مشهد-خبرگزاری مهر: دادستان کل کشور گفت: بسیج مجموعه ای است که هدفش مربوط به نظام، رهبری نظام و امت اسلامی است و دغدغه اصلی بسیج این است که چگونه ارزش های نظام و مبانی دین و انقلاب را حفظ کند و گسترش دهد.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی، قبل از ظهر جمعه در جمع فرماندهان بسیج دادگستری ها و سازمان های تابعه قوه قضاییه در مجتمع میلاد مشهد، با بیان مراتب حمد خداوند، اظهار داشت: یکی از درجات حمد، این است که انسان مبتلا به ابتلاء ولی خدا و دغدغه اش، دغدغه ولی خدا باشد.

وی ادامه داد: بسیج مجموعه ای است که ابتلاء و هدفش مربوط به نظام، رهبری نظام و امت اسلامی است و دغدغه اصلی بسیج این است که چه کند که ارزش های نظام و مبانی دین و انقلاب را حفظ کند و گسترش دهد.

دادستان کل کشور بسیج را شجره طیبه و مبارکه ای دانست که ثمرات بسیاری در حوزه های مختلفی دارد و تصریح کرد: وقتی صحبت از روحیه و فرهنگ بسیجی می کنیم، منظور یاری مانند مالک اشتر برای امام علی(ع) است.

وی با بیان اینکه در فضایی که ما زندگی می کنیم، دو مکتب فکری می توان متصور شد، افزود: مکتب انتظار مکتبی است که سنگ زیربنای آن توحید، اعتقاد به نبوت و معاد و ارزش های دینی، مقاومت و ایستادگی، و هدف آن گسترش ارزش های دینی در خویشتن و در جامعه است.

دادستان کل کشور به مکتب انظلام به عنوان مکتب ظلم پذیری اشاره کرد و تأکید کرد: دشمنان در جوامع امروزی این مکتب را گسترش می دهند تا همه بپذیرند سرنوشت محتوم همه پذیرفتن چیزی است که نظام سلطه بر آنها تحمیل می کند.

وی مکتب انتظار را در مقابل مکتب انظلام دانست و تصریح کرد: مکتب انتظار، امید و ایمان به توانستن در ملل ایجاد می کند و این همان فرهنگ بسیج است.

حجت الاسلام رئیسی ادامه داد: ۳۵ سال پیش امام خمینی(ره) پرچم این مکتب را برداشت و اعلام کرد که ما می توانیم نظام سلطه را از کشور بیرون کنیم و کشور و حکومتی بر مبنای دین ایجاد کنیم.

وی با بیان اینکه بعضی معتقد بودند که با تکیه بر دین نمی توان جامعه را اداره کرد، گفت: این افراد جمعیتی از مسلمانان هستند که توأم با زندگی مسلمانی خود اندیشه ای سکولار دارند و به کارآمدی دینی در حکمرانی بر جامعه معتقد نیستند.

دادستان کل کشور افزود: تفکر و اندیشه امام این بود که دین می تواند تمام بخش ها و نظامات زندگی انسان مانند هنر، سیاست، اقتصاد، نظام بانکداری و غیر آن ها را رقم بزند.

وی به شکل گیری انتفاضه فلسطین در سال های اخیر اشاره کرد و آن را نشانه نفوذ مکتب انتظار در میان مردم فلسطین دانست و تصریح کرد: حزب الله و مردم فلسطین اکنون می دانند که برای حل مشکلات نباید نگاهشان به میزهای سیاسیون باشد و باید خود اقدام کنند.

حجت الاسلام رئیسی ادامه داد: در یمن علی رغم نفوذ آمریکا و عربستان، در این کشور اراده ای در حال شکل گیری است که غیر از اراده نظام سلطه است و این همان مکتب انتظار است.

وی با تأکید بر این که امروز جنگ، جنگ اراده هاست و جنگ ایجاد امید و یأس در عالم است، اذعان کرد: امروز عده ای اراده کرده اند به نام خدا و حق فرهنگی را در زندگی بشر ایجاد کنند و عده ای هم اراده کرده اند که در مقابل آن ها بایستند.

دادستان کل کشور افزود: احساس ما این است که مکتب حق و انتظار، گوی سبقت را ربوده و نشانه های پیروزی آن در عالم مشخص شده است.

وی جامعه امروز ما را پرچمدار و الگوی مکتب انتظار دانست و تأکید کرد: نقش بسیج در نگهداشت این روحیه و ایجاد آن در بخش هایی که نگاهی این چنینی ندارند، تعیین کننده است و این نیاز که سازمان های وابسته به قوه قضاییه باید با تفکر بسیجی بیندیشند، احساس می شود.

حجت الاسلام رئیسی با بیان این که فرهنگ بسیجی در جامعه امروز ما جا افتاده است، افزود: در میان مردم این فرهنگ به عنوان فرهنگی که با انگیزه است، علاقه مندی دارد و بدون توجه به مظاهر کار که توأم با بودجه زیاد باشد، با یک حرکت پرشتاب به سمت مقصد خود پیش می رود، شناخته شده است.

وی تأکید کرد: حرکت پرشتاب بسیجی، حرکتی است که همزمان با توجه به هدف، امکانات خود را هم می سنجد و از امکان کم، یک حرکت پرشتاب که به کیفیت هم توجه دارد، می سازد.

دادستان کل کشور حضور این فرهنگ را در دستگاه قضایی کشور اجتناب ناپذیر عنوان کرد و افزود: این فرهنگ نه فقط در سطح کارمندان، که در سطح قضات دادسراها که در خط مقدم مبارزه با ناهنجاری های اجتماعی هستند، باید گسترش پیدا کند.

وی مجموعه قضایی کشور را در جایگاهی دانست که باید به فراگیر شدن فرهنگ بسیجی در تمام لایه ها و سطوح خود اهمیت دهد و تأکید کرد: این فرهنگ می تواند سازمان ما را به لحاظ سلامت درونی حفظ کند و هر ناسلامتی را از درون سازمان رد کند و علاوه بر آن، ناسلامتی ها در حوزه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی درکشور را با یک سازمان سالم بزداید.