گرگان - خبرگزاری مهر: معاون اجتماعی و پیشگیری از جرم دادگستری گلستان با اعلام این نکته که قوه قضایی دارای سه وظیفه قضاوت، نظارت و پیشگیری است، گفت: کثرت قومیت ها در گلستان زمینه ساز برخی جرایم شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، حسین شعبانی عصر سه شنبه در دومین نشست مشورتی جوانان گلستان، افزود: اطلاع رسانی و فرهنگ سازی دو مقوله تاثیر گذار در حوزه پیشگیری هستند که جز وظایف دادگستری نیست، از این رو نیاز است سایر دستگاه های اجرایی پای کار بیایند.

وی در توضیح بیکاری جوانان استان و ایجاد بسیاری از تنش ها به تبع این موضوع، گفت: انتظار نداشته باشید تا معضل بیکاری را دولت به تنهایی حل کند، ورود سرمایه گذار خارج از استان، راه اندازی واحدهای تولیدی مختلف و همکاری بخش خصوصی در این بین می تواند بسیار تاثیر گذار باشد.

شعبانی از وجود قوانین دست و پا گیر ادارات به دلیل راندن بخش خصوصی از استان ابراز نارضایتی کرد و گفت: به قدری در سیستم اداری سخت گیری می شود که سرمایه گذار از آوردن نقدینگی به استان پشیمان می شود.

این مسئول گلستانی ضمن اشاره به آمار بالای طلاق در استان، اذعان کرد: در حال حاضر میزان طلاق و برخی از جرائم در استان وضعیت مناسبی ندارد و این نشان می دهد که ما نیازمند فرهنگ سازی در بسیاری از حوزه ها هستیم.

وی با بیان اینکه ما در آموزش زوجین قبل از ازدواج کم گذاشته ایم، متذکر شد: ما در حال حاضر به آموزش های بعد از ازدواج بیشتر توجه داریم و همچنین در پیشگیری از اعتیاد به مواد سنتی آنقدر جنگیدیم که از شیوع مصرف مواد مخدر صنعتی غافل شدیم.

وی ادامه داد: در حال حاضر بیش از 60 دستگاه دارای بودجه و اعتبارات فرهنگی هستند اما انتظارات از معاونت اجتماعی و پیشگیری از جرم دادگستری بسیار زیاد است.

وی با بیان اینکه دادگستری و نماینده قوه قضاییه در شورای تامین استان و شهرستان ها نقش مشورتی  داشته و تصمیم گیرنده نیست، اضافه کرد: ما مشکلات را بیان می کنیم و علل و عوامل را مورد بررسی قرار می دهیم.

وی خاطر نشان کرد: پیشنهاد اجرای طرح نهضت حقوق آموزی را مطرح کرده ایم و معتقدیم نهضت حقوق آموزی جایگزین نهضت سوادآموزی شود.

جهل و طمع دو عامل مهم وقوع جرم است

حسین شعبانی با اعلام این نکته که در حال حاضر جهل و طمع دو عامل مهم وقوع جرم است، افزود: مهمترین ابزار های پیشگیری آموزش و توانمندسازی است؛ آموزش برای آن دسته از مواردی که بسیاری از مردم نمی دانند و توانمند سازی برای بالا بردن آستانه تحمل جوانان و انتخاب درست دوست و شریک زندگی آنها.

وی با بیان اینکه از دو هفته گذشته اجازه ورود به آموزش و پرورش برای آموزش را دریافت کرده ایم، تصریح کرد: در حال حاضر اجرای این طرح را با همکاری آموزش و پرورش، کانون مساجد، پایگاه های اجتماعی و خانه های فرهنگ آغاز کرده ایم.

وی همچنین اظهار کرد: در حال حاضر استان گلستان دارای تعدد و تکثر قومیت ها هستیم اما دارای یک فرهنگ قالب نیستیم؛ ما در استان نیازمند کارگروه های اجتماعی ده نفره در مباحث فرهنگی و اجتماعی هستیم.

شعبانی افزود: ما با اجرای همایش و سمینار نمی توانیم در پیشگیری از وقوع جرم و مباحث فرهنگی موفق شویم و پیشنهاد می کنم به صورت تک تک و موردی در موضوعات فرهنگی ورود کنیم.

احساس مسئولیت اجتماعی پایین آمده است

در ادامه این نشست مشاور جوان فرماندار علی آباد کتول با بیان اینکه بزرگترین مشکل جامعه بر خلاف آنچه که همه تصور می کنند به جای حاکمیت، جوانان هستند، افزود: متاسفانه امروزه احساس مسئولیت اجتماعی پایین آمده است.

صادق سالاری زارع ادامه داد: فردیت در جامعه بر منافع عموم ارجحیت پیدا کرده و دقیقا آغاز مشکل اینجاست؛ وقتی فعالیت عمومی می خواهیم انجام دهیم اول این نکته از ذهن ما می گذرد که نفع و پیامد ایم اقدام برای ما چه خواهد بود.

وی خاطر نشان کرد: اینگونه نگاه مشکلاتی را به مرور در جامعه ایجاد می کند که نتیجه آن اندیشیدن به منافع فردی و اولویت قرار دادن این موضوع برای انجام هر کاری خواهد بود.

مشاور جوان فرماندار علی آباد کتول در توضیح فعالیت های این حوزه برای جوانان، گفت: شناسایی امکانات و ظرفیت ها، مشارکت در برگزاری سیزدهمین جشنواره بین المللی فیلم، تشکیل کمیته فرهنگ و هنرو اجرای برنامه ای به مناسبت روز شعر و ادب فارسی از جمله اقدامات این حوزه بوده است.

سالاری در خاتمه از راه اندازی شبکه برای جوانان در روستاهای شهرستان علی آباد خبر داد و تصریح کرد: علی آباد 73 روستا دارد که با راه اندازی شبکه در این مناطق بنا داریم ظرفیت و پناسیل های این منطقه را شناسایی کرده و از آنها بهره ببریم.

برچسب‌ها