزاری مهر: ماه محرم آغاز شده و برنامه‌های مختلفی در این ماه در نقاط مختلف کشور برگزار می‌شود که لازم است در طراحی برنامه‌ها و سردون اشعار توجه ویژه‌ای به موضوع مقتل شناسی و همچنین پرهیز از انحرافات صورت گیرد.

به گزارش خبرنگار مهر، ماه محرم که در استان بوشهر به "ماه حسین" معروف است، دارای برکات بسیار زیادی است و به گفته امام خمینی(ره)، "این محرم و صفر است که اسلام را زنده نگه داشته است" و این موضوع بیانگر اهمیت برنامه‌های این شب‌ها و روزها است.

حفظ سنت‌های عزاداری در طول سالیان گذشته باعث شده است تا این برنامه‌ها شکل و قالب خود را حفظ کند و در هر خطه‌ای از کشور شاهد اجرای برنامه‌های متنوع و خاص سرزمینی در این زمینه هستیم.

برنامه‌های مختلفی در ایام محرم برگزار می‌شود که شور و شعور برنامه‌های حسینی در استان بوشهر از جمله برنامه‌های سنج و دمام، سینه‌زنی، زنجیرزنی و حرکت دستجات عزاداری در سطح کشور همواره زبانزد بوده است.

یکی از موضوعات بسیار مهمی که باید مورد توجه قرار بگیرد، جلوگیری از انحرافات و استفاده از متون مستند و روایات دقیق در زمینه عزاداری است که بتوان پیام واقعی قیام عاشورا را بیان کرد.

مرثیه سرایان از مقاتل معروف در ماه محرم استفاده کنند

مسئول بسیج مداحان استان بوشهر در ارتباط با برنامه‌های ماه محرم و صفر در گفتگو با خبرنگار مهر با تسلیت به مناسبت فرارسیدن ایام محرم، اظهار داشت: مرثیه سرایان از مقاتل معروف در ماه محرم استفاده کنند.

علیرضا پولاد در ادامه با تاکید بر لزوم توجه به محتوای برنامه‌های ماه محرم، اظهار داشت: مداحان باید با آهنگ‌های عزاداری آشنا باشند زیرا هر مجلسی باید آهنگ مخصوص به خود داشته باشد.

وی با تأکید به تفاوت قائل شدن میان مداحی و مرثیه سرایی افزود: در مراسم های عزاداری باید مرثیه سرایی خوانده شود و در مناسب های شادی باید اشعار مدح قرائت شود.

مسئول بسیج مداحان استان بوشهر تأکید کرد: مداحان باید با مقاتل معروف آشنایی کامل داشته باشند و مقاتلی مانند لهوف و ارشاد شیخ مفید در مرثیه سرایی خود استفاده کنند.

اشعار نوحه خوانی استان بوشهر کمترین انحراف را دارد

یکی از شاعران استان بوشهر نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در استان بوشهر در پی وقوع انقلاب اسلامی تغییر شگرف در اشعار نوحه خوانی و آهنگ‌های سنتی عزاداری به وجود آمد.

غلامرضا موجی اضافه کرد: در این میان مرحومین علی دشتی، حسین خرمایی پور، سید جواد عین الملک و مصطفی گراشی و علی اکبر دشتی فر متحمل زحمات زیادی شدند.

وی افزود: اشعار عزاداری قبل از انقلاب بر اساس مقاتل غیر واقعی بود که افسانه هایی مانند داستان ام لیلا، عروسی حضرت قاسم و یا نوجوان بودن علی اکبر در این اشعار وجود داشت.

موجی تصریح کرد: در حال حاضر اکثر اشعاری که در عزاداری سنتی استان بوشهر استفاده می‌شود نسبت به سایر عزاداری کشور دارای کمترین انحراف است.