كامران پارسي نژاد - نويسنده و پژوهشگر ادبيات گفت : بر همگان آشكار است كه غالب ناشران كشور ، بيشتر در پي كسب و كار هستند و از منظري تاجرانه به كتاب ، خاصه آثار ادبي نگاه مي كنند كه همين مسئله بسيار مخرب بوده است ، چرا كه هيچ ضابطه خاصي در حوزه توليد كتاب وجود ندارد .

 





اين نويسنده  و پژوهشگر ادبيات ، در گفت و گو با خبرنگار فرهنگ و ادب  مهر،  با بيان اين مطلب افزود :  به زعم بسياري از صاحبنظران ، ادبيات ايران ضربات جبران ناپذيري را از حوزه نشر و چاپ كتاب خورده است .  به طور كلي ناشران كتاب به دو گروه عمده تقسيم مي شوند: يكي ناشران دولتي و ديگر خصوصي ضوابط نشر كتاب در هر دو جبهه  رو به خضيض رفته است. ناشران آنچنان كه توقع مي رود به فنون و صناعات  ادبي ، رموز مختلف فني بلاغت ، ايجازها ، ... در عرصه ادبيات بي توجه هستند و بيشتر  به فروش كتاب مي انديشند. 

كامران پارسي نژاد خاطرنشان كرد : ناشران دولتي  نيز در پي سياسي كاري و گروه گرايي هستند و معيارهايشان براي نشر كتاب منطقي نيست . غالب دست اندركاران و مجريان ناشران دولت خود به تاليف و ترجمه كتاب مشغول هستند و طبيعي است تنها در پي انتشار كتاب خود باشند. ناشران خصوصي هم مخاطب محور هستند و تنها به چاپ آثاري مبادرت مي ورزند كه بيشتر به فروش مي رسند. از اين رو ادبيات ايران رشد طبيعي و اصولي خود را نخواهد كرد.

پارسي نژاد در ادامه يادآور شد : اگر ناشران  از بينش بالاي برخوردار بودند و به حوزه بلاغي و ساختار نحوي زيان و ادبيات اشراف داشتند خود مي توانستند جريان ساز باشند و در بالا بردن سطح كيفي آثار ادبي و ارتقا سطح بينش و درايت مخاطبان ادبيات كوشا باشند.

اين نويسنده و پژوهشگر ادبيات ، به مهر  اضافه كرد : عليرغم حضور پديده هاي جذاب و گاه اغفال كنندهاي چون تلويزيون ، ماهواره  و اينترنت و با توجه  به تمامي سايه روشن ها و حواشي ،  ناشران ايراني بسيار پرتلاش و فعال هستند و اين باز، جاي اميدواري دارد تا دوباره مردم با كتاب آشتي كنند و غالب اوقات خود را در پي وقت گذراني  و مشاهده برنامه هاي بي محتوا و گاه غير اخلاقي و نادرست نباشند.

پارسي نژاد /  اگر پيش از اين ناشران فقط به مال اندوزي و كسب كار مي پرداختند امروزه جداي از ان به دنبال سياست بازي هم افتاده اند !

پارسي نژاد تصريح كرد : در اين راستا وزارت ارشاد بايد برخوردي اصولي و حساب شده داشته باشد او مي تواند ناشران را تشويق به چاپ اثار ارزشمند كند. در صورتيكه سياست گذاري ها نادرست وزارتخانه غالب باعث شده تا برخي ناشران از مسيراصلي خود خارج شده و گاه در پي جنجال سازي و دنبال كردن برخي مسائلي باشند كه اصلا به حوزه نشر و كتاب ارتباط ندارد. در طي سالهاي گذشته غالبا وزارت ارشاد از برخي ناشران خصوصي نظر كرده حمايت كرده و باعث شده تا اين ناشران بزرگ متكي به اين حمايت ها باشند. همانطور  كه ديديد چندي پيش با قطع ناگهاني اين حمايت ها ، فغان و داد برخي ناشران به هوا برخاست و بدين ترتيب بود كه ما در يافتيم كدام ناشران تا پيش از اين مورد حمايت قرار مي گرفتند.

وي در ادامه اضافه كرد :  اگر حمايت ها دولتي از سر دلسوزي نباشد تاثير بسيار مخربي مي تواند بر ادبيات كشور بگذارد. كه يكي از آنها گرايش شديد برخي ناشران به ادبيات ضد اخلاقي است كه با هدف بر هم زدن شالوده و بنياد خانواده ها و ايجاد نوعي بي  تفاوتي صورت مي پذيرد.

كامران پارسي نژاد درپايان گفت و گو با مهر،  گفت : مشخص است بسياري از ناشران نه نقد پذير هستند و نه به مسائل كارشناسي تن مي دهند . جالب اين است كه بسياري مواقع ، عدم بي توجهي ناشران باعث شده است تا ضرر كنند. اگر پيش از اين ناشران فقط به مال اندوزي و كسب كار مي پرداختند امروزه جداي از ان به دنبال سياست بازي هم افتاده اند و از آنجايي كه غالب اين حركات يك جانبه و تنگ نظرانه است اثرات بسيار مخربي را در بر خواهد داشت ما بايد بپذيريم كه ادبيات استعمار نو بيكارنمي ماند و در پي نفوذ به كالبد جامعه ادبي كشور است. او با هر صنف و گروه و فردي ارتباط برقرار مي سازد. و گاه به طور غير مستقيم جريان سازي مي كند تا آثاري با توجه به خواسته او توليد شود تا به نوعي فرهنگ ملي و بومي كشورها را تخريب كند و فرهنگ بي هويت غربي را جايگزين كند. من احساس مي كنم بسياري از آثار منتشر شده درعرصه ادبيات با اهداف ادبيات استعمار نو همخواني دارد. و در اين راستا مسئولين ذيربط بي تفاوت شاهد نشر اين گونه آثار هستند.