به گزارش خبرنگار مهر، محمد دره وزمی ظهر چهارشنبه در گردهمایی مشترک روسای سازمان صنعت، معدن و تجارت استان ها و ادرات شهرستاني در سنندج، اظهار داشت: اگر تعداد واحدهای تولید موجود در استان با ظرفیت کامل فعال باشند در مجموع 15 هزار نفر اشتغالزایی ایجاد می شود.
وی افزود: از تعداد 974 واحد تولیدی 210 واحد نیمه فعال و 400 واحد هم فعال است و همچنین اشتغال بخش صنعت نیز در این استان هشت هزار نفر است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان بیان کرد: در بخش معدن 360 واحد در استان كردستان وجود دارد، که 160 واحد تعصیل، 154 واحد فعال و 23 واحد در حال تجهیز است.
دره وزمی یادآور شد: اشتغال بخش معدن استان كردستان در حال حاضر دو هزار و 400 نفر است و این بخش یکی از ظرفیت های ویژه ای استان است که با توجه به ظرفيت هاي موجود می تواند تحول عظیمی را در حوزه های اشتغال، سرمایه گذاری و واردات ایجاد کرد.
وی ادامه داد: در بخش معدن کردستان 18 نوع ماده معدنی از قبل سنگ تزئینی، مرمر، سنگ آهن، سیلیس و طلا را دارد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان گفت: در حال حاضر 602 میلیون تن ذخیره سنگ آهن در كردستان شناسايي شده و این ذخایر قطعی نیست و انتظار می رود با اکتشافات بیشتر آمار ذخایر استان بیشتر شود.
دره وزمی اظهار داشت: برای به فعلیت رسیدن مواد معدنی احداث صنایع مادر و زنجیره ای در استان کردستان يك نياز لازم و ضروری است.
وضعیت صنعت و معدن كردستان متناسب با ظرفیت ها نیست
وی در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: استان كردستان در بیشتر شاخص های توسعه در رده پایین کشور قرار دارد و در این زمینه برای رفع چالش ها باید تمام همت خود را به کار گیریم.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان یادآور شد: درآمد سرانه در کردستان کمتر از 50 درصد متوسط کشور بوده و درآمد بخش صنعت و تولید نیز در حد پایینی قرار دارد.
دره وزمی در پايان سخنان خود در اين نشست يادآور شد: کردستان دارای ظرفیت های بالفعلی است که باید به بالقوه تبدیل شود و این امر برنامه ریزی و حمایت وزارت خانه را می طلبد.