به گزارش خبرنگار مهر، غلامرضا عوض زاده صبح یکشنبه در مراسم معارفه نخستین مدیر اداره آب شهرستان مانه و سملقان، اظهار داشت: این شهرستان قطب کشاورزی خراسان شمالی محسوب می شود و به همین دلیل نیز مدیریت منابع آب در مانه و سملقان اهمیت مضاعفی دارد.
وی با اشاره به این که بیش از ۵۰ درصد آب های سطحی خراسان شمالی در رودخانه های شهرستان مانه و سملقان جاری است، اضافه کرد: متأسفانه تاکنون کشاورزان و بهره برداران این شهرستان از نبود اداره و مدیریت آب در مانه و سملقان ضررهای زیادی متحمل شده بودند.
عوض زاده با یادآوری خشکسالی های اخیر در استان و شهرستان مانه و سملقان راه اندازی مدیریت آب در این شهرستان را امری مهم و حیاتی دانست و افزود: باید تلاش شود با مدیریت درست اثرات سوء خشکسالی تا حد ممکن کاهش یابد.
وی اظهار کرد: علی رغم خشکسالی در سال زارعی گذشته افزون بر ۳۶ درصد از گندم تولیدی در خراسان شمالی از شهرستان مانه و سملقان به سیلوهای ذخیره گندم تحویل داده شد که این موضوع نشان دهنده سهم مهم کشاورزی این شهرستان در استان است.
نماینده عالی دولت تدبیر و امید در شهرستان مانه و سملقان همچنین از مدیریت آب منطقه ای خراسان شمالی خواست تا اعتبار لازم برای اجرای فاز سوم و چهارم زهکشی اراضی پایین دست سد شیرین دره در این شهرستان هر چه زودتر تخصیص یابد.
کاظم طاهریان، مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی نیز در این مراسم اظهار داشت: با توجه به اهمیت کشاورزی و استفاده بهینه از آب های سطحی اتمام پروژه های نیمه تمام در این زمینه در استان در اولویت قرار دارد.
به گفته وی سال گذشته برای اتمام پروژه های نیمه تمام مربوط به استفاده از آب های سطحی در خراسان شمالی افزون بر ۱۵ میلیارد تومان اعتبار جذب شد.
طاهریان همچنین از کشاورزان استان خواست تا با توجه به خشکسالی های مداوم در خراسان شمالی با تغییر الگوی کشت و مدیریت آب با شبکه گذاری و ایجاد خط انتقال اصولی، مسئله خشکسالی را مدیریت کرده و اثرات آن را کاهش دهند.
در این مراسم که با حضور شوراهای اسلامی و مسئولین دستگاه های اجرایی شهرستان مانه و سملقان برگزار شد، رضا نمازی به عنوان نخستین مدیر اداره آب این شهرستان معرفی شد.
به گزارش خبرنگار مهر، شهرستان مانه و سملقان به مرکزیت شهر آشخانه در شمال غربی استان خراسان شمالی واقع شده و از شمال و شرق به شهرستان بجنورد، از جنوب به شهرستان جاجرم، از غرب به استان گلستان محدود می شود.
این شهرستان با مساحت شش هزار و ۵۳ کیلومترمربع دارای سه شهر، سه بخش، شش دهستان و ۱۴۶ پارچه آبادی است و جمعیت این شهرستان نیز بر اساس سرشماری نفوس و مسکن سال ۹۰، ۱۰۳ هزار و ۹۴۴ نفر ذکر شده که ۷۴ هزار و ۳۱۵ نفر آنان در مناطق روستایی و ۲۸ هزار و ۴۴ نفر نیز در سه منطقه شهری سکونت دارند.