تبریز- خبرگزاری مهر: راه اندازی کامل خطوط مترو تبریز به عنوان یکی از پروژه های مهم شهری و یکی از راهکارهای اصلی ساماندهی وضعیت ترافیکی کلانشهر تبریز در حالی به یکی از آرزوهای دیرینه مردم شهر اولین ها تبدیل شده است که مسئولان و مدیریت ارشد این کلانشهر همواره این موضوع را به عنوان مهمترین دغدغه خود عنوان می کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، بر همین اساس جلسه شورای ترافیک آذربایجان شرقی ظهر یکشنبه در محل استانداری و با حضور معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی و تعدادی دیگر از مسولان استانی و شهرستانی برگزار شد که نهایتا منجر به تصویب نزدیک سازی دو ایستگاه مشترک مترو تبریز در حدفاصل خیابان فردوسی تا محققی در محدوده خیابان جمهوری اسلامی ایران شد.

سیستم سازمان قطار شهری تبریز نامنظم است/مسئولان نظرات کاربردی نمی دهند

عضو شورای اسلامی کلانهشر تبریز در این جلسه با تاکید بر لزوم توجه به استراتژی مبدا و مقصدی در راه اندازی خطوط قطار شهری و ارائه توضیحات کاربردی در این خصوص ابراز داشت: روی یک شهر فرضی ننشته ایم که هر از گاهی توضیحات  غیر مستدل از سوی برخی مطرح شود بلکه باید ضرورت تبادل مسافر و همچنین میزان حجم مسافر در تمامی خطوط مترو بخصوص خطوط  موجود در مرکز تبریز به خوبی تبیین شده و مورد توجه قرار گیرد.

احتشام حاجی پور در ادامه سخنان خود با بیان اینکه سیستم سازمان قطار شهری تبریز به هم خورده است ادامه داد: متاسفانه برخی مسئولان شهری فقط به توضیحات رو نقشه ای می پردازند در حالی که اگر با توجه به منابع و امکانمات شهری ، سعی کنند نظرات کاربردی تری مطرح کنند بسیاری از مشکلات رفع خواهد شد.

ایستگاه مرکزی کنترل تمام خطوط قطار شهری باید ایجاد شود/ پیشنهاد:ایستگاه خیابان محققی

حاجی پور همچنین در ادامه سخنان خود با بیان اینکه در تمامی کشورهای پیشرفته، یک ایستگاه مرکزی کنترل خطوط مترو وجود دارد، تصریح کرد: اصول اولیه مدیریت شهری در حوزه استفاده از قطار شهری در کلانشهرها و تجارب دیگر کشورها ایجاب می کند که ایستگاه مرکزی کنترل خطوط مترو در تبریز احداث شود که بر همین اساس ایستگاه احداثی در در خیابان محققی(سه راه امین) را پیشنهاد می شود تا تمام خطوط از این مرکز تغذیه شوند وگرنه در صورت نبود ایستگاه مرکزی، مترو تبریز کارآیی چندانی نخواهد داشت.

این عضو شورای اسلامی کلانهشر تبریز همچنین بعد از توضیحات  مدیر عامل سازمان قطار شهری تبریز مبنی بر استفاده از تراموا در خط چهار مترو تبریز گفت: این اقدام یک اشتباه تاریخی است و نمی توانیم خطوط شماره چهار مترو را به بهانه ارائه خدمات تراموایی به شهروندان تعطیل یا حذف کنیم.

وی در همین راستا و با بیان اینکه شهروندان در استفاده از بی آر تی مشکل دارند و برخی اوقات مشکلاتی پیش می آید که جایگاه شهروندی آنان زیر سوال می رود، اظهار داشت: به دلیل سهولت رفت و آمد شهروندان و کاهش بیش از پیش حجم ترافیک در کلانشهر تبریز، هم باید از خطوط شماره چهار مترو استفده شود و هم حمل و نقل شهروندان با تراموا در این منطقه صورت گیرد.

خیابان جمهوری اسلامی بهترین موقعیت ممکن در اجرای پروژه را دارد

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تبریز نیز در ادامه این جلسه با اشاره به نزدیک سازی ایستگاه های مترو دو ایستگاه فردوسی و خیابان امین گفت:  محدوده خیابان جمهوری اسلامی ایران مزایای زیادی همچون حوزه نفوذ سفر بیشتر، پذیرش حجم بالای مسافران، نبود خطرات ناشی از نشست یا ریزش ساختمان های تجاری و .. بهترین مکان برای اجرای کامل پروژه است..

یعقوب وحیدکیا اظهار داشت: مطالعات کارشناسی شهرداری تبریز در مورد این پروژه به پایان رسیده است و چون می خواهیم که در سریع ترین زمان ممکن این ایستگاه را احداث کنیم و محدوده خیابان جمهوری اسلامی را بهترین مکان برای این مهم می دانیم.

کاهش 20درصدی ترافیک تبریز با راه اندازی خط یک مترو/ محدوده خیابان جمهوری اسلامی را برای نزدیک سازی دو ایستگاه مناسب می دانم

معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی نیز در ادامه این جلسه، تصمیم گیری برای نزدیک سازی فاصله دو ایستگاه را تصمیمی تاریخی دانست و ابراز داشت: تصمیم امروز شورای ترافیک، یک تصمیم تاریخی خواهد بود چرا که نسل های بعدی در مورد اقدامات انجام شده امروز قضاوت خواهند کرد .

محمد صادق پور مهدی نیز گفت: محدوده خیابان جمهوری اسلامی را برای اجرای نزدیک سازی دو ایستگاه (ایستگاه مشترک 1 و 2 امین) مناسب می دانم و به دلیل نبود خطرات و مشکلاتی همچون  نشست  و ریزش ساختمان های تجاراز آن دفاع می کنم.

پور مهدی ادامه داد: میخواستیم که در عمق 30 متری از سطح زمین،  مغزه هایی با کاربری تجاری و اقتصادی به عرض 30 متر احداث کنیم تا هم به نوعی بخشی از هزینه های خطوط مترو تبریز را تامین کنیم و هم  شغل پایدار برای جوانان ایجاد کنیم ولی متاسفانه طبق بررسی های انجام شده متوجه شدیم تکنولوژی و امکانات لازم برای این امر در کشور وجود ندارد.

محمد صادق پور مهددی بااشاره به محدودیت منابع عمرانی استان تصریح کرد: علی رغم اینکه نزدیک سازی دو ایستگاه، هزینه های سنگینی را به مدیریت شهری تحمیل می کند ولی ما باید سیاست هایی اتخاذ کنیم که در آینده پاسخ های مناسبی برای آیندگان داشته باشیم.

معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی در بخش پایانی سخنان خود گفت: راه اندازی کامل قطار شهری در تبریز نقش بسیار مهمی در کاهش ترافیک خواهد داشت بطوریکه طبق پیش بینی های انجام شده، فقط با راه اندازی خط یک مترو تبریز، حجم ترافیک کلانشهر تبریز بیش از بیست درصد کاهش خواهد یافت.

احمد اسدی، معاون برنامه ریزی و امور عمرانی فرمانداری تبریز نیز در این جلسه اظهار داشت: خطوط قرمز سازمان میراث فرهنگی باید به صورت دقیق مشخص شود تا در اجرای کامل پروژه های مربوط به خطوط قطار شهری، مشکلاتی وجود نداشته باشد.

حاشیه های  جلسه

در حاشیه جلسه شورای ترافیک آذربایجان شرقی، توضیحات مشاور و کارشناس اجرای این پروژه، باعث عکس العمل انتقادی حاجی پور، نایب رییس شورای اسلامی کلانشهر تبریز شد به طوریکه وی پس از توضیحات کارشناس و مشاور تصریح کرد: چنین توضیحات ناقصی، شورای ترافیک استان را قانع نمی کند.

حاجی پور همچنین پیشنهاد داد که از حد فاصل سبزه میدان (میدان تره بار تبریز) تا قراملک از مترو روباز استفاده گردد تا به زیبایی ظاهری شهر تبریز افزوده شود که معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی به دلیل تصویب این مورد در ماه های گذشته از قبول آن خودداری کرد و پشمینه آذر مدیر عامل سازمان قطار شهری تبریز نیز در جواب این پیشنهاد گفت: حفاری های زیرزمینی بیش از 30 متری در این خط از مترو تبریز انجام شده است که این پیشنهاد به این دلیل فاقد قدرت اجرایی است.