به گزارش خبرنگار مهر، سرهنگ اردوان قاسمي، عصر شنبه در همايش بزرگ فرهنگ رانندگي در دانشگاه يزد اظهار داشت: در زمينه آمار حوادث ترافیکی منجر به فوت در استان يزد، ابتدا شهر یزد و سپس میبد، اردکان و مهریز به ترتیب آمار بالاتری دارند.
وي افزود: ۵۰ درصد فوتی های این حوادث سرنشینان موتورسیکلت ها هستند که از این تعداد ۲۴ درصد زیر ۲۰ سال و در سنین دانش آموزی هستند.
قاسمي خاطرنشان كرد: یکی از دلایل مهم قربانی شدن نوجوانان و جوانان در این تصادفات می تواند رعایت نکردن والدین آنها باشد چرا که دانش آموز در مدرسه طی آموزش هایی قوانین و احترام به آن را تا حدی می آموزند اما زمانی که والدین خود را در حال نقض قانون می بینند، تاثيرگذاري آن در تربيت غلط نوجوان بيشتر است.
وي افزود: در صورتی که نوجوان شخصیتی تهاجمی یا قدرت طلب داشته باشد، بيشتر در معرض خطر تصادف خواهد بود ضمن اینکه نبود زیر ساختهای موتور سواری در استان هم می تواند یک دلیل مهم برای ایجاد چنین حوادثی در سطح استان باشد.
قاسمي همچنین از نصب دوربین های جدید ضبط تخلفات رانندگی بدون نیاز به کنترل نظارتی در معابر استان خبر داد و گفت: امید که از این پس با افزایش تجهیزات و امکانات پلیس شاهد کاهش این حوادث در سطح استان باشیم.
معاون پيشگيري از وقوع جرم دادگستري استان يزد نيز در اين مراسم با اشاره به آمار بالاي استفاده از تلفن همراه در حين رانندگي در استان يزد اظهار داشت: استفاده از تلفن همراه در هنگام رانندگی از نظر قانونی جرم محسوب می شود.
علي اصغر رفاهي افزود: طبق آمار در شش ماهه نخست امسال در استان يزد ۵۴ نفر تصادف منجر به فوت داشته اند كه نيمي از اين كشته ها در سنين ۱۵ تا ۴۴ سال بوده اند.
وی همچنين با اشاره به افزایش تعداد زندانیان حوادث جاده ای بيان كرد: هر چند سال جاری با کاهش اندک حوادث رانندگی منجر به فوت مواجه بودیم ولی تعداد زندانیان حوادث رانندگی رو به افزایش است و با توجه به اینکه در برنامه پنجم توسعه پیش بینی شده سالانه باید ۱۰ درصد از حوادث رانندگی کاسته شود، ولی هنوز راه زیادی تا تحقق این هدف باقی مانده است.
رفاهي عنوان كرد: با وجود اينكه دستگاه قضا هم با قاطعیت بحث محکومیت ها را پیگیری می کند ولی آن عاملی که باعث شده جرایم به ویژه در حوزه رانندگی باز هم ادامه دار باشد، این است که به عامل پیشگیری بها داده نمی شد.
همایش رانندگی تهاجمی قانون رانندگی و قانون گریزی با حضور ۲۴۰ دانش آموز، ۳۰۰ دانشجو و ۶۰ نفر از والدین آنها برگزار شد و هدف از برگزاري این مراسم که با همت گروه علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه یزد و با همکاری دانشکده علوم انسانی دانشگاه یزد، پلیس راهنمایی و رانندگی دادگستری، آموزش و پرورش و پزشکی قانونی برگزار شده است، آشنایی هر چه بیشتر جوانان و نوجوانان با قوانین راهنمایی و رانندگی، فرهنگ صحیح رانندگی و حذف رفتارهای غلط در رانندگی عنوان شد.
در این مراسم یک فرد آسیب دیده از تصادف که در حال حاضر قطع نخاع است نیز حضور داشت این جوان در هنگام تصادف راکب موتور سیکلت بوده است.