سنندج-خبرگزاری مهر: معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار کردستان اعلام کرد: 245 میلیون دلار کالای غیرنفتی از کردستان در هفت ماهه امسال به کشور عراق صادر شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، حسین فیروزی ظهر امروز چهارشنبه در مراسم گرامیداشت رو زملی صادرات که در سالن اجتماعات سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان برگزار شد، گفت:در سال 92 میزان واردات غیر نفتی کشور حدود 50 میلیارد دلار و صادرات غیر نفتی هم حدود 30 میلیارد دلار بوده است که این روند با استقلال اقتصادی و سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری در خصوص اقتصادی مقاومتی همخوانی ندارد.

وی اظهارداشت: آمار نسبت صادرات و واردات در کشور ما قابل قبول نیست و باید اصلاحاتی در این رابطه انجام شود.

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار کردستان ادامه داد: میزان هدف گذاری صادرات غیر نفتی کردستان در سال جاری 800 میلیون دلار است که در هفت ماه امسال 245 میلیون دلار آن تحقق یافته است.

فیروزی بیان کرد: به دلیل ایجاد وضعیت و شرایط نامناسب حاصل از فعالیت های گروه های تکفیری هم چون داعش در عراق کاهش حجم صادرات را در استان قابل پیش بینی بود.

وی ادامه داد: برای تحقق اهداف تعیین شده صادرات غیرنفتی در استان می بایست سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سه برابر کارهایی که در هفت ماه انجام داده درچندماه باقی مانده از سال به انجام رساند.

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار کردستان با بیان اینکه متاسفانه در بازارچه مرزی باشماق مریوانمدیریت واحد وجود ندارد، افزود: در تمامی دنیا انجام کار صحیح و اثربخش نیازمند وجود هماهنگی و وحدت مدیریت است.

فیروزی اظهارداشت: از اسفندماه سال 91 بازارچه سیف سقز بسته شده و حدود پنج سال است که در مرزمریوان هم مدیریت واحد وجود ندارد که برای توسعه اقتصادی کردستان نیاز به رفع این مشکلات است.

وی عنوان کرد: مسیر مریوان مناسب میزان حجم موجود از ترانزیت کالا و صادرات نیست ولی علارغم این وضعیت فعالان اقتصادی استان فعالیت چشمگیر و ارزشمندی داشته اند.

وی با اشاره به اینکه حجم ترانزیت کالا و صادرات کردستان در سال 91، 5.5 میلیارد دلار بوده است، گفت: در هفت ماهه امسال از طریق بازراچه ها و گمرکات استان 3.5 میلیارد دلار ترانزیت کالا و صادرات انجام شده است.

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار کردستان بیان کرد: معتقدم نمره بخش خصوصی بسیار بیشتر از دولتی است چراکه با وجود تمامی تنگناها توانسته اند عدد و رقمی را ثبت کنند هرچند این میزان کافی نیست ولی قابل قبول است.

وی اضافه کرد: شورای گفتگوی بخش دولتی و خصوصی، کارگروه توسعه صادرات و کارگروه ساماندهی مبادلات مرزی در استان ساختارهایی برای بازنگری در فرایندهای مربوط به اقتصاد هستند.

فیروزی ادامه داد: در شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی باید مشکلات و آسیب های حوزه اقتصادی به بحث گذاشته شود و راه حل هایی برای مشکلات جستجو شود.

وی با بیان اینکه خمیرمایه لازم برای توسعه در استان وجود دارد، ادامه داد: پتانسیل خوبی در حوزه کارشناسی بخش خصوصی وجود دارد و خوشبختانه اکنون فکرها آماده توسعه است لذا می طلبد در شورای گفتگوی استان از این افراد استفاده شود.

وی اظهارداشت: بخشی از خواسته های صادرکنندگان استان نیازمند تدبیر محلی  و بخشی از آن هم در سطح ملی قابل حل است که بدون شک مورد پیگیری جدی مسئولان دولت تدبیر و امید قرارمی گیرد.