بهمن زارع با اشاره به زحماتی که کیانوش رستمی برای ایستادن بر سکوی قهرمانی جهان کشیده بود، گفت: مدال طلا حق رستمی بود و اگر اتفاقی غیر از این می افتاد جای تاسف داشت.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی فدراسیون وزنه برداری، رقابتهای دسته 85 کیلوگرم مسابقات جهانی قزاقستان در حالی به پایان رسید که کیانوش رستمی با حدنصاب مجموع 391 کیلوگرم بالاتر از دیگر مدعیان این وزن صاحب مدال طلا شد.

بهمن زارع با تبریک این موفقیت به رستمی وهمه علاقمندان به وزنه برداری گفت: در این وزن همه عنوان‌دار بودند و سطح رقابتها واقعا بالا بود. در یکضرب وزنه بردار چینی با وجود آنکه 7 کیلوگرم بیشتر از رکورد خود در اینچئون وزنه زد در مکان ششم ایستاد. در دوضرب هم 4 نفر بالای 210 کیلوگرم وزنه زدند. با این حال کیانوش رستمی یک سروگردن بالاتر از حریفان خود بود. توانایی او واقعا بیشتر از رکوردهایی است که به ثبت رساند، اما گاهی اوقات باید تابع شرایط مسابقه بود.

 

وی درباره تصمیم داوران در خطا اعلام کردن حرکت اول کیانوش رستمی در دوضرب گفت: تصمیم داوران در خطا اعلام کردم آن حرکت واقعا سختگیرانه بود. پای کیانوش پس از بالا زدن وزنه حداقل برای دو ثانیه فیکس بود و این زمان برای اینکه داوران حرکت کیانوش را صحیح اعلام کنند کافی بود. اعتراض من هم به داوران بیشتر به همین خاطر بود، امامی دانستیم که باید روی حرکات بعدی تمرکز کنیم.

زارع درباره لحظات پر استرس پشت صحنه بعد از اینکه کیانوش حرکت دوم دوضرب را هم از دست داد گفت: هنگامی که کیانوش برای مهار وزنه 213 کیلویی به روی تخته رفت همه استرس داشتیم. از من مربی گرفته تا خود کیانوش و همه حاضران در سالن. البته ما به عنوان مربی معمولا در چنین لحظاتی باید اضطراب درونی خود را کنترل کنیم و علاوه بر آن به ورزشکار روحیه بدهیم. با این حال رفتار درونی خود ورزشکار از همه عوامل بیرونی مهم تر است. یعنی هر چقدر هم که مربی تلاش کند، اگر ورزشکار نتواند استرس را درون خودش کنترل کند فایده ای ندارد که خوشبختانه کیانوش در این زمینه استادانه عمل کرد.

زارع افزود: در آن لحظات من به کیانوش گفتم ما دو حرکت را از دست داده ایم اما هنوز یک حرکت دیگر باقی مانده است. پس هنوز هم برای کسب مدال طلای دوضرب و مجموع فرصت هست. ما از ابتدا ذهن کیانوش را برای قهرمانی آماده کرده بودیم. با این حال وقتی کیانوش وزنه 213 کیلویی را بالای سر برد من چنان فریادی زدم که تا یک ساعت پس از پایان مسابقه همچنان دست هایم می لرزید.  اعتراف می کنم هیچگاه چنین فریادی نزده بودم.

سرمربی تیم ملی با تایید این ادعای رستمی که برای شکستن رکورد دنیا به قزاقستان آمده بود، گفت: برنامه ریزی ما به گونه ای بود که برای کیانوش پس از مهار وزنه های 211 و 214 در دوضرب، وزنه 219 را انتخاب کنیم تا به رکورد دنیا حمله کند. اما شرایط مسابقه به گونه ای رقم خورد که مجبور شدیم برای کسب مدال طلا حرکت کنیم.

زارع در پاسخ به این سوال که افزایش وزنه های درخواستی برای کیانوش با وجود از دست رفتن وزنه های 211 و 212 بر چه اساس بود گفت: در وهله اول من باید برای ورزشکارم زمان می خریدم تا با توجه به رقابت سنگینی که وجود داشت بتواند نفس تازه کند. از طرفی ما نباید ازجدول عقب می ماندیم. به همین خاطر به گونه ای وزنه انتخاب کردیم که بتوانیم برتری یک کیلوگرمی وزنه بردار بلغارستانی را از بین ببریم. ما باید ریسک می کردیم و حالا خوشحالم که این ریسک نتیجه داده است.

سرمربی تیم ملی همچنین با ابراز رضایت از عملکرد کیانوش در حرکت یکضرب خاطرنشان کرد: وزنه های 176 و 178 برای اولین بار بود که در مسابقات رسمی از سوی کیانوش مهار می شد. او در دوضرب هم تا به حال در جریان مسابقات رسمی وزنه 213 را مهار نکرده بود. او با وجود فشار سنگین رقابتهای دسته 85 کیلوگرم به همه این کیلوها دست پیدا کرد تا نشان دهد یک ورزشکار ششدانگ است. او برای کسب این مدال واقعا زحمت کشید. خدا هم لطف خود را شامل حالش کرد تا مزد زحماتش را به بهترین شکل ممکن بگیرد. واقعا جای افسوس داشت اگر کیانوش با این توانمندی و با وجود همه زحماتی که کشیده بود مدال نمی گرفت.

زارع در پایان گفت: من در این 14 سال با سه نسل از وزنه برداران ایرانی کار کرده ام اما به جرات می گویم وزنه برداری با خصوصیات کیانوش ندیدم که در فاصله کوتاهی از بازیهای آسیایی، بعد از همه آن فشارهای منفی بتواند در مسیر رفع نقاط ضعف خود حرکت کند و به هدفش برسد. کیانوش واقعا برای این مدال زحمت کشید و خوشحالی من به خاطر این است که او توانست به آنچه  استحقاقش را داشت برسد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 

برچسب‌ها