ساوجبلاغ - خبرگزاری مهر: معاون کنسولی وزارت امور خارجه با بیان اینکه زیرساخت های توسعه اقتصادی در افغانستان فراهم است، گفت: باید با تعامل بیشتر نخبگان و فعالان اقتصادی و بررسی راه های گسترش همکاری های اقتصادی دو کشور زمینه توسعه یافتگی افغانستان فراهم شود.

به گزارش خبرنگار مهر، حسن قشقایی در دومین همایش ملی نخبگان پناهنده افغانستان در ایران که پیش از ظهر پنجشنبه در مجتمع فرهنگی تفریحی ایثار در منطقه کردان شهرستان ساوجبلاغ استان البرز آغاز شد، اظهار داشت: روابط سیاسی، اقتصادی و فرهنگی ایران و افغانستان با توجه به مشترکات فرهنگی، زبانی، دینی و تاریخی در سطح خوبی قرار دارد، اما دو طرف علاقه مند به گسترش این روابط هستند.

وی با بیان اینکه روابط اقتصادی ایران و افغانستان در یک سال گذشته روند رو به کاهش داشته است، گفت: باید راههای گسترش همکاری های اقتصادی دو کشور بررسی و با تعامل بیشتر نخبگان و فعالان اقتصادی دو کشور زمینه توسعه یافتگی افغانستان به وجود آید.

وی افزود: در حال حاضر سالانه چهار میلیارد دلار حجم روابط اقتصادی با کشور افغانستان است اما با توجه به فراهم بودن زیرساخت ها در کشور افغانستان باید از این زیرساخت‌ها در زمینه افزایش روابط اقتصادی استفاده شود.

قشقاوی با بیان این که ما از حضور مردم افغانستان در کشور استقبال می‌کنیم، گفت: فرهیختگان زیادی در افغانستان وجود دارند و نگاه ما گسترش روابط است و رایزنی هایی که در زمینه تبادل علمی و فرهنگی بین دو کشور انجام شده که فرصت حضور جوانان افغانستان در دانشگاه های ایران ا بیش از پیش فراهم کرده است.

معاون کنسولی وزارت امور خارجه افزود: با توجه به اشتراکات و پیشینه دینی و فرهنگی و تاریخی دو کشور همسایه ایران و افغانستان علاقه مند به گسترش روابط علمی بین نخبگان این دو کشور هستیم و از آن استقبال می کنیم.

وی در ادامه با بیان اینکه ملت ایران به ملت افغانستان احترام می گذارند و این احترام و کمک به مردم مظلوم افغانستان را در سالهایی که مردم این کشور مهمان ملت ایران بودند را اثبات کرده اند، گفت: مردم افغانستان مردم رنج دیده ای هستند که در سالهای گذشته به دلیل اختلافات داخلی و زور گویی برخی از کشورهای قدرت طلب مردمش آواره شدند و به کشورهای مختلفی پناه بردند که یکی از کشورهای پذیرای این مردم، جمهوری اسلامی ایران بوده است.

قشقاوی فراهم کردن زمینه تحصبل فرزندان خانواده های مهاجران افغان در نقاط مختلف را یکی از افتخارات جمهوری اسلامی برشمرد که به دستور مقام معظم رهبری انجام شد.

قشقایی با اشاره به اینکه افغانستان در طول سالهای متمادی درگیر جنگ بود، گفت: حال که این کشور به ثبات رسیده مردم افغان نباید اجازه بر هم خوردن وحدت و اتحاد به وجود آمده بین مردم کشورشان را به گروه های تفرقه انگیر بدهند.

وی اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران خواهان افغانستانی آباد، آزاد و با ثبات است و در این مسیر به این کشور کمک می کند.

گردهمایی 300 نخبه افغان با هدف بررسی راهکارهای ایجاد توسعه پایدار در افغانستان

دبیر برگزاری دومین همایش نخبگان پناهنده افغان نیز برگزاری این همایش را به منظور بررسی توانایی های علمی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی مهاجران کشور دوست و همسایه افغانستان ذکر کرد و گفت: آشنایی بیشتر با نخبگان پناهنده افغانستان و تشویق آنان برای بازسازی افغانستان هدف اصلی این همایش است.

حجت الاسلام محمد علی صالحی افزود: بررسی توانمنديهای علمی، فرهنگی و اجتماعی مهاجران و پناهندگان كشور افغانستان در ايران و تشويق آنان برای مشاركت در سازندگی كشور خود از اهداف اين همايش است.

وی با بیان اینکه توسعه یافتگی افغانستان نیاز به همت نخبگان این کشور دارد، اظهار داشت: خوشبختانه در ایران نخبگان افغانی زیادی وجود دارند که می توانند با تولید فکر و اندیشه مسیر آبادانی این کشور را فراهم کنند.

حجت الاسلام صالحی اظهار داشت: این کشور برای سازندگی و بقا نیاز به سرمایه‌های تحصیلکرده و جوان دارد و تا زمانی که آنان در ایران حضور دارند باید به خوبی علم فرا گیرند و برای برگشت آماده شوند تا افغانستان را از گذشته بهتر بسازند.

به گفته وی در این همایش 300 نفر از نخبگان افغانستان در رشته های مهندسی، پزشکی، عمرانی، فرهنگی و هنری گردهم آمده اند تا برای بررسی راهکارهای ایجاد توسعه پایدار در افغانستان در قالب کارگاه های تخصصی به بحث و گفتگو بپردازند.

حجت الاسلام صالحی با اشاره به تحصیل 220 هزار دانش آموز افغان در ایران افزود: 11 هزار نفر از این افراد در رشته های دانشگاهی در دانشگاهی مختلف ایران مشغول به تحصیل هستند.

معاون مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزات امور خارجه با تاکید بر اینکه نخبه پروری برای آینده افغانستان یک ضرورت است، گفت: آبادی و تعالی این کشور در حوزه های مختلف به ویژه در امور آموزشی، بهداشتی و رفاهی نیازمند افرادی متخصصی و باسواد و نخبه است.

این مسئول روند نخبه پروری اتباع افغان در جمهوری اسلامی را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: ادامه یافتن این روند نشانه توجه بیش از پیش دولت جمهوری اسلامی به مهاجرین افغانی است.

وی با بیان اینکه آینده افغانستان به دست جوانان امروز بهتر از دیروز ساخته می‌شود، یا آور شد: ما به افغانستان آباد و سرفراز در کنار خود افتخار می‌کنیم، زیرا سرزمین افغانستان جزئی از امت اسلام است.

در این همایش دو روزه که به همت اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت امور خارجه برگزار شده، نخبگان پناهنده علمی و فرهنگی و ورزشی با تشکیل کارگروه های تخصصی مسائل مختلف را مورد بررسی قرار می دهند.

از بخش های جنبی این همایش، برگزاری نمایشگاهی از فعالیت های علمی فرهنگی مهاجرین افغانستان و آداب و رسوم و فرهنگ خانواده های افغان در قالب عکس، بروشور و پوشاک است.

به گزارش مهر، نخستین همایش ملی نخبگان پناهنده افغانستان در ایران سال گذشته در بخش آسارا کرج برگزار شد.