خبرگزاری مهر - گروه اقتصادی: بازار داغ اجاره خودروهای لوکس، فرود اضطراری بوئینگ 727 هواپیمایی آسمان در مهرآباد، انتقاد رئیس کل بانک مرکزی از همکاری مخفیانه بانک ها با موسسات بی مجوز، طرح دولت برای بهبود کیفیت قیر، بازگشت دوباره طرح نیروهای شرکتی از مهمترین اخبار این هفته بودند.

به گزارش خبرنگار مهر، هیأت وزیران در جلسه اخیر خود که در این هفته برگزار شد، مبلغ 10 هزار میلیارد ریال اعتبار بابت پرداخت مطالبات پیمانکاران در اختیار وزارت راه و شهرسازی قرار داد.

پیش از این، عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی از بدهی 5 هزار میلیارد تومانی به پیمانکاران خبر داده و گفته بود: در لایحه خروج از رکود پیش بینی شده دولت حدود 20 هزار میلیارد تومان بدهی خود به پیمانکاران را از طریق انتشار اوراق بهادار صکوک اجاره یکجا پرداخت کند.

این در حالی است که مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیر بناهای حمل و نقل کشور گفته بود: در دولت جدید مبلغ دو هزار و 500 میلیون تومان از بدهی پیمانکاران طلبکار از دولت را پرداخت کرده‌ایم.

علی نورزاد با بیان اینکه در یک سال گذشته توانستیم تمام مطالبات شرکت‌های مهندسین مشاور را صفر کنیم، ‌اظهار کرده بود: ‌ در حال حاضر 1000 میلیارد تومان از بدهی شرکت به پیمانکاران باقی مانده است که این رقم هم تسویه خواهد شد.

بازارداغ اجاره خودروهای لوکس

اگرچه دولت واردات خودروهای لوکس را برای جلوگیری از بروز اختلاف طبقاتی در جامعه ممنوع کرده و معتقد است که ارزهای کشور نباید برای واردات کالاهای لوکس مصرف شود، اما همچنان راه درآمدزایی با خودروهای لوکس باز است و این بار، واردکنندگان به اجاره روزانه خودروهای وارداتی رو آورده اند.

اندرزگو، نیاوران، فرشته، پارک‌وی، سعادت‌آباد و ایران زمین، چند سالی است که تبدیل به پاتوق لوکس‌سواران و آنهایی شده است که ‌گرانقیمت‌ترین ماشین‌ها را می‌رانند. این خودروها که امروز با قیمت خانه‌های لوکس برابری می‌کند، به ویترینی شبیه هستند که همه توان نگاه کردن به آن را ندارند و باید پذیرفت که امروز خیابان‌های شمال پایتخت، میزبان انواع و اقسام ماشین‌های روز دنیا با قیمت‌های میلیاردی است.

حتی آنگونه که برخی نمایشگاهداران خودرو می‌گویند، از برخی مدل‌هایی که در دنیا به عنوان گرانقیمت‌ترین خودروها از آنها یاد می‌شود و ممکن است تولید آنها کمتر از  انگشتان دست هم باشد، در خیابانهای تهران و برخی کلانشهرها تردد می‌کنند و حتی آنگونه که برخی ادعا دارند از یک مدل خودرو از یک کمپانی معروف دنیا که تنها ده عدد تولید شده، 4 عدد روانه ایران شده است.

یکی از افرادی که این خودروها را اجاره می‌دهد در گفتگو با خبرنگار مهر می‌گوید: خودروهایی که اجاره داده می‌شود، بسته به نوع خودرو و قیمت آن در بازار، از مشتری ضمانت گرفته می‌شود، به این معنا که یک سند ملکی، جواز کسب یا چک معتبر به علاوه سند ملکی از مشتری دریافت می‌شود.

او می افزاید: البته ما خودروها را برای مراسم‌هایی همچون عروسی اجاره نمی‌دهیم، چراکه گل‌کاری ماشین ممکن است که به خودرو آسیب بزند، اما در عین حال، خودرو به افرادی اجاره داده می‌شود که توانایی ارایه سند ملکی و یا جواز کسب را داشته باشند؛ او می‌گوید البته چکی هم معادل قیمت خودرو از فرد دریافت می شود و در کنار آن، شناسنامه و کارت ملی نیز طلب می‌شود.

این فعال بازار اجاره خودروهای لوکس، می‌گوید: هر نوع خودرویی که متقاضی طلب کند، می‌توانیم تامین کنیم و از پورشه و مازراتی گرفته تا آلفا رومئو و انواع بی‌ام و و بنز؛ بنابراین شبکه ای از تامین‌کنندگان خودروهای وارداتی با ما همکاری می‌کنند که اگر لازم باشد خودروی مدنظر مشتری را از آنها تامین می‌کنیم.

یکی دیگر از افرادی که در بازار اجاره اتومبیل های لوکس فعالیت دارد، در گفتگو با خبرنگار مهر می‌گوید: این روزها بسیاری از جوانان تمایل بسیاری به استفاده از خودروهای لوکس دارند، حتی برای یک روز هم که شده، حاضر هستند که هزینه کنند، با خودرو سفر بروند، عکس بگیرند یا حتی دور- دور کنند؛ بنابراین سراغ ما می آیند و این روزها تب اجاره خودروهای وارداتی بالا گرفته است.

نوع خودرو نرخ اجاره روزانه
پورشه باکستر 2012 یک میلیون و 200 هزار تومان
پورشه کاین 2011 یک میلیون و 100 هزار تومان
بنز E350 2 میلیون تومان
بنز c کلاس 850 هزار تومان
بی ام و x6 یک میلیون تومان
بی ام و Z4 یک میلیون و دویست هزار تومان
سوناتا 300 هزار تومان
جنسیس 400 هزار تومان
اسپورتیج 280 هزار تومان
سانتافه 400 هزار تومان
پژو 206 150 هزار تومان
پژو 405 100 هزار تومان
ام وی ام X33 180 هزار تومان
پرشیا 120 هزار تومان

همکاری مخفیانه بانک ها با برخی موسسات بی مجوز

رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه اعمال سیاست‌های نادرست ارزی در گذشته باعث شد تا قیمت ارز در طول یک هفته 3 برابر شود گفت: بازرسی ها نشان می دهد برخی بانک ها با موسسات فاقد مجوز همکاری دارند.

ولی الله سیف افزود: تلاطم های بازار ارز و تورم شتابنده در زمان روی کار آمدن دولت یازدهم، اکنون دیگر رخت بر بسته و نرخ متوسط ارز در یکسال گذشته نسبت به دوره مشابه سال قبل، حدود 7.5 درصد کاهش پیدا کرده است.

رئیس شورای پول و اعتبار سپس به کاهش متوسط نرخ ارز اشاره و خاطرنشان کرد: دامنه نوسانات قیمت ارز حدود 60 درصد پایین آمده که نشان دهنده حاکمیت ثبات و آرامش در بازار است. هیچکس نوسانات ارزی شدید گذشته را فراموش نمی کند؛ خوشبختانه اکنون ثبات نسبی مطلوب حاکم شده است.

وی همچنین به فلسفه شکل گیری مرکز مبادلات ارزی پرداخت و گفت: نابسامانی های ارزی هنگامی رخ داد که دو نرخ رسمی - نرخ مبادله ای و نرخ بازار آزاد شکل گرفت ولی بانک مرکزی مسئولیتی نسبت به بازار آزاد نپذیرفت.

سیف، نظام بانکی را به رعایت انضباط فراخواند و با انتقاد از همکاری برخی بانک ها با موسسات فاقد مجوز گفت: مقرر شده بود بانک ها به موسسات، خدماتی ارائه ننمایند ولی بازرسی های ما از همکاری برخی بانک ها با این موسسات پرده بر داشت! این کارها به نظام بانکی لطمات جبران ناپذیری وارد می کند.

فاز جدید شناسایی موسسات غیرمجاز

فاز جدید ساماندهی بازار غیرمتشکل پولی توسط بانک مرکزی با همکاری مردم آغاز شد، بانک مرکزی در این طرح از مردم درخواست کرده است که مشخصات و اسامی موسسات غیرمجاز پولی، بانکی و اعتباری را برای بانک مرکزی ارسال نمایند.

بانک مرکزی برای اجرای این برنامه خواستار اعلام مشخصات این موسسات از طریق مردم با مراجعه به سایت بانک مرکزی شده است، بدین صورت که مردم اسامی این موسسات را بر روی بخشی که در این زمینه توسط بانک مرکزی بر روی سایت تعبیه شده است، وارد کنند.

این در حالی است که مسئولان نظارتی بانک مرکزی از برنامه های جدی این بانک برای ساماندهی بازار غیرمتشکل پولی خبرداده و اعلام کرده اند که امسال اجازه نمی‌دهیم موسسات اعتباری غیرمجاز در سایه بی‌نظمی به ادامه فعالیت بپزدازند.

این بانک مطرح کرده بود که امسال برای ادامه ساماندهی بازار غیرمتشکله پولی و موسسات اعتباری، بانک مرکزی برنامه های بسیار و متعددی را در دستور کار دارد، که به نظر می رسد شناسایی موسسات غیرمجاز توسط مردم در این راستا اجرایی می شود.

همچنین حمید تهرانفر معاون نظارتی بانک مرکزی درباره غیر مجاز بودن 9 موسسه اعتباری و یک بانک خصوصی اظهار داشت: تعداد موسسات مالی و اعتباری غیر مجاز بسیار بیشتر از اسامی این 9 موسسه است، ضمن اینکه تعدادی از این موسسات در حال اخذ مجوز نهایی هستند.

وی با تاکید بر اینکه بانک مرکزی هیچگونه اسمی منتشر نکرده است، اظهار داشت: یک تا دو ماه آینده تعدادی از این موسسات مجوز نهایی خود را از بانک مرکزی دریافت خواهند کرد. موسسات مالی دیگری در نقاط مختلف کشور هستند که تحت نظارت بانک مرکزی نیستند و آنچه مورد نظر بوده، هشدار به چنین موسسات است.

جزئیاتی از طرح جامع مسکن

محمد شکرچی زاده در گفتگو با مهر در خصوص تدوین طرح جامع مسکن در وزارت راه و شهرسازی گفت: طرح جامع مسکن در دست ارایه است و جلسات متعددی برای تدوین مراحل مختلف این طرح برگزار می‌شود.

وی با بیان اینکه بخشی از تدوین این طرح را مرکز تحقیقات برعهده دارد، اظهار داشت: بخشی از این طرح که به مقوله صنعتی سازی می‌پردازد در اختیار مرکز قرار داده شده است تا بررسی شده و هدفگذاری شود.

رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به اینکه در این طرح هدف گذاری برای آینده بازار مسکن انجام می شود، بیان کرد: براساس طرح جامع مسکن امیدواریم بین 10 تا 15 درصد سهم صنعتی سازی را افزایش بدهیم.

شکرچی زاده افزود: در جلساتی که برگزار شده تمامی جوانب صنعتی سازی مورد بررسی قرار گرفته است که امیدواریم با استفاده از نتایج به دست آمده، در فاصله زمانی نه چندان دور، طرح جامعی برای کشور داشته باشیم.

گفتنی است، طرح جامع مسکن قرار است هدفگذاری های بازار مسکن را تاچندسال آینده مشخص کند به همین جهت تمامی وزارت راه و شهرسازی از مدت ها قبل مشغول تدوین این طرح است.

البته قرار بود 25 شهریورماه امسال از این طرح رونمایی شود اما تاکنون دوبار رونمایی از آن به تعویق افتاده است و وزیر راه و شهرسازی رونمایی از آن را به زمان های دیگر موکول می‌کند.

صادرات تولیدات کشاورزی ایرانی به روسیه

محمود حجتی با اعلام اینکه 200 هزار تن مازاد تولید تخم مرغ در کشور داریم که باید صادر شود گفت: باید برای صدور تولیدات دام و طیور به بازارهای هدف از جمله روسیه برنامه ریزی کنیم که کارهایی در دست اجراست.

وزیر جهاد کشاورزی اظهارداشت: با توجه به سرمایه گذاری هایی که در زمینه تولید دام و طیور شده با وجود مدیریت بخش تولید، همچنان مازاد عرضه داریم و باید بازارهای خارجی را مدنظر قرار دهیم.

حجتی ادامه داد: صنایع شیر و لبنیات هم با مازاد عرضه روبروست که در کنار گوشت و مرغ باید برای صادرات و حضور در بازارهای خارجی تلاش کنند و دولت هم متناسب با ظرفیت و توانمندی های خود از این روند حمایت می کند.

وی افزود: کشت پاییزه چغندر قند برنامه ریزی شده که در مقایسه با کشت بهاره به آب کمتری نیاز دارد و بخشی از نیازهای خود را از آب سبز یا همان باران تامین می کند.

فرود اضطراری بوئینگ 727 در مهرآباد

محمدعلی ایلخانی در گفتگو با مهر با اشاره به اینکه دلایل فرود اضطراری هواپیمای شرکت آسمان در مسیر تهران- ایروان نقص فنی بود، گفت: چرخ عقب یک پین دارد که برای باز و بسته شدن باید عمل کند اما ظاهرا این پین از محل خارج شده بود و خلبان نگران بازنشدن چرخ هواپیما در هنگام فرود بود.

مدیرعامل شرکت فرودگاه‌های کشور با بیان اینکه پس از تیک آف، سنسور درهای هواپیما به صدا در می آید، افزود: به همین جهت خلبان تصمیم می‌گیرد تا فرود اضطراری داشته باشد که براساس دستورالعمل فرود اضطراری، شرایط برای نشستن هواپیما فراهم می‌شود.

ایلخانی با بیان اینکه با اشاره به اینکه این هواپیما 40 سال پیش وارد کشور شده و بخش عمده ای از این زمان را هم در تحریم بوده است، گفت: طبیعی است که این شرایط منجر به این شده که قطعات این هواپیما فرسوده شده و نیاز به تعویض و یا تعمیرات داشته باشد.

جزئیات طرح دولت برای بهبود کیفیت قیر

محمد شکرچی زاده در گفتگو با مهر با اشاره به اینکه عمر رویه آسفالتی در کشور 5 تا 6 سال است، گفت: عمر قیر در کشور قابل افزایش از 15 سال تا 20 سال است، بنابراین کیفیت قیر یکی از پارامترهای مهم برای افزایش عمر این ماده است.

وی با بیان اینکه در سال های اخیر با توجه به اینکه عرضه کنندگان متعددی در این بخش حضور پیدا کردند ما با پدیده قیرهای تقلبی روبرو هستیم، بیان کرد: امروزه به دنبال راهکارهایی برای بهبود کیفیت قیر هستیم تا علاوه بر کیفیت، تنوع قیر تولیدی هم افزایش پیدا کند.

رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به اینکه با توجه به شرایط جغرافیایی باید قیر تولیدی هم متفاوت باشد، بیان کرد: باید روش‌های مقابله با قیر تقلبی را جستجو کنیم که در این راستا خوشبختانه وزارت راه و شهرسازی همکاری خوبی را با وزارت نفت شروع کرده که در دوره های قبل نبوده است.

شکرچی زاده به تشکیل کمیته قیر در این مرکز اشاره کرد و افزود: این کمیته با حضور سازندگان قیر و نمایندگان وزارت راه و شهرسازی و شرکت‌های مشاوره ای تشکیل شده است تا در این حوزه فعالیت کند.

معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: اصل مساله این است که شرایط جغرافیایی کشور نیاز دارد تا قیرهای متعددی داشته باشیم. در حال حاضر دو نوع قیر در کشور استفاده می‌شود در صورتیکه برخی کشورهایی که تنوع جغرافیایی کمتری نسبت به ما دارند بیش از 5 نوع قیر دارند.

وی با تاکید بر اینکه باید نحوه دسته بندی قیر و آیین نامه های جدید را اعمال کنیم، اظهار داشت: با برگزاری جلسات هم اندیشی به دنبال این هستیم تا راهکارها و تکالیفی را برای بخش‌های مختلف تعیین کنیم تا قیرهای مناسب تولید شده و کارخانه‌های قیرساز ممیزی شوند.

شکرچی زاده با بیان اینکه ممیزی کارخانه های تولیدکننده در دستور کار کمیته قیر قرار دارد، گفت: با ممیزی کارخانه های تولیدکننده، به آنها گواهینامه فنی داده می شود و پیمانکاران باید خرید را از شرکت هایی انجام دهند که دارای این گواهینامه هستند ضمن آنکه موسسه قیر و آسفالت که از قبل تشکیل شده در مرکز تحقیقات راه و شهرسازی ادغام شد تا این موضوعات بصورت تخصصی در این مرکز پیگیری شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه سالانه بیش از 4 هزار میلیارد تومان در ساخت و نگهداری راه‌ها هزینه می‌کنیم که 30 درصد آن هزینه قیر است، بیان کرد: افزایش قیمت قیر در سال های اخیر بسیار زیاد بوده است بنابراین وزارت راه و شهرسازی به قیر به عنوان محصول استراتژیک نگاه می‌کند.

بازگشت دوباره طرح جنجالی نیروهای شرکتی‌

دو سال پس از لغو مصوبه پرحاشیه دولت دهم توسط رئیس مجلس و دیوان عدالت درباره ساماندهی نیروهای شرکتی، حالا معاون دیوان عدالت می گوید هیئت عمومی این دیوان با ۲ شرط دولت را مکلف به تعیین تکلیف نیروهای شرکتی کرده است.

سال ۹۰ مصوبه ای از سوی هیئت وزیران دولت دهم درباره ساماندهی نیروهای شرکتی ارائه شده بود که طی آن بر تبدیل وضعیت قرارداد کاری صدها هزار نیروی شاغل در بخش های مختلف کشور تاکید شده بود.

به بیان دیگر، مفاد مصوبه به نحوی بود که صدها هزارنفر خود را مشمول آن می دانستند و خیلی زود موجی از درخواست ها برای تبدیل وضعیت از شرکتی به قراردادی به راه افتاد. اما متاسفانه مصوبه بدون پشتوانه اجرایی و شتابزده دولت سابق در آن زمان نتوانست در نهایت گشایشی در کار نیروهای شرکتی کشور ایجاد کند.

کارشناسان بازار کار می گویند دستکم ۳ میلیون نیروی کار در کشور هستند که در حال حاضر دارای قرارداد شرکتی اند که عموما به لحاظ وضعیت شغلی، حقوق و مزایا و استفاده از حمایت های قانونی نارضایتی هایی دارند.

تدوین بسته جامع مقابله با زمین خواری

معاون اول رئیس جمهور فقدان قوانین كافی و مقررات بازدارنده، عدم هماهنگی لازم میان دستگاه‌های مرتبط با مدیریت زمین و نبود وحدت رویه در امر مبارزه با زمین خواری را از جمله عوامل گسترش این پدیده دانست و بر لزوم همفكری و تجمیع پیشنهادات دستگاه‌های ذیربط برای تصویب یک بسته جامع در جهت مقابله جدی با پدیده زمین خواری تاکید کرد.

جهانگیری  زمین خواری را یکی از راه‌های سوءاستفاده و تعرض به منافع ملی و بیت‌المال کشور دانست و گفت: تغییر کاربری اراضی ملی و تجاوز به زمین‌ها ملی از مصادیق زمین خواری هستند که برای ریشه‌كن نمودن آن باید یک آسیب شناسی دقیق صورت گیرد و عوامل بروز این پدیده‌ها به درستی تبیین شود.

وی افزود: ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی به صورت جدی در صدد كوتاه نمودن دست سوء‌استفاده‌گران و متصرفان به اراضی ملی كشور است و با تمام توان از اراضی ملی که یکی از ظرفیت‌های پُراهمیت کشور است، دفاع خواهد کرد.

در این جلسه رئیس دبیرخانه ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی نیز با تاکید براینکه عدم هماهنگی میان دستگاه‌های اجرایی زمینه فعالیت سوءاستفاده كنندگان را فراهم نموده است گفت: مراجع تصمیم گیری متعددی در خصوص مدیریت زمین در کشور وجود دارد و ارتباطات سنتی و کاغذی میان این دستگاه‌ها باعث شده عده‌ای سودجو بتوانند مرتکب برخی تخلفات شوند.

وی بر لزوم سیستمی شدن مدیریت زمین و ایجاد یک سامانه جامع در دستگاه‌های مرتبط تاکید کرد و بیان داشت: برای ایجاد هماهنگی هرچه بیشتر لازم است یک سامانه مناسب فراهم و ارتباطی معنادار میان دستگاه‌های دخیل در امر مبارزه با زمین خواری ایجاد شود.

وزیر جهاد کشاورزی نیز در این نشست با بیان اینکه بیشترین آسیب‌ها از تغییر کاربری اراضی ملی ایجاد می‌شود بر لزوم آسیب‌شناسی دقیق در این زمینه تاکید کرد و خواستار تقویت قوانین و مقررات برای مقابله جدی با سودجویان شد.

اختصاص وام جدید بافت فرسوده به پرونده‌های معوقه

معاون وزیر راه و شهرسازی با اعلام اینکه متقاضیانی که موفق به دریافت وام نشدند را در اولویت قرار دادیم تا هرچه سریعتر تسهیلات خود را دریافت کنند، گفت: 35 هزار پرونده تسهیلات در بانک‌ها برای بافت فرسوده تشکیل شده است که هنوز موفق به دریافت وام نشده‌اند.

محمدسعید ایزدی در گفتگو با مهر در خصوص متقاضیانی که از یکسال پیش تاکنون تسهیلات بافت فرسوده به آنها پرداخت نشده است، اظهار داشت: این متقاضیان که تشکیل پرونده داده‌اند، شامل سقف وام جدید بافت فرسوده می‌شوند.

وی با اشاره به تعداد زیاد پرونده‌های تشکیل شده در بانک‌ها برای دریافت تسهیلات از یکسال پیش تاکنون، گفت: تعداد 35 هزار پرونده در بانک‌ها تشکیل شده است که باید تسهیلات بافت فرسوده به آنها اختصاص پیدا کند.

مدیرعامل شرکت عمران و بهسازی شهری ایران با تاکید بر اینکه اعطای وام به این پرونده‌ها اولویت وام دهی بانک‌ها است، افزود: متقاضیانی که موفق به دریافت وام نشدند را در اولویت قرار دادیم تا هرچه سریعتر تسهیلات خود را دریافت کنند.

ایزدی با اشاره به اینکه از زمان ابلاغ تسهیلات جدید، پرداخت وام انجام می‌شود، بیان کرد: بانک مرکزی براساس مصوبه دولت موظف است که بانک عامل را تعیین کرده و سهمیه‌ها را به هر بانک ابلاغ کند.

براساس تازه‌ترین مصوبه دولت، میزان سقف تسهیلات تامین مسکن در کلانشهرها 500 میلیون ریال، مراکز استان‌ها و شهرهای بالای 200 هزار نفر جمعیت 400 میلیون ریال و سایر شهرها 200 میلیون ریال شده است.

کاهش تورم به کمتر از 20 درصد

بانک مرکزی شاخص بهاي کالاها و خدمات مصرفي در مناطق شهري ايران در مهرماه 1393 را اعلام کرد. طبق اعلام اداره آمار بانک مرکزی، خلاصه نتايج به‌دست آمده از شاخص بهاي کالاها و خدمات مصرفي در مناطق شهري ايران براساس سال پايه 100=1390 به شرح ذيل است:

شاخص بهاي کالاها و خدمات مصرفي در مناطق شهري ايران در مهرماه 1393 به عدد204.8 رسيد که نسبت به ماه قبل 1.4 درصد افزايش يافت.

شاخص مذکور در مهرماه 1393 نسبت به ماه مشابه سال قبل معادل14.6 درصد افزايش داشته است. نرخ تورم در دوازده ماه منتهي به مهرماه 1393 نسبت به دوازده ماه منتهي به مهرماه 1392 معادل19.4درصد است.

معلولیت 130 هزار نفر در سوانح رانندگی

مشاور وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه 45 درصد از تلفات ما مربو به جوانان است، افزود: آمار کاهش 35 درصدی تلفات از سال 85 تا پایان سال 92 است و امسال هم کاهش تلفات داشتیم که در شش ماهه امسال این آمار 5 درصد کاهش یافت اما خسارات همچنان بسیار بالا است.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته حدود 300 هزار نفر مصدوم و معلول شدند، گفت: این آمار در کنار خسارات های بالایی که به مصدومان سوانح و مسائل مالی وارد می شود به رقم بسیار بالایی می رسد.

مشاور وزیر راه و شهرسازی افزود: از سال 85 تا پنج ماهه ابتدای امسال حدود 2 میلیون و 700 هزار نفر در سوانح رانندگی مصدوم شدند و در این مدت 130 هزار نفر هم با معلولیت روبرو شده اند.

معیدفر با اشاره به اینکه تلفات و معلولیت مردان 3.5 برابر زنان است، تصریح کرد: هر ساله خسارت های مادی که از سوانح رانندگی به کشور اعمال می شود 6 درصد از رشد ناخالص ملی است.

رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی از کاهش قیمت میوه‌های پائیزی خبر داد و گفت: هم اکنون قیمت هر کیلو انار بین 2000 تا 4000 تومان، پرتقال جنوب بین 1500 تا 2000 تومان و موز 3500 تومان است.

کاهش قیمت میوه های پاییزی

سید حسین مهاجران رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی در گفتگو با مهر درمورد وجود میوه‌های تابستانه در بازار اظهار داشت: همچنان میوه‌هایی مانند هلو و شبرنگ در سردخانه‌ها وجود دارد که آبدار نیستند؛ ضمن اینکه هلو تبریزی و هلو یاسینی در شهرستان شندآباد آذربایجان شرقی از روی درخت چیده و عرضه می‌شود که این دو نوع هلو بسیار با کیفیت هستند و بسته به کیفیت‌شان قیمت آنها بین ۶۵۰۰ تا ۷۰۰۰ تومان متغیر است.

وی کاهش ۱۰ درصدی قیمت میوه‌های پاییزی را مورد اشاره قرار داد و گفت: در حال حاضر قیمت هر کیلو نارنگی تخم ژاپنی بین 4000 تا 4500 تومان، نارنگی نیاگاوا 4000 تا 4500 تومان، نارنگی رسمی 2500 تا 3000 تومان، سیب 4000 تا 4500 تومان، انار 2000 تا 4000 تومان، موز 3500 تومان، پرتقال جنوب بین 1500 تا 2000 تومان، پرتقال کوهستان 3500 تا 4000 تومان و لیموشیرین 1500 تا 2000 تومان است.

بازسازی محور دورود - اندیمشک

سعید محمدزاده معاون شرکت راه آهن در گفتگو با مهر با اشاره به اجرای یک پروژه بزرگ بازسازی در محور لرستان، گفت: این پروژه که بین دورود تا اندیمشک به اجرا می‌رسد یکی از پروژه های سخت راه آهن است بطوریکه این مسیر "بدون بالاست" شده و در آن تراورسها بجای آنکه روی بستری از خرده‌سنگ‌ها (بالاست) قرار بگیرد بر روی سازه‌ای بتنی مسلح قرار داده می‌شود.

وی با اشاره به اینکه پیش بینی ما این است که تاپایان سال 95 بخش زیادی از پروژه به سرانجام برسانیم، بیان کرد: هزینه پیش بینی شده این پروژه برای 200 کیلومتر مسیر، 500 میلیارد تومان است که تامین اعتبار آن هم انجام شده است.

معاون فنی و زیربنایی شرکت راه آهن، افزود: این پروژه در مرحله تجهیز کارگاه و مطالعات است که پس از انجام این اقدامات اولیه، پیمانکار پروژه از طریق مناقصه انتخاب می شود تا اقدامات عملیاتی پروژه آغاز شود.

افزایش فروش گاز مایع به آسیایی‌ها

سید محسن قمصری در گفتگو با مهر درباره آخرین وضعیت صادرات گاز مایع ایران، گفت: در شرایط فعلی تمام مازاد تولید گاز مایع ایران به کشورهای مختلف صادر می شود و مشکلی در صادرات این محصول گازی به بازار جهانی وجود ندارد.

مدیر امور بین الملل شرکت نفت ایران در خصوص حجم صادرات گازمایع ایران، تصریح کرد: هم اکنون به طور متوسط ماهانه حدود ۱۰۰ هزار تن گاز مایع به کشورهای مختلف صادر می شود.

این مقام مسئول در پاسخ به سئوالی در خصوص مهمترین مشتریان گاز مایع ایران در بازار جهانی، بیان کرد: کره جنوبی در کنار کشورهای شرق و جنوب شرق آسیا از مهمترین مشتریان فعلی گاز مایع کشور به شمار می روند.

علی محمد بساق زاده هم اخیرا در گفتگو با مهر با بیان اینکه از حدود پنج ماه گذشته تاکنون با انجام یکسری اقدامات محدودیت ها و موانع پیش روی صادرات گاز مایع ایران به طور کامل رفع شده، گفته است: هم اکنون کشتی حمل گاز مایع به تعداد مناسب و با قیمت منطقی حمل دریایی این محصولات در دسترس است.

مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی با یادآوری اینکه در طول سه ماه گذشته به دلیل افزایش حجم صادرات گاز مایع حتی موجودی مخازن و انبارهای ذخیره سازی به حداقل کاهش یافته، اظهار کرده است: در حال حاضر حتی یک محموله فروش نرفته  یا مازاد در مخازن ذخیره سازی وجود ندارد.