رفسنجان - خبرگزاری مهر: مدیرکل آمار و اطلاعات استانداری کرمان ۳۳ درصد اشتغال استان کرمان را مربوط به بخش کشاورزی دانست.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد سلیمانی عصر دوشنبه در مراسم اختتامیه سرشماری کشاورزی در رفسنجان اظهار داشت: با وجود کارخانجات و معادن سهم اشتغال در بخش کشاورزی در شهرستان رفسنجان از میانگین استان بالاتر بوده و در کل ۳۳ درصد اشتغال استان در بخش کشاورزی است.

وی با اشاره به گستردگی باغات پسته در رفسنجان، بیان داشت: آمار تلمبه‌ها و چاه‌های کشاورزی در رفسنجان بسیار بالا است و نیاز به برنامه‌ریزی دارد.

این مسئول تصریح کرد: در سرشماری کشاورزی در رفسنجان به عدد مدنظر رسیدیم، اما آنچه مورد تعجب بود اینکه چرا بهره‌برداران کشاورزی ترجیح می‌دهند در شهر زندگی کنند و آمار بهره‌برداران ساکن در شهر زیاد شده است.

مدیرکل آمار و اطلاعات استانداری کرمان با اشاره به این مطلب که کار آمارگیری به خوبی در شهرستان رفسنجان انجام و نتایج کلی اسفند ماه منتشر می‌شود، ابراز داشت: در حال حاضر بازشماری در حال انجام است و این رویداد بزرگ آماری تا ۹ آذر ماه به کلی به پایان می‌رسد.

سلیمانی یادآور شد: هفته آینده حق‌الزحمه افرادی که در طرح سرشماری همکاری کرده‌اند به حساب شخصی آنها واریز می‌شود.

مصرف ۹۵ درصد آبهای شهرستان در بخش کشاورزی

فرماندار ویژه رفسنجان نیز با بیان اینکه عمده ارتزاق مردم این شهرستان از راه پسته است، گفت: در حال حاضر با وجود خشکسالی‌هایی که در چند سال اخیر شاهد آن بوده ایم حدود ۸۰ هزار هکتار سطح زیر کشت پسته در شهرستان رفسنجان وجود دارد

حمید ملانوری افزود: با سرشماری کشاورزی میزان سطح زیر کشت و ظرفیت‌های شهرستان اعم از تولید دام، طیور، زنبورداری و سایر ظرفیت‌هایی که به کمک شهرستان می‌آیند، مشخص می‌شود و آنچه مهم است همکاری مردم در راستای ارائه آمار دقیق به ماموران سرشماری بود که کمک بزرگی به شهرستان است.

وی با تقدیر از کسانی که در امر سرشماری کشاورزی در رفسنجان همکاری داشته اند، عنوان کرد: سرشماری عمومی کشاورزی برای رفسنجان که تمام توسعه و پیشرفت آن به توجه به کشاورزی بستگی دارد، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

معاون استاندار سرشماری کشاورزی را برای شهرستان امری مهم دانست و خاطرنشان کرد: هر سیستم و جامعه‌ای که براساس برنامه کار نکند، بهره‌وری لازم را نخواهد داشت و به نتیجه مطلوب نمی‌رسد.

به گفته وی شهرستان رفسنجان در زمینه‌های دیگر از جمله دامداری، پرورش اسب و تولید مرغ نیز حرفی برای گفتن دارد.

فرماندار ویژه رفسنجان در رفسنجان با حدود ۳۰۰ هزار نفر جمعیت که عمده ارتزاق مردم آن از راه درآمد پسته است مشکلات و زیرساخت‌های شهرستان باید با برنامه‌ریزی و اقدام درست رفع شود.

ملانوری با تأکید بر اینکه رفسنجان بحرانی‌ترین دشت کشور است، تصریح کرد: بیش از ۹۵ درصد آبهای شهرستان در بخش کشاورزی مصرف می‌شود در حالی که این آمار در کل کشور ۷۲ درصد است.

فرماندار رفسنجان اضافه کرد: رفسنجان از نظر آب بدترین شرایط در استان را دارا است، به طوری که برداشت سالانه ۵۴۰ میلیون متر مکعب از آبهای زیرزمینی به خاک نیز صدمه زده و موجب افت یک متری آب‌های زیرزمینی در سال شده است.

در پایان این مراسم از ماموران و کارشناسان نمونه به همراه دهیار، بخشدار و راننده نمونه در امر سرشماری کشاورزی تقدیر شد.