ایلام - خبرگزاری مهر: این روزها داد برخی مسئولان از به کارگیری نیروهای غیر بومی در پروژه های نفتی استان ایلام درآمده است، این در حالی است که جوانان استان دنبال شغل هستند و مسئولان خواهان تجدید نظر وزات نفت در بحث استخدام نیروهای غیر بومی در استان.

به گزارش خبرنگار مهر، این روزها در محافل خبری بیشتر مسئولان و دست اندرکاران استان ایلام از نحوه به کارگیری نیروهای غیر بومی در پروژه های نفتی استان با توجه به درصد بالای بیکاری در این استان محروم انتقاد دارند.

تعدادی از ائمه جمعه مناطق مختلف استان ایلام هم در خطبه های نماز جمعه این هفته از به کار گیری نیروهای غیر بومی در پروژه های نفتی استان  انتقاد کردند.

هم اکنون پتروشیمی  ایلام، پالایشگاه گاز، میدان گازی تنگه بیجار، میدان نفتی چشمه خوش، میدان های نفتی آذر و چنگوله و...در استان ایلام فعال است و البته پروژه های مهم دیگری نیز در حال ساخت است که به طور قطع در صورت به کارگیری نیروهای بومی نقش مهمی در کاهش بیکاری استان دارد.

انتقاد امام جمعه مهران از به کارگیری نیروی های غیر بومی در پروژه های نفتی شهرستان

امام جمعه مهران روز گذشته در خطبه های نماز جمعه شهرستان مهران که میدانهای نفتی آذر و چنگوله در آن قرار دارد و پروژه های مهم نفتی دیگری هم در حال حاضر در این شهرستان در حال اجراست، از نحوه به کارگیری نیروی های غیر بومی در پروژه نفتی شهرستان به شدت انتقاد کرد.

حجت الاسلام علی رحیم کریمی افزود: متاسفانه بیشتر افرادی که در شرکت های نفتی بکارگیری می شوند غیر بومی هستند در صورتی که افراد بیکار با تحصیلات عالیه در شهرستان مهران فراوان است.

وی عنوان کرد: در حالی که مردم این شرکت های نفتی را امیدی برای اشتغالزایی فرزندانشان می دانند مسئولان از نیروهای غیر بومی استفاده می کنند.

یکی از جوانان شهرستان مهران در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: متاسفانه مسئولان به رغم وجود پروژه های بزرگ نفتی در شهرستان مهران که میدان های مشترک نیز هستند، از نیروهای غیر بومی حتی برای کارهای ساده آشپز و کارگری استفاده می کنند.

علی مرادی بیان داشت: هر قدر تلاش می کنیم حتی مسئولان خود شهرستان و استان هم نمی توانند راهکاری برای این حل این قضیه ارائه دهند.

وی بیان داشت: متاسفانه نبود کار و شغل باعث شده به دیگر نقاط کشور مهاجرت کنیم در حالی که شهرستان محل زندگی خودمان پر از کار است ولی در دست افراد غیر بومی است.

تاکید وزیر نفت بر به کارگیری نیروهای بومی در پروژه های نفتی استان ایلام

ماه گذشته وزیر نفت در بازدید از پروژه های نفتی استان ایلام در خصوص به کارگیری نیروهای بومی در پروژه های نفتی استان ایلام اظهار کرد: هم اکنون نیز این کار به طور طبیعی انجام می شود و ما نیز بر به کارگیری و استفاده از نیروهای بومی در این پروژه ها تاکید داریم.

استخدام 100 درصدی نیروهای بومی در پتروشیمی ایلام اخذ شد

محمدرضا مروارید استاندار ایلام در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار دشت: وزارت نفت برنامه های گسترده برای توسعه فعالیتهای نفتی در استان دارد که به طور قطع نقش مهمی در اشتغال استان دارد.

وی بیان داشت: یکی از موارد بسیار مهم تلاش برای استفاده از نیروهای بومی در پروژه های نفتی استان ایلام است.

این مسئول عنوان کرد: به تازگی مجوز استخدام 200 نفر برای پتروشیمی ایلام صادر شده که طبق رایزنی های به عمل آمده 100 درصد نیروها بومی خواهند بود.

استاندار ایلام عنوان کرد: این به کارگیری نیروهای بومی در هیچ جای دیگر به طور کامل انجام نمی شود ولی برای ایلام هم اکنون این مهم در حال انجام است.

90 درصد نیروهای پالایشگاه گاز ایلام بومی هستند

وی عنوان کرد: هم اکنون نیز 90 درصد نیروهای پالایشگاه گاز ایلام بومی هستند و ما در تلاش هستیم به سمت اشتغال نیروهای متخصص بومی در پروژه های نفتی و گاز استان حرکت کنیم.

مروارید عنوان کرد: وزیر نفت در سفر به استان ایلام قول مساعد برای اشتغال نیروهای بومی در رشته های نفتی برای پروژه های گازی و نفتی استان را داد.

وی افزود: هم اکنون در استان ایلام نیروهای بومی تحصیل کرده و متخصص زیادی وجود دارد و در همین فراخوان اخیر برای استخدام پتروشیمی مشخص شد استان دارای نیروهای تحصیل کرده زیادی در رشته های نفتی است.

این مسئول از اقدامات خود و تیم مدیریتی اش برای برون رفت استان از بن بست و محرومیت و برنامه های مدیران استان گفت.

 مروارید به بحث سرمایه گذاری در استان اشاره کرد و گفت: در سال گذشته حدود 100 مورد مذاکره با سرمایه گذاران داخلی و خارجی صورت گرفته و با بعضی از آنها هم تفاهم نامه امضاء کردیم که حدود 40 درصد از این تفاهم نامه ها منجر به توافق و سرمایه گذاری در استان شده است.

وی با اشاره به مشکلات فرودگاه شهدای ایلام گفت: از سال آینده کار مطالعات ایجاد فرودگاه اصلی ایلام در صالح آباد آغاز می شود.

مروارید با اشاره به ظرفیت های بالای مرز مهران برای توسعه همه جانبه استان گفت: با ایجاد منطقه آزاد تجاری در مهران بدون شک تحولی در اقتصاد استان روی خواهد داد.

 این مسئول اظهار داشت: پیگیری منطقه آزاد مهران،  جذب سرمایه گزاران داخلی و خارجی استان و تکمیل طرح های نیمه تمام، مطالعات ایجاد فرودگاه در صالح آباد،  رفع مشکلات فرودگاه ایلام، توجه ویژه به ذخائر نفت و گاز مهران و دهلران از اولویت ها و دغدغه های مسئولان برای توسعه همه جانبه استان ایلام است.

وعده اشتغال 6000 نفری در پروژه های نفتی آذر و چنگوله

هرچند تعدادی از مردم و جوانان حتی ائمه جمعه و مسئولان شهرستان در نقاط مختلف استان بر بکارگیری نیروهای بومی در پروژه های نفتی استان تاکید دارند ولی در این بین سهم انتقادات از دو پروژه نفتی آذر و چنگوله که میدان نفتی مشترک واقع در شهرستان مهران بوده، بیشتر است.

در این بین نماینده مردم ایلام در مجلس نیز  از بکارگیری شش هزار نفر در پروژه های نفتی شهرستان مهران با فعال شدن پروژه های نفتی خبر داد و گفت: تاکنون اشتغالزایی خوبی برای نیروهای بومی و غیربومی ایجاد شده و مقرر شد شرکتهای نفتی فعال این منطقه استفاده از نیروهای بومی در توسعه میدان آذر را در اولویت قرار دهند.

به نظر می رسد هم اکنون با توجه به جوانان تحصیل کرده زیاد در استان ایلام، پروژه های نفتی فرصت بزرگی برای اشتغال این جوانان باشند البته خود پروژه های نفتی نیز نیازمند توجه برای بهره برداری هستند.

به طور مثال پتروشیمی دهلران و ساخت پالایشگاه نفت بعد از سالها هنوز فقط در حد اسم بوده اند و به طور قطع فعال شدن این پروژه ها باعث اشتغال در منطقه و استان می شود.