به گزارش خبرگزاری مهر، محمدمهدی اردبیلی دبیر دفترماه شماره صد و سوم اطلاعات حکمت و معرفت، پس از مقدمه ای درباره نسبت میان ما و هگل پرونده دفتر این ماه را با گفتگویی با عنوان «بدون آنکه هگل بخوانند، اسم هگل را بردهاند» آغاز میکند و با کریم مجتهدی به پرسش و پاسخ مینشیند.
دومین گفتگوی این پرونده با سید حمید طالبزاده صورت گرفته است، این گفتگو چنین نام گرفته است: «باید به نحوی تاریخی و انضمامی با خودمان مواجه شویم» نوشتار سوم بخش آغازین این شماره با عنوان «موقعیت و منطق "واوِ" ما و هگل» به قلم میثم سفیدخوش منتشر شده است. «درنگی بر نسبت ما با هگل» نام مقالهای است از محمدتقی طباطبایی، او در این نوشتار، در چهار بخش بندی، به چگونگی نسبت ما و هگل میپردازد.
در ادامه در پی واکاوی و موشکافی هر چه دقیقتر مسئله نسبت میان ما و هگل، مسعود غفاری طی نگارش و ارائه مقالهای با عنوان «"نسبت ما با هگل چیست؟" را چگونه باید بفهمیم؟» به این مهم میپردازد. «فردگرایی، سوژه و (ما)ی تاریخی درایران» این مقاله از مهدی ملک و عارف قزوینی تلاش میکند تا به وسیله نقد هگل بر فردگرایی اتمیستی لیبرال و تأکیدش بر شکلگیری سوژه به میانجی کلیت اجتماعی بپردازد.
آخرین نوشتار بخش نخست شماره 103 به قلم علیرضا سیداحمدیان با عنوان «"رساله تفاوت"؛ گام نخست هگل در فلسفه متعالیه» انتشار یافتهاست. در بخش ادب و هنر دو مقاله منتشر شده است، ابتدا «گفتمان و گفت و گو» از یوجین وی.آفوناسین با ترجمه غلامرضا آذری و حسین کیانی. در ادامه هنر جاودانه زیستن از متین کاخساز.
بخش اندیشه و نظر شماره صد و سوم به چهار مقاله اختصاص یافته است، از جمله «وحی» به قلم جان هیک و برگردانِ ان شاءالله رحمتی. بخش کتاب در شماره صد و سوم در سه بخش ارائه شده است: قسمت اول «حکمت و رویا» از سید مسعود رضوی، «مولوی، عشق و معنای زندگی» که گفتگویی است با مهدی کمپانی زارع از منیره پنجتنی و در آخر معرفی کتاب خارجی از کیان رضوی.
در آخر بخش گزارش همواره با ارائه اخباری از رویدادهای خاص فکری فلسفی، این شماره از مجله را نیز تکمیل کرده و به انتها میرساند.