ارومیه – خبرگزاری مهر: معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: هم اکنون تغییر الگوی کشت و مدیریت منابع آبی یکی از بهترین راهکارهای دولت در جهت احیای دریاچه ارومیه است.

به گزارش خبرنگار مهر، معصومه ابتکار پنجشنبه شب در جمع کشاورزان روستای قره داغ مهاباد و دیدار با مدیران و مسئولان این شهرستان و مدیران کل حفاظت محیط زیست استانهای حوضه آبریز دریاچه ارومیه اظهارداشت: تمام تلاش دولت برای توسعه همگام بخش کشاورزی و محیط زیست است چرا که معتقدیم کشاورزی و محیط زیست با هم همخوانی دارند.

وی با تاکید بر جلوگیری از هدررفت آب در بخش کشاورزی و نیز مدیریت منابع آبی عنوان کرد: در حال حاضر کشورهایی با منابع آبی فراوان در مصرف آب دقت کرده و بهینه مصرف می کنند زیرا زندگی و آینده بشریت به وجود آب وابسته است.

ابتکار با اعلام اینکه کشاورزان تامین کننده مایحتاج کشور بوده و هستند و کشاورزی و محیط زیست برای ما ارزشمند است افزود: تلاش ما بر این است که در کنار کشاورزی دریاچه ارزشمند ارومیه و تالابها را نیز داشته باشیم.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور اضافه کرد: تمام تلاشهای دستگاهها و تشکل ها بر روی این اصل متمرکز است که بتوانیم کشاورزی و محصولاتمان را همراه با مصرف کم آب و سموم همزمان داشته باشیم و از آلوده کردن خاک نیز خودداری کنیم.

ابتکار یاد آور شد: برنامه ای که دولت تدبیر و امید برای نجات دریاچه ارومیه تصویب کرده است برنامه کشاورزی در کنار محیط زیست است تا هر دو در کنار هم بتوانند بهره وری را افزایش دهند و مصرف آب و هزینه ها با حفظ حق آبه دریاچه ارومیه و تالابها کاهش یابد.

طرح کشاورزی پایدار با راهبرد IPCM نوعی از کشت و زراعت است که مشارکت مردمی را در کاهش میزان مصرف آب و افزایش راندمان تولید در واحد سطح در حوضه آبریز دریاچه ارومیه مد نظر قرار می دهد.

این طرح با مشارکت ۱۵ هزار نفر کشاورز و ۳۰۰ نفر کارشناس غیردولتی در دو استان آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی و با همکاری ایران و ژاپن و نیز UNDP (برنامه عمران سازمان ملل متحد) انجام می شود.

بررسی و بازدید از طرح آموزش جوامع زنان روستایی و بازدید از تالاب بین المللی کانی برازان مهاباد از دیگر برنامه های رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور و هیات همراه در مهاباد است.

روستای قره داغ در ۳۵ کیلومتری شمال مهاباد و در نزدیکی تالاب بین المللی کانی برازان قرار دارد و از جمله چهار روستای این شهرستان است که طرح کشاورزی پایدار در آن اجرا شده است.