افزایش جمعیت تحت‌پوشش بسته امنیت غذایی به 10 میلیون نفر، برنامه تامین اجتماعی برای رایگان شدن خدمات درمانی بازنشستگان ، اختصاص 1800میلیارد تومان برای پوشش داروهای بیماران خاص ، نبود امکانات مناسب ورزشی برای معلولان ، صدور 750 هزار کارت هوشمند ملی در کشور، دلایل مستثنی بودن تامین اجتماعی در ادغام با بیمه ها و ...از جمله اخبار مهم حوزه بهزیستی و تامین اجتماعی در این هفته بوده است.

به گزارش خبرنگار مهر، در این هفته شاهد اخبار و وقایع مهمی در حوزه بهزیستی و تامین اجتماعی بودیم  که به مهمترین آنها اشاره می کنیم.

افزایش جمعیت تحت‌پوشش بسته امنیت غذایی به 10 میلیون نفر

وزیر تعاون ، کار و رفاه اجتماعی در هفته جاری از افزایش جمعیت تحت‌پوشش بسته امنیت غذایی به 10 میلیون نفر در آینده ای نزدیک خبر داد و گفت: بسته حمایتی برای افراد بازمانده از تحصیل و مبارزه با بی‌سوادی هفته آینده در کمیسیون اجتماعی دولت پیگیری می شود.

دکتر علی ربیعی گفت: دولت یازدهم رفاه را به عنوان حق مردم به رسمیت شناخته و با در نظر داشتن فقر و نابرابری و توجه به این مشکلات، سعی در برطرف کردن آن دارد.

وی با بیان اینکه در برنامه سوم توسعه به نهادسازی اهمیت زیادی داده شده است، افزود: برای کاهش فقر باید نهادسازی کنیم.

برنامه تامین اجتماعی برای رایگان شدن خدمات درمانی بازنشستگان

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی نیز در این هفته از رایگان شدن خدمات بستری درمانی بازنشستگان در بیمارستانهای دولتی از ماه آینده در سراسر کشور خبر داد.

دکتر سید تقی نوربخش افزود: در سال جاری با اجرای طرح تحول سلامت و کمک دولت هزینه های درمانی و بستری بیمه شدگان نسبت به گذشته کاهش یافت بطوریکه پرداخت از جیب مردم به کمتر از 10 درصد رسیده است.

وی گفت: براساس آخرین اطلاعات در حال حاضر پرداختهای بستری و درمان در مناطق شهری 6 درصد و در مناطق روستایی به 3 درصد رسیده است و برهمین اساس در سازمان تامین اجتماعی اقداماتی انجام شده تا در مرحله اول ارائه خدمات بستری برای بازنشستگان مستمری بگیر رایگان شود .

اختصاص 1800میلیارد تومان برای پوشش داروهای بیماران خاص

عضو هیات مدیره سازمان بیمه سلامت نیز در روزهای میانی هفته جاری از اختصاص یک هزار و 800 میلیارد تومان برای پوشش داروهای بیماران خاص و صعب العلاج و داروهای گران قیمت خبر داد.

محمد باقر هوشنگی درباره پوشش داروهای جدید گفت: پوشش داروهای جدید براساس تصویب شورای عالی بیمه و سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت و درمان انجام می شود و هر مورد دارویی که به آنها به تفاهم برسیم در صورت تامین اعتبارات لازم تحت پوشش قرار می دهیم.

وی با اشاره به اینکه بخشی از اعتبارات پوشش داروها از سوی دولت تامین می شود گفت: در سال جاری هزار و 800 میلیارد تومان برای پرداخت مابه التفاوت داروهای بیماران خاص و صعب العلاج در اختیار سازمان های بیمه گر قرار می گیرد.

نبود امکانات مناسب ورزشی برای معلولان

رئیس انجمن دفاع از حقوق معلولان در این هفته خواهان تامین و تضمین شغلی و معیشتی معلولان قهرمان در مسابقات پارا آسیایی شد.

علی همت محمود نژاد افزود: نباید معلولان مدال آور و قهرمانان مسابقات پارا آسیایی مدتی را جوایز حاصل از این مسابقات سرخوش باشند و پس از آن با مشکلات استغال و معیشتی روبرو شوند.

وی تاکید کرد: کاروانی که کل بودجه آن به اندازه یک تیم درجه دو فوتبال هم نبود ولی افتخار آفرینی آن مردم را به وجد آورد ؛ معلولان آن شایستگی رفاه و برخورداری از شغل پایدار را دارند.

صدور 750 هزار کارت هوشمند ملی در کشور

مدیرکل اسناد هویتی سازمان ثبت احوال در هفته جاری از صدور 750 هزارکارت هوشمند ملی در تمامی استانهای کشور خبر داد.

محسن اسماعیلی افزود: در حال حاضر فقط برای سه گروه از مردم کارت هوشمند ملی صادر می شود بطوریکه افرادی که کارت شناسایی آنان مفقود شده و یا اطلاعات مشخصات هویتی آنان باید اصلاح شود دراولویت دریافت کارت هوشمند ملی هستند.

وی گفت: همچنین کارت اولی ها یعنی نوجوانانی که به سن 15 سال رسیده و باید برای آنان کارت ملی صادر شود به جای آن کارت هوشمند ملی صادر خواهد شد.

دلایل مستثنی بودن تامین اجتماعی در ادغام با بیمه ها

عضو هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی در این هفته با تشریح دلایل قانونی مستثنی بودن ادغام سازمان تامین اجتماعی در سازمان بیمه سلامت گفت: براساس قانون، تامین اجتماعی مکلف به ادغام در سازمان بیمه سلامت نیست و از این امر مستثنی شده است.

علی حیدری با اشاره به اینکه طبق قانون برنامه پنجم توسعه برای تجمیع بیمه ها یک سری تقدم و تاخرهای اجرایی و عملیاتی پیش بینی شده است گفت: ابتدا باید بیمه پایه شکل بگیرد نظام ارجاع و پزشک خانواده به طور کامل اجرایی و برنامه خرید راهبردی و همچنین گایدلاین های درمانی عملیاتی شوند و سپس بحث تجمیع مطرح شود.

وی گفت: این در حالی است که اکنون هیچ یک از این مقدمات انجام نشده و تا زمانی که تقدم و تاخرهای قانون گذار اجرایی نشود بحث ادغام نیز شکل نمی گیرد و در مجموع باید روال منطقی رعایت شود.