رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: بعید می‌دانم با ائتلاف ضد داعش مسئله منطقه حل شود، زیرا در این ائتلاف نوعی تصنع را مشاهده می‌کنیم.

به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی بعد از ظهر امروز در آئین بازگشایی بیستمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها با اشاره به اینکه در مسئله هسته ای فکر می کنم راهی که دولت و 1+5 دنبال می کنند، طریق عقلایی است، اظهارداشت: از این طریق و با مذاکرات جدی می توانند به تفاهم برسند، چون ایران قبول دارد که به سمت سلاح هسته ای نمی رود و 1+5 باید به این مسئله توجه کند، فتوای رهبری بالاتر از هر قانونگذاری است.

لاریجانی ادامه داد: در مذاکرات تا مقداری پیشرفت کردند و افکار به هم نزدیک شده، فکر می کنم این فرصت خوبی است که مسئله حل شود که حل آن می تواند مسائل دیگر را هم حل کند.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: حل مسائل مختلف منوط به آن است که ایران فناوری هسته ای داشته باشد.

وی تصریح کرد: ایران به دنبال سلاح هسته ای نیست و به دنبال قوانین جدید خارج از قوانین بین‌المللی هم نیست، زیرا قوانین برای همه ثابت است.

رئیس قوه مقننه ابراز امیدواری کرد که در مسئله مذاکرات با حضور افراد خبره مذاکرات به نتیجه رسیده که اگر در این مسئله جدی به نتیجه برسد، دستاوردهای خوبی دارد.

لاریجانی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به موضوعات پیرامونی ایران در منطقه بیان کرد: نباید بنشینیم که دشمن هتاک و نفهمی مثل داعش به مرزهای ما برسند، اگر ایران به عراق و سوریه برای قلع و قمع شدن دشمنان کمک می کند، برای این است که در ایران ناامنی به وجود نیاید.

رئیس مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: اگر در منطقه ناامنی بوجود بیاید، سرریز آن به ایران است.

وی ادامه داد: در عراق به دولت این کشور کمک کردیم که موفق شود در حوزه هایی از حکومت خود دفاع کند، در آن زمان هیچ کدام از کشورهایی که امروز ائتلاف ایجاد کردند، نبودند و این کمک را ما به کردها، سنی ها و شیعیان کردیم.

رئیس قوه مقننه گفت: در کمک به دولت سوریه هم مسئله ما علوی بودن یا نبودن نیست، مسئله ما این است که اگر باب شود که در منطقه عده ای بر سر دولت ها بریزند و برای آن مشکلاتی ایجاد کنند، دستاوردهای زشتی را برای منطقه خواهد داشت.

لاریجانی افزود: وقتی می گفتیم این کارها را نباید در سوریه بکنید، برخی کشورها می گفتند در سوریه دموکراسی معیوب است، البته این یک بهانه بود، زیرا به عراق هم حمله کردند، آنجا که دموکراسی بود!

رئیس مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: حل این مشکلات در این است که مانع از کمک رسانی برخی کشورها به گروه های تروریستی شویم در حالی که هنوز برخی کشورها به گروه های تروریستی کمک می کنند.

وی با اشاره به اینکه ما افتخار می کنیم که در منطقه به این کشورها کمک کردیم، یادآور شد: ما مسئولانه وارد این مسئله شدیم و نیازی به پروپاگاندا نداریم.

رئیس قوه مقننه اضافه کرد: به این مسئله که ایران در این زمینه صادقانه عمل کرده است، توجه شده و بعید می دانم با این ائتلافی که تشکیل داده اند،این مسئله حل شود، زیرا در این ائتلاف نوعی تصنع را مشاهده می کنیم.

لاریجانی با اشاره به اینکه امروز شرایطی که در دنیا وجود دارد به روشنی بیان می‌کند که بدون رسانه‌ها، حیات اجتماعی دچار مشکل است گفت: بخشی از حیات اجتماعی مربوط به کار رسانه‌هاست، زندگی مردم با رسانه عجین است و رسانه امر تفننی نیست.

وی افزود: کار شما یک رکن مهم برای پایداری اجتماعی است. هر قدر کمک کنیم که این امر وسیع‌تر شود، به پایداری اجتماعی مدد رسانده‌ایم. از این رو نیازمندیم که از نظر قوانین مختلف آن را مورد توجه قرار دهیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در قانون برنامه پنجم توسعه، نظام جامع رسانه‌ای مطرح شد که لایحه آن از سوی دولت به مجلس آمد اما به نتیجه نرسید. البته کارهای تحقیقاتی در کمیسیون فرهنگی انجام شد.

لاریجانی ادامه داد: اخیرا شنیده‌ام در دولت، تحرکی در این زمینه به وجود آمده که خیلی خوب است.

وی گفت: قانون تبلیغات امر مهمی است اما متاسفانه یک قانون مدون در این زمینه نداریم.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اگر یک نظام صنفی رسانه‌ای برای رسانه‌ها داشته باشیم خودشان می‌توانند نظارت بر کار خود را بر عهده بگیرند ادامه داد: این نگرانی بین اصحاب رسانه وجود دارد که برخی رفتارها باعث می‌شود از استمرار فعالیت رسانه‌ها جلوگیری شود اما وجود قانون، به اصناف رسانه ای این اختیار را می‌دهد که چنین مواردی را بررسی کنند. این امر به ثبات کار رسانه‌ای کمک می‌کند.

لاریجانی افزود: از دولت تشکر می‌کنم که قانون انتشار اطلاعات را به اجرا درآورد، اجرای این امر به رسانه‌ها کمک کرده و علاوه بر آن بخشی از حقوق مردم، همین انتشار اطلاعات است زیرا دستگاه‌ها ملزم شده‌اند که اطلاعات را در اختیار مردم قرار دهند. تردیدی نیست هر قدر در شرایط کشور، آزادی فکر باشد، رسانه‌ها قوت پیدا می‌کنند.

وی ادامه داد: داشتن نظاماتی برای این امر، مهم است، اما هر قدر این مساله را قاعده‌مند کنیم، بهتر از این نیست که خود مسئولان رسانه‌ای آزادانه به آن نگاه کنند.

رئیس مجلس شورای اسلامی یادآور شد: این حسن یک جامعه نیست که مرزهای اطلاعاتی را سخت بگیرد، هر قدر مرزهای اطلاعاتی را در اختیار رسانه‌‌ها قرار دهیم، فرهیختگی رسانه‌ای را نشان می دهد زیرا خودشان مرز آزادی را تعیین می‌کنند.

لاریجانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه بخشی از مشکلات امروز ما مربوط به امنیت اجتماعی است گفت: مردم به طور عادی با امنیت اجتماعی سر و کار دارند که ما با این مقوله مشکلات بسیاری داریم.

وی با اشاره به مساله اسیدپاشی در اصفهان، گفت: این تنها گوشه‌ای از ناهنجاری‌های اجتماعی بود. گاهی تجاوز به عنف و سرقت مسلحانه صورت می‌گیرد که باید این مساله به طور جدی کالبدشکافی شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: امروز به آقای سرافراز به عنوان رئیس جدید سازمان صدا و سیما گفتم که رادیو و تلویزیون باید به مباحثی که برای مردم ملموس است، بپردازد، اگر دنبال از بین رفتن جرایم هستیم، باید از رسانه‌ها استفاده کنیم.

لاریجانی ادامه داد: یکی از مسائلی که رسانه‌ها، قوه قضاییه و نیروی انتظامی باید به آن توجه کنند این است که قباهت جرایم اجتماعی عیان شود، مردم با این مسائل زندگی می‌کنند.

وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مسائل اقتصادی کشور گفت: تردیدی نیست شرایط فعلی کشور از پیچیدگی اقتصادی برخوردار است که برخی از آن به خاطر مدیریت ناصحیح و بخشی هم به خاطر تحریم‌هاست. اما به هر حال در شرایط فعلی، وضعیت اقتصادی ما در ابعاد مختلف، بیمار است.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در دولت فعلی، مسیرهای درستی با محوریت ایجاد ثبات در اقتصاد و تلاش برای رونق اقتصادی در نظر گرفته شده است اما هنوز با واقعیت فاصله داریم زیرا هنوز رونق اقتصادی شکل نگرفته است.

لاریجانی با اشاره به سیاست‌های اقتصاد مقاومتی گفت: این سیاست‌ها ابلاغ شده و مصوباتی هم در مجلس داشتیم، دولت هم فصل مهمی از کارهای خود را به این امر اختصاص داده اما اگر در فضای رسانه‌ها به مساله اقتصاد پرداخته شود، بدون شک ذهن جامعه به این مساله معطوف شده و در این زمینه جلوی کاستی‌ها گرفته خواهد شد.

وی ادامه داد: ما در این زمینه که نشاط جامعه را به سمت حوزه اقتصادی و کارآفرینی سوق دهیم، مشکل داریم. اگر به این مساله نپرداریم، ابلاغ‌ها و مصوبات فایده‌ای ندارد.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه شاخک‌های کشور باید به سمت اقتصاد معطوف شود، گفت: اراده ملی نیاز است که اقتصاد کشور شکوفا شود؛ شرکت‌های بزرگ دولتی امروز وجود دارند که مزاحم اقتصاد هستند چون انحصاراتی را به وجود آورده‌اند.

لاریجانی با بیان اینکه ما نمی‌توانیم شرایط اقتصادی را بدون اینکه رسانه‌ها وارد عمل شوند، تکان دهیم، افزود: باید شرایط برای کارآفرینی فراهم شود؛ در دولت نیروی مازاد داریم و این یکی از مشکلات بودجه‌ای است. بنابراین باید به سمت تولید برویم.

وی افزود: چند روز پیش دامداران و مرغداران می‌گفتند که دچار ضرر شده‌ایم، چنین مسائلی باید در رسانه‌ها منعکس شود تا مسئولان بدانند با چه مشکلاتی مواجه هستیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مشکلات معیشتی خبرنگاران گفت: گاهی دوستان رسانه‌ای در سخنان خود نسبت به وضعیت معیشت خبرنگاران گله کرده و آن را بی‌ثبات اعلام می‌کنند، در کشور ما این مساله آرامش روانی را بر هم زده و برای کسانی که کار فکری می‌کنند، امنیت روانی حداقلی را از بین می‌برد.

لاریجانی با اشاره به اینکه این امر بار مالی دارد و نیازمند لایحه از سوی دولت است، خاطر نشان کرد: دولت هر چه زودتر در این زمینه لایحه به مجلس ارائه کند تا نگرانی از خانواده مطبوعات مرتفع شود.