به گزارش خبرنگار مهر، نخستین نشست هماهنگی شبکه اروپایی نشانی های اینترنتی امروز سه شنبه با حضور نصراله جهانگرد رئیس سازمان فناوری اطلاعات و محمد جواد لاریجانی رئیس پژوهشگاه دانش های بنیادی و متخصصانی از کشورهای روسیه، پاکستان، انگلستان، جمهوری چک و مدیران مجمع رایپ برگزار شد.
محمدجواد لاریجانی در این مراسم اظهار داشت: فاز دوم طرح گرید ملی به تصویب رسیده و قرار است طی آن تعداد بیشتری از دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی از امکانات محاسباتی این شبکه بهره مند شوند.
وی خاطرنشان کرد: طرح ملی رصدخانه ملی کشور در زمان دولت هشتم تصویب، در دولت عدالت و مهرورزی آغاز شد و امیدواریم در دولت تدبیر و امید و تا سال آینده به بهره برداری برسد؛ این رصدخانه ملی بعد از رصدخانه خواجه نصیر و بعد از هزار سال به عنوان رصدخانه حرفه ای کشور شناخته می شود.
لاریجانی با اشاره به راه اندازی آزمایشگاه ملی ماده چگال در پژوهشگاه دانش های بنیادی گفت: قرار است این آزمایشگاه خدمات علمی را به متخصصان دانشگاه های مختلف ارائه کند.
اینترنت از 24 سال پیش به ایران وارد شد
رئیس پژوهشگاه دانش های بنیادی گفت: اینترنت در ایران 24 ساله است که در آن زمان با کمک پژوهشگاه دانش های بنیادی به کشور وارد شده است؛ در آن زمان ایران تنها دارنده اینترنت در منطقه بود و دانشمندان از کشورهای ترکیه، روسیه و پاکستان اینترنت را از ایران دریافت می کردند.
وی با بیان اینکه سازمان رایپ در سال جاری میلادی 25 ساله خواهد شد گفت: پژوهشگاه دانش های بنیادی نیز در سال جاری 25 مین سالگرد ایجاد خود را جشن گرفت. این پژوهشگاه با هدف توسعه علوم پایه در کشور شکل گرفت و هم اکنون به عنوان پیشرفته ترین پژوهشگاه در منطقه شناخته می شود.
رئیس پژوهشگاه دانش های بنیادی از ارائه استراتژی های 10 ساله در این پژوهشگاه خبر داد و گفت: براساس برنامه های زمان بندی دهه نخست فعالیتهای پژوهشگاه بر توسعه علوم بنیادی. دهه دوم بر ایجاد رشته های بین دانشی و دهه سوم بر ایجاد آزمایشگاه های بزرگ و بنیادی تاکید دارد.