به گزارش خبرنگار مهر، در این همایش که ظهر چهارشنبه برگزار شد، آیت الله سید شرف الدین ملک حسینی نماینده ولی فقیه در استان، حجت الاسلام و المسلمین ربانی رئیس مرکز خدمات حوزه علمیه کشور، آیت الله سید علی اصغر حسینی امام جمعه یاسوج و سید موسی خادمی استاندار کهگیلویه و بویراحمد، معاونین استاندار و جمع زیادی از معمرین و طلاب حوزه های علمیه استان برگزار شد.
نیازهای معمرین مغفول نماند
نماینده ولی فقیه در کهگیلویه و بویراحمد در این مراسم گفت: علمای این استان در اوج غیرت و کرامت این منطقه را حفظ و حراست کردند.
آیت الله سید شرف الدین ملک حسینی افزود: روحانیون این منطقه کسانی بودند که برای امرار معاش تخم کرامت کاشتند تا از آحاد جامعه بی نیاز باشند.
وی بیان کرد: روحانیون این استان کسانی بودند که از مردم خیری نخواستند و یا زمینی اندک داشتند و یا زمینی اندک اجاره کردند تا امرار معاش کنند.
آیت الله ملک حسینی بیان داشت: این استان مرکز اخذ وجوهات نبود بلکه مرکز صرف وجوهات شرعی بوده است.
نماینده مردم استان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره یکپارچه شیعه بودن مردم این استان گفت: اگر علمای دینی در طول تاریخ در این استان نبودند، این استان به استانی به طور کامل شیعه تبدیل نمی شد.
وی تصریح کرد: این محصول زحمات عالمان گذشته است که رنج ها بردند و خون دلها خوردند و با ظالمان دوران خود مبارزه کردند تا دین را در بین مردم تبلیغ کنند.
جامعه که از بزرگانش تقدیر کند، بالندگی در آن جامعه افزایش می یابد
آیت الله ملک حسینی اظهار داشت: روحانیون این استان فقر و نداری را تحمل کردند و گاهی برای آموزش احکام شرعی به مردم فرسنگها پیاده می رفتند اما هیچ گاه دست از مسئولیت خود برنداشتند.
وی با بیان اینکه امروز بسیاری از آن علما در بین ما نیستند، افزود: معمرین امروز استان از صنف همان عالمان گذشته هستند.
نماینده ولی فقیه در کهگیلویه و بویراحمد گفت: در گذشته اگر این علما کرامت را حفظ می کردند و مورد غفلت جامعه بودند، امروز که نظام دینی در کشور حاکم است و با توجه به وسعت نیازها، پذیرفته نیست که نیازها معطل و مغفول بماند.
آیت الله ملک حسینی تکریم بزرگان و پاسداشت قدر آنها را تشویق آیندگان دانست و گفت: اگر کرامت معمرین حفظ نشود، انگیزه ای در جوانان برای به صحنه آمدن در زمینه تبلیغ، پیدا نخواهد شد.
وی تصریح کرد: جامعه که از بزرگانش تقدیر کند، بالندگی در آن جامعه افزایش می یابد.
وی بیان داشت: معمرین امروز استان کسانی بودن که دیروز مردم استان را به صحنه آنقلاب آوردند و آرامش را در استانی که دو خیزش عظیم علیه طاغوت داشت، پس زا انقلاب حفظ کردند.
وی با بیان اینکه روحانیون هرچه پیرتر می شوند مسئولیت آنها بیشتر می شود، گفت: باید ابزار و امکاناتی در خدمت این عزیزان قرار گیرد تا جامعه از برکات وجودشان استفاده کند.
شیعه بودن استان محصول تلاش روحانیون در دوران مختلف است
استاندار کهگیلویه و بویراحمد هم در این مراسم با اشاره به جایگاه روحانیت در جامعه در ادوار مختلف تاریخی، گفت: روحانیت به عنوان ناظری قوی در جامعه ما حضور دارد و اگر چه پس از انقلاب در حوزه اجرا نیز وارد شده اما این مسئله نقش نظارتی آن را کاهش نداده است.
سید موسی خادمی، شیعه بودن همه مردم استان را حاصل تلاش روحانیت در دوران های مختلف دانست و افزود: روحانیت در همه زمانها ملجأ و پناهگاه مردم بوده و در موقعیت های مختلف به ترویج مکتب اهل البیت پرداختند.
وی با بیان اینکه روحانیون استان از امکانات لازم برای انجام وظایف و رسالتهای خود در مقایسه با سایر استانها برخوردار نیستند، گفت: کمک به تربیت طلاب دینی از طریق تقویت حوزه های علمیه یکی از مهمترین وظایف مسئولین استان است.
خادمی همچنین بر تکریم پیشکسوتان عرصه تبلیغ دینی تاکید کرد و اظهار داشت: این همایش در راستای تکریم مقام شامخ روحانیون پیشکسوت استان برگزار شده است.
وی افزود: هر موضوعی که در این همایش مورد تصویب قرار گیرد، مدیریت استان در حد مقدورات در اجرای آن کوتاهی نخواهد کرد و به وظیفه خود عمل می کند.
خادمی تصریح کرد: مجموعه دولت و دستگاههای اجرایی استان قدردان زحمات روحانیون هستند و و در راستای تقویت نهاد روحانیت از هیچ کوششی فروگذاری نمی کنند.
روحانيون در ارتقاء سلامت انديشه مردم نقش بيبديلي دارند
رئیس مرکز خدمات حوزه علمیه کشور نیز در این مراسم، فلسفه وجودي مركز خدمات حوزههاي علميه را خدمت به عموم طلاب و روحانيون و خانواده آنان عنوان کرد.
حجت الاسلام سید حسن ربانی افزود: طلاب و روحانيون محترم در ارتقاء فرهنگ ديني و سلامت انديشه مردم نقش بيبديلي دارند و در پاسداري از حوزه فرهنگي و ديني جامعه تلاش ميكنند.
وی بیان داشت: روحانیت خواستگاه اول انقلاب اسلامی و عقبه اسلامی نظام هستند و برای ارتقاء دینی، فکری و فرهنگی جامعه باید از ظرفیت روحانیت استفاده شود.
ربانی بیان کرد: ارتقاء دین و ایمان مردم زمینه پیشگیری از معضلات و بزهکاری در جامعه است و اگر مردم با ابعاد مختلف دین اسلام و سیره ائمه معصومین (ع) آشنا شوند بزهکاری، نزاع، بی عفتی و غیره در جامعه از بین می رود که این امر درسایه حضور روحانیت در جامعه و هدایت مردم است.
وی تصریح کرد: با اين تأثيرگذاري انتظار مي رود كه اين قشر حداقل از خدماتي متناسب با بخشهاي مشابه جامعه و به شكل قابل قبولي برخوردار باشد.
ربانی همچنین گفت: مركز خدمات وظيفه خود ميداند تمام تلاش خود را به كار گيرد تا طلاب بتوانند با دغدغه كمتري درس بخوانند و نقش خود را در جامعه ايفا كنند.
به گزارش خبرنگار مهر، در این مراسم از معمرین استان و همچنین معمرین پدر شهید با اهدای لوح تقدیری تجلیل شد.
این آیین از سوی استانداری و مرکز خدمات حوزه علمیه کهگیلویه و بویراحمد با مشارکت دستگاههای اجرایی استان برگزار شده بود.