همدان – خبرگزاری مهر: دبیر ستاد احیا امر به معروف و نهی از منکر استان همدان با بیان اینکه یکی از اولویت های اصلی دراین ستاد خانواده است، گفت: مبنا و ریشه تحول بنیادی در جامعه و اصلی ترین رکن احیا امر به معروف و نهی از منکرخانواده است.

به گزارش خبرنگارمهر، سردار غلامعلی ابوحمزه شامگاه شنبه در همایش احیا امربه معروف و نهی ازمنکر، نظارت همگانی، رسانه ها و تشکل های مردمی ضمن تسلیت به مناسبت ایام سوگواری سید سالار شهیدان امام حسین (ع) و یاران با وفایش افزود: سه روش نظارت یا خود کنترلی، نظارت عمومی  و نظارت خاص به منظور احیای امر به معروف و نهی ازمنکر در جامعه وجود دارد.

وی با تاکید براینکه در بحث خود کنترلی هریک از افراد جامعه باید امر به معروف و نهی ازمنکر را در زندگی فردی و خانوادگی خود جاری و ساری کنند، اظهار داشت: اگردرهرجایگاه و منزلت اجتماعی که باشیم اما امر به معروف و نهی ازمنکر را در وجود خود نهادینه نکنیم این مهم در جامعه به اهداف مثبت خود نخواهد رسید.

سردار ابوحمزه در ادامه با اشاره به اینکه امربه معروف و نهی از منکردر همه زمینه بر انسان واجب است، عنوان کرد: فقط در دوحالت این مهم بر انسان ها واجب نیست یکی اینکه انسان عقل خود را از دست بدهد و دیگری اینکه فرد در خواب باشد .

وی با بیان اینکه باید شرایطی را در جامعه به وجود آوریم که هر کسی نسبت به برادر دینی خود احساس مسئولیت کند، گفت: اگر این حالت به وجود آید نظارت همگانی در جامعه شکل گرفته است.

وی عنوان کرد: یکی از مشکلاتی که در بحث نظارت همگانی وجود دارد این است که متاسفانه خیلی از نکات مبنایی و اساسی را در جامعه رها کرده ایم و به نکات حاشیه ای توجه می کنیم .

فرمانده سپاه انصارالحسین (ع) استان همدان در ادامه یکی از مسائل مهم در سطح خانواده ها را رعایت مسائل محرم و نامحرم عنوان کرد و افزود: اگر خانواده ها رسالت و تکلیف خود را به درستی انجام دهند بازخورد آن را در جامعه شاهد خواهیم بود .

سردارابوحمزه با اشاره به اینکه در حال حاضر یکی از مسائل مطرح درسطح خانواده ها استفاده از ماهواره است، اظهار داشت: در حال حاضر چه میزان تذکر لسانی در رابطه با ماهواره درسطح خانواده ها انجام می شود وبه چه میزان مضرات ماهواره درخانواده ها تبین می شود که باید همه در این زمینه احساس تکلیف کنند.

وی با تاکید براینکه در احیا امر به معروف و نهی ازمنکرنباید فقط مسئله حجاب توجه کنیم، یادآور شد: اگر می خواهیم یک نظارت همگانی در جامعه ایجاد کنیم باید به سایر نکات نیز توجه داشته باشیم.

وی گفت: یکی از نکاتی که در ستاد احیای امر به معروف و نهی ار منکر استان همدان در دستور کار قرار دارد آموزش روش ها و شیوه های اجرای این فریضه الهی  به خواهران و برادران است .

سردار ابوحمزه در ادامه با اشاره به اینکه هنوز همه درزمینه احیای امر به معروف و ونهی از منکر احساس تکلیف نمی کنند و خیلی راحت از کنار موضوع رد می شوند،  گفت: خیلی از افراد فکر می کنند که احیای امر به معروف و نهی از منکر وظیفه ستاد است در حالیکه ستاد نقش کمک به مردم و هدایت و نظارت دارد لذا در این زمینه باید مردم وارد عمل شوند و تا زمانی که همه مردم پای کار نیایند کارها درست نخواهد شد.

وی با بیان اینکه هشت حوزه اصناف، هیئات مذهبی، حوزه های علمیه، دانشگاه، آموزش و پرورش، تشکل های مردمی وغیره را به منظور احیای امر به معروف و نهی از منکر درنظر گرفته ایم، اظهار داشت: یکی از معروفات مهم برپایی نماز ظهرعاشوراست .

دبیرستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر استان همدان به نقش رسانه درزمینه امربه معروف و نهی از منکر اشاره و تاکید کرد: اگر اصحاب رسانه مسائل و موضوعات و شیوه های اجرای این فریضه مهم را به آحاد جامعه منتقل کنند نظارت همگانی شکل می گیرد .

سردار ابوحمزه بابیان اینکه نظارت خاص برعهده نیروی انتظامی، دستگاه قضایی و غیره است که طبق قانون عمل می کنند، اظهارداشت: یکی از مشکلاتی که در استان وجود دارد این است که نظارت خاص آخرین مرحله احیای امربه معروف و نهی از منکر است اما متاسفانه این موضوع در مرحله اول اجرا می شود در حالیکه در اجرای این مهم ۸۰ درصد خود کنترلی و حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد برخورد های قهری و قانونی است .

وی با اشاره به اینکه اگر به دنبال تحول درجامعه هستیم باید به همه اولویت ها جامعه عمل بپوشانیم، گفت: در این زمینه باید همه افرادی که درد دین و ارزش ها را دارند وارد عرصه کار شوند و برای اینکه یک حرکت عمومی در جامعه ایجاد شود باید همه کمک کنند و دست در دست هم دهند .