معاون امور نمایشگاه‌های شرکت سهامی نمایشگاه‌های جمهوری اسلامی ایران از افزایش 30 تا 50 درصدی حضور شرکت‌های خارجی در نمایشگاه‌های ایران خبر داد و گفت: افزایش حضور شرکت‌های خارجی نشان می‌دهد که بازار و اقتصاد ایران به موفقیت قابل توجهی دست یافته است.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد جواد قنبری در نشست خبری امروز خود با خبرنگاران از افزایش حضور شرکت‌های خارجی در نمایشگاه‌های تخصصی جمهوری اسلامی ایران خبر داد و گفت: بعد از روی کار آمدن دولت جدید شاهد افزایش 30 تا 50 درصدی حضور شرکت‌های خارجی در ایران بودیم که این نشانگر آن است که بازار و اقتصاد ایران به موقعیت قابل توجهی در دنیا دست یافته است.

معاون امور نمایشگاههای شرکت سهامی نمایشگاه‌های بین المللی جمهوری اسلامی ایران افزود: طی یک سال گذشته توافقات خوبی با مراکز نمایشگاهی مهم اروپا و شرق آسیا داشتیم و استقبال زیادی از برگزاری نمایشگاه‌های اختصاصی جمهوری اسلامی ایران از سوی سایر کشورهای دنیا صورت گرفته است.

وی از برگزاری اولین نمایشگاه تخصصی پروژه‌ها با مجوز رسمی سازمان توسعه تجارت ایران و شرکت سهامی نمایشگاه‌های بین المللی جمهوری اسلامی ایران خبر داد و افزود: این نمایشگاه 18 تا 21 خرداد ماه سال آینده در تهران برگزار خواهد شد و هماهنگی های مرتبط با آن از سوی گروه بین المللی برگزار کننده نمایشگاههای دنیا  ( IFP) در تهران انجام خواهد شد.

همچنین در این نشست "فادی کادورا" مدیر فروش IFP با اشاره به اهمیت جمهوری اسلامی ایران در اقتصاد دنیا، خاطر نشان کرد: بسیاری از اتاق های بازرگانی دنیا و فعالان اقتصادی جهانی به بازار ایران علاقه مندند و به هر حال راهی پیدا خواهند کرد که در ایران حضور یابند، ما نیز همچون ایرانیان منتظر ضرب الاجل 24 نوامبر در مورد مذاکرات هسته ای هستیم و امید داریم تحریم‌ها بر علیه ایران برداشته شود.

وی افزود: درهای بازار ایران به روی فعالان اقتصادی دنیا باز است و میلیاردها دلار برای توسعه زیرساخت ها و حوزه های مختلف اقتصادی کشور زیبا و پرپتانسیل ایران مهیا شده که امیدواریم بتواند بعد از تحریم ها وارد اقتصاد ایران شود.

کادورا ادامه داد: کشورهای اسکاندیناوی علاقه مندی فراوانی به حضور در پروژه های سرمایه گذاری جمهوری اسلامی ایران دارند و اطمینان دارم شرکای اروپایی (IFP ) مشتاق مشارکت در بازار ایران هستند، ضمن اینکه در حال حاضر 8 هزار و 500 متر برای اجرای نمایشگاه بین المللی پروژه‌ها در ایران از سوی شرکت سهامی نمایشگاه‌های جمهوری اسلامی ایران اختصاص یافته است که امیدواریم با حضور کشورهای صاحب نام دنیا پر شود.

معاون فروشIFP خاطرنشان کرد: ایران به عنوان برجسته ترین بازار در نقشه صنعت ساختمان منطقه به دنیا معرفی شده و در واقع بازار صنعت ساخت و ساز ایران به طور فزاینده‌ای علایم احیای خود را نمایش داده و این موجب افزایش علاقه شرکت‌های بین المللی به بازار ایران است.

کادورا ادامه داد: در کنار شرکت‌های چینی، هندی و روسی تولید کننده مصالح و تجهیزات ساختمانی، کشورهای عربی، ایتالیایی، فرانسوی، آلمانی و کره جنوبی علاقه فراوانی برای بازگشت به بازار ساخت و ساز ایران از خود بروز داده اند.

وی اظهار داشت: ناظران بین المللی کسب و کار پیش بینی کرده اند نرخ رشد صنعت ساخت و ساز در ایران در سال 2015 به 2.8 درصد خواهد رسید که این چشم انداز مثبت بر پایه کاهش تحریم‌های اقتصادی غرب، افزایش علاقه بازیگران بین المللی این صنعت، تقاضای بالا برای پروژه های زیر زمینی و نیاز فراوان برای گسترش، نوسازی و مدرن سازی بخش های صنعتی ایران است.

همچنین در این نشست کیان معتمدی کیا مجری برگزاری نمایشگاه بین المللی پروژه ها گفت: مشکلات اقتصادی موجود در بازار بسیاری از کشورهای غربی، افزایش قیمت حامل‌های انرژی، رشد نرخ بیکاری، افزایش تورم و کاهش قدرت خرید در کنار پتانسیل‌های موجود در بازار ایران از جمله انرژی و نیروی کار ارزان و نیز قوانین سهل سرمایه گذاری ایران را به بهشتی برای تولیدکنندگان، تجار و سرمایه گذاران بین المللی تبدیل کرده است.

وی ادامه داد: متاسفانه در سال‌های اخیر شرکت‌های تولیدی و صادراتی جمهوری اسلامی ایران به دلیل تحریم‌های ناعادلانه نتوانسته‌اند به تامین برخی نیازهای خود از جمله ماشین آلات مدرن، قطعات یدکی و مواد اولیه مرغوب دست یابند و مبادلات ناشی از صادرات کالا و خدمات با مشکلات عدیده ای مواجه بوده است.

معتمدی کیا اظهار داشت: با توجه به پیشینه تعاملات اقتصادی بزرگ ایران با بازارهای بین المللی و جذابیت های متعدد آن، موقعیت ایده آلی برای کسب و کار و تجارت ایجاد شده و نمایشگاه پروژه ایران بعد از سال‌ها وقفه در روابط اقتصادی برخی شرکت‌های بین المللی با بازار ایران فرصتی طلایی جهت تجدید مناسبات تجاری آنها با این بازار جذاب به وقوع آورده است.

وی افزود: این نمایشگاه پل ارتباط میان صنعتگران و تجار داخلی با شرکت‌های کوچک و بزرگ بین المللی به حساب می آید و علاوه بر تامین نیازهای مستقیم بازار داخلی نسبت به تامین نیازمندی های صنعت ساخت و ساز ایران نقش آفرینی خواهد کرد.