معاون محیط طبیعی سازمان محیط زیست با بیان اینکه هنوز از آب رهاسازی شده در زاینده رود چیزی به تالاب گاوخونی نرسیده است، گفت: بر تأمین حقابه زیست محیطی زاینده رود اصرار داریم.

دکتر احمد علی کیخا در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: استراتژی سازمان محیط زیست بر تامین حقابه زیست محیطی زاینده رود تمرکز یافته بنابراین تلاش مسئولان این سازمان در مراودات و مباحثات با وزارت نیرو که مسئول تخصیص آب است و همچنین سایر وزارتخانه ها از جمله وزارت کشاورزی این است که این حقابه تامین شود.

به گفته وی سازمان محیط زیست به بحث های سایر دستگاه ها درخصوص تخصیص آب به بخش های مختلف کشاورزی و صنعتی کاری ندارد و در این حوزه ورود پیدا نمی کند اما چنانچه از این سازمان کسی مشاوره بخواهد قطعا فعالیت کشاورزی را به فعالیت صنعتی ترجیح می دهیم چراکه معتقدیم فعالیت کشاورزی ضررهای کمتری برای محیط زیست به دلیل نفوذ آب باران ترسیب کربن و تولید اکسیژن دارد.

معاون محیط طبیعی سازمان محیط زیست اظهار داشت: البته این را می دانیم که راندمان پایین آبیاری در کشاورزی در حال حاضر معضل بزرگی است که موجب هدررفت بسیاری از منابع آبی کشور می شود.

وی افزود: مطالبه سازمان محیط زیست تامین حقابه زیست محیطی زاینده رود است و در جلسات با دیگر دستگاه ها بر این مطالبه خود که براساس مطالعات گذشته 176 میلیون مترمکعب در سال تعیین شده اصرار می کند.

کیخا تاکید کرد: البته این میزان در گذشته تعیین شده اما در حال حاضر با توجه به تغییر اقلیم و شرایط جدید بازنگری بر میزان حقابه زیست محیطی زاینده رود انجام شده و برای این منظور تیمی از متخصصان با کمک مشاوران تشکیل شده و در حال تعیین مقدار دقیق حقابه زیست محیطی زاینده رود هستند.

وی با اشاره به اینکه در دولت یازدهم شورای مدیریت راهبردی زاینده رود به ریاست وزیر نیرو و عضویت وزارت جهاد کشاورزی سازمان محیط زیست و استانداران استان های درگیر تشکیل شده اظهار داشت: در این شورا در مورد تخصیص آب به بخش های مختلف تصمیم گیری می شود که از سال گذشته تدابیر خوبی اندیشیده شد و با اختصاص آب کمتر به کشاورزان شرق اصفهان شرایط تجمیع آب در پشت سد فراهم شد که از هفته گذشته آب پشت سدها رهاسازی شده است.

کیخا با اشاره به اینکه از هفته گذشته 60 میلیون مترمکعب آب در زاینده رود رهاسازی شده یادآور شد: هنوز آبی به تالاب گاوخونی تا روز گذشته نرسیده که علت آن هم از یکسو برداشت های زیاد و از سوی دیگر خشک بودن رودخانه به مدت زیاد است که موجب می شود بخش قابل توجهی از آب رهاسازی شده صرف نفوذ در سفره های آب زیرزمینی شود.

وی افزود: رسیدن آب به تالاب گاوخونی زمان می برد و امیدواریم با ادامه روند بارندگی ها در غرب اصفهان همانند ابتدای سال زراعی جاری تالاب گاوخونی و زاینده رود پرآب باقی بماند.