رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و رئیس سیاستگذاری همایش ملی اعتدال گفت: اعتدال نفی تحجر و سكولاریسم را نیز به همراه خواهد داشت.

به گزارش خبرگزاری مهر، نشست خبری همایش ملی اعتدال صبح امروز دوشنبه 26 آبان با حضور سیدرضا صالحی امیری رئیس سازمان اسناد و كتابخانه ملی و رئیس سیاستگذاری این همایش برگزار شد.

صالحی امیری در ابتدای سخنان خود با اشاره به مفهوم اعتدال به مثابه یك فضیلت فردی، اخلاقی، دینی و اجتماعی گفت: ما اعتدال را یك فضیلت می‌دانیم و بنابراین تلاش برای دستیابی به اعتدال هم یك فضیلت اخلاقی است و از آن حمایت می‌كنیم.

وی تصریح كرد: رئیس جمهور محترم، جناب آقای دكتر روحانی در بُعد فردی به فضیلت «اعتدال» پایبند هستند و در دین ما هم بر «اعتدال» به عنوان یك فضیلت جمعی و اخلاقی تاكید شده است.

به گفته صالحی امیری، «اعتدال» نیاز جامعه است؛ جامعه‌ای كه هشت سال هزینه‌های سخت افراط و تفریط را پرداخت كرد و «اعتدال» پاسخی به مطالبات جامعه امروز است.

وی در ادامه سخنان خود با تقسیم بندی دهه‌های نظام جمهوری اسلامی، بیان داشت: در دهه اول انقلاب اسلامی كه با رهبری حكیمانه حضرت امام خمینی (ره) همراه بود، گفتمان حاكم بر دولت كه در رأس آن مقام معظم رهبری حضور داشتند، گفتمان ارزش‌ها و مبتنی بر استحكام پایه‌های انقلاب و داشتن روحیه ایثار بود. در دهه دوم گفتمان سازندگی مطرح شد كه منطبق با شرایط دوران بعد از جنگ و بازسازی ویرانی‌های جنگ بود. در دوره سوم گفتمان اصلاحات پدید آمد كه به نیازها و مطالبات جامعه در آن دوره پاسخ می‌گفت و بعد گفتمان عدالت مطرح شد كه متأسفانه به لحاظ تئوریك فاقد چارچوب‌های فاقد دسترسی بود و در حد شعار باقی ماند.

صالحی امیری ادامه داد: در حال حاضر و در پی روی كارآمدن دولت تدبیر و امید «گفتمان اعتدال» به عنوان الگوی اصیل اسلامی برای رسیدن به اهداف متعالی نظام جمهوری اسلامی ایران مطرح شده است. گفتمان اعتدال با توجه به شرایط امروز جامعه ایران و شرایط منطقه‌ای و بین المللی می‌تواند به نیازهای اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی پاسخ دهد. از ویژگی‌های بارز نظام جمهوری اسلامی ایران در بطن و متن خود، ظرفیت تولید گفتمان است كه خوشبختانه در هر دوره‌ای مختصات خاص خود را یافته و در این دوره گفتمان اعتدال مورد توجه جامعه قرار گرفته است.

رئیس شورای سیاستگذاری همایش اعتدال و رئیس سازمان اسناد وكتابخانه ملی در ادامه سخنان خود با اشاره به ضرورت تبیین مفهوم اعتدال بیان داشت: اعتدال با عقلانیت، انسجام، وحدت ملی، مصالح ملی و قانونمندی رابطه وثیق دارد و در واقع این‌ها مؤلفه‌های اصلی اعتدال هستند. عقلانیت منجربه تقابل سازنده در سطح ملی و بین المللی می‌شود و انسجام و وحدت ملی ضرورت بی بدیل بقای كشور است كه البته در آن برخورداری مردم از حقوق شهروندی و كرامت انسانی شان، اصلی پذیرفته و به رسمیت شناخته شده است همانطور كه در این جامعه باید تنوع وتكثر سلایق پذیرفته شود.

وی تأكید كرد: بر این اساس اعتدال با مختصات فوق اعتقادی به تجزیه ملی ندارد و معتقدم با چنین رویكردی اعتدال نفی تحجر و سكولاریسم را نیز به همراه خواهد داشت. ضمن آنكه اعتدال به خردجمعی، مشاركت عمومی و سرمایه اجتماعی توجه جدی دارد.

در این نشست خبری اسلایدی با محتوای برنامه‌های روز همایش ملی اعتدال وهمچنین دست اندركاران این همایش، به نمایش درآمد و خبرنگاران نیز سوألات خود را در زمینه مذكور پرسیدند.

بر اساس این گزارش، همایش ملی اعتدال صبح روز چهارشنبه 28 آبان‌ماه در كتابخانه ملی آغاز می‌شود و در این همایش دكترسیدرضا صالحی امیری رئیس شورای سیاستگذاری همایش، دكترسیدمحمدامین قانعی‌راد دبیر علمی همایش، حجت‌الاسلام و المسلمین سیدحسن خمینی، حسام‌الدین آشنا مشاور رئیس جمهور در امور فرهنگی، حجت‌الاسلام دكترمرتضی جوادی آملی استاد حوزه و دانشگاه، دكتر شهیندخت مولاوردی معاون رئیس جمهور در امور زنان و حجت‌الاسلام مهدی مهریزی عضو هیات علمی دانشگاه ادیان و مذاهب سخنرانی خواهند کرد.

در این همایش شش میزگرد با عناوین اعتدال در قرآن واندیشه اسلامی، اعتدال در ادبیات واندیشه ایرانی، اعتدال و مسائل زنان، بنیان‌های نظری و جامعه شناسی اعتدال، اندیشه و رفتار سیاسی اعتدال، رویكرد اعتدال و توسعه برگزار می‌شود. در بخش پایانی، نشست اختتامیه با حضور سوسن باستانی، اشرف بروجردی، محمدحسین شریف‌زادگان، سیدرضا صالحی‌امیری، شهاب الدین عادل، محمد فاضلی، محمد امین قانعی راد و مجتبی مقصودی برگزار می‌شود. این همایش روز چهارشنبه 28 آبانماه از ساعت 8 صبح تا 17 در مركز همایش‌های كتابخانه ملی برگزار می‌شود.