به گزارش خبرنگار مهر، صادق زیبا کلام در مناظره با محمد حسن قدیری ابیانه درباره جایگاه جنبش های دانشجویی در نظام جمهوری اسلامی افزود: در فضای جنبش های سیاسی قبل و بعد از انقلاب تفاوت هایی وجود دارد.
وی گفت: دانشجویان باید به دنبال درس بوده و دانشگاه را تبدیل به باشگاه سیاسی نکنند، زمانی که نیاز حکومت است باید دانشجو سیاسی و فعال باشد و در احزاب فعالیت کند.
زیباکلام افزود: این پدیده در همه جوامع وجود دارد و تنها در جوامع در حال توسعه نیست که بار سیاسی بر دوش دانشجو است، در جوامع دیگر نیز در اروپا و آمریکا دانشجویان نقش عمدهای در تحولات جامعه داشتهاند.
این فعال سیاسی افزود: دانشجویان وطن در این سی ساله به نگاه های مثبت و منفی به دانشجو آگاه هستند و اینکه دانشجو نقش مهمی در فضای سیاسی داشته باشد فقط در ایران نبوده و محدود به ایران نیست و به خصوص در جوامع در حال توسعه این جنبش ها مشاهده می شود و دلیل آن روشن است و با این حال فقط این کشورها نیستند که فضای دانشگاه در آن سیاسی است و در جوامع اول نیز مثل فرانسه و کشورهای اروپایی نیز جنبش های سیاسی دارند.
زیبا کلام با بیان اینکه جنبش دانشجویی بحث مفصلی دارد خاطر نشان کرد: جنبش دانشجویی قبل از انقلاب بد شناخته می شد و درست مخالف حکومت شاه بود، دو موضع گیری علیه شاه وجود داشت که عده ای از آنها مارکسیست و عده دیگر اسلام گرا بودند و پیرو خط امام و بر تحکیم وحدت تاکید داشتند و بعد از انقلاب مارکسیست ها در مقابل انقلاب قرار گرفتند.
وی با اشاره به اینکه از زمان رفسنجانی سیاست خصوصی سازی و آزادی اقتصادی پیش گرفته شد ابراز کرد: موضع جنبش دانشجویی در ۸ ساله رفسنجانی سکوت بود و در زمان انتخابات خاتمی جنبش دانشجویی باعث پیروزی خاتمی شد، هر قدر از سهم دانشجویان در انتخاب خاتمی بگوییم کم گفتیم که یکباره دانشگاه منفجر شد و جنبش دانشجویی دوباره جریان پیداکرد و دوباره در سال ۷۸ سرکوب شد و دوباره حالت خموده پیدا کرد و این جنبش ها بعد از ۲۲ خرداد ۸۸ سرکوب شدند و بعد از سال ۹۲ فضای مجددی بوجود آمد و در انجمن ها باز شد.
زیبا کلام در زمینه انتخاب وزیر علوم گفت: نه موضوع لجبازی دولت و نه لجبازی مجلس و نه بحث فتنه و فتنه گران است، پیشینه افرادی که رد صلاحیت می شوند از بسیاری نظرها روشن است.