قم - خبرگزاری مهر: دومین روز از کنگره جهانی جریان‌های تکفیری و افراطی از صبح امروز با سخنرانی علمای شیعه و سنی از کشورهای مختلف آغاز شد.

به گزارش خبرنگار مهر، دومین روز از کنگره جهانی جریان‌های تکفیری و افراطی از نگاه علمای جهان اسلام صبح دوشنبه در موسسه امام کاظم(ع) با حضور علمای بیش از ۸۰ کشور جهان آغاز شد.

طبق برنامه اعلام شده قرار است امروز ۳۰ نفر از علما و شخصیت‌های جهان اسلام به بیان دیدگاه‌ها و نظرات خود پیرامون جریان‌های تکفیری و افراطی بپردازند.

پس از اتمام سخنرانی‌ها به صاحبان مقالات برتر جوایزی اهدا می‌شود و سپس بیانیه پایانی توسط شیخ عبدالناصر جبری قرائت خواهد شد.

سخنران پایانی این کنگره آیت‌الله العظمی جعفر سبحانی دبیر علمی کنگره جهانی جریان‌های تکفیری و افراطی از نگاه علمای جهان اسلام است.

این کنگره که از روز یکشنبه در موسسه امام کاظم(ع) با حضور علمای بیش از ۸۰ کشور جهان آغاز شد، عصر دوشنبه پایان می‌یابد.

روز گذشته علاوه بر شخصیت‌های کشوری و حوزوی در این کنگره، حجت‌الاسلام محمدی‌گلپایگانی رئیس دفتر مقام معظم رهبری نیز در این کنگره شرکت کرد.

حضور ولایتی در کنگره جهانی جریان‌های تکفیری و افراطی

مشاور مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل در کنگره جهانی جریان‌های تکفیری و افراطی از نگاه علمای جهان اسلام شرکت کرد.

علی اکبر ولایتی رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام و مشاور مقام معظم رهبری صبح دوشنبه در سالن اجلاسیه کنگره جهانی جریان‌های تکفیری و افراطی از نگاه علمای جهان اسلام حضور یافت.

تکفیری‌ها ابزار دشمنان اسلام هستند

مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور گفت: تکفیری‌ها ابزاری در دست دشمنان قرار گرفته‌اند.

آیت‌الله سیدهاشم حسینی بوشهری صبح دوشنبه در دومین روز از کنگره جهانی جریان‌های تکفیری و افراطی از نگاه علمای جهان اسلام که در موسسه امام کاظم در حال برگزاری است اظهار کرد: آیا تهدیدی بزرگتر از آن است که عده‌ای بر اساس اندیشه‌های غلط سایر مسلمانان را تکفیر کنند و خون و نوامیس آنها را مباح بدانند؟ آیا شایسته است زندگی مسالمت آمیز مسلمانان خدشه دار شود و فضای سالم را به کشتار تبدیل کنند؟

مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور گفت: آیا مصیبتی بزرگتر از آن است که چهره ناب اسلام و رسول گرامی اسلام توسط تکفیری‌ها خدشه دار شود و میلیون‌ها نفر از اسلام نفرت داشته باشند به جای اینکه آنها را جذب اسلام کنیم؟ آیا این خط مشی همان روشی است که پیامبر اسلام ۲۳ سال برای آن زحمت کشیده است.

وی با بیان اینکه قرآن کریم اسلام را دین محبت‌آمیز معرفی می‌کند اظهار کرد: آنچه ما از اسلام فرا گرفتیم این است که اگر ما را به جهاد دعوت کند معیارهای جهاد را به ما می آموزد و اگر ما را به برخورد تند با دشمنان اسلام فرا بخواند در عین حال از ما می‌خواهد در داخل کشورهای اسلامی با رحمت و نرمش برخورد کنیم.

آیت‌الله حسینی بوشهری تاکید کرد: خداوند پیامبر خود را رحمتی برای جهانیان معرفی می‌کند و هر کس شهادتین را جاری کند مسلمان شمرده می‌شود و این مورد اجماع و اتفاق نظر همه پیروان مذاهب است.

وی ادامه داد: سئوال اصلی که مطرح می‌شود این است که چرا امروز کسانی که دچار افراط و تندروی شدند به جای اینکه به اسلام و مسلمانان خدمت کنند دیگران را کافر می‌دانند؟ پاسخ سئوال این است که جریان‌های تکفیری که اکثریت امت اسلام را کافر می‌داند برای این است که اسلام را به درستی نشناخته‌اند.

وی تحجر فکری این گروه را یکی از دلایل نشناختن اسلام دانست و گفت: عدم توجه به متون اسلامی موجود در کتاب‌های ما دلیل دیگر این مسئله است، چراکه پایبندی به یک متن بدون توجه به سایر متون فقهی و روایی نمی‌تواند باعث صدور حکم شود و این مسئله باعث شد تکفیری‌ها به چند آیه متمسک شوند و به سایر آیات قرآنی توجه نمی‌کنند.

وی تاکید کرد: اینها بر اساس اطلاعات غیرصحیح، دیگران را کافر می‌دانند بدون اینکه دیدگاه سایر مذاهب را دقیقا بشناسند. تکفیری‌ها که سر مسلمانان را از گردن جدا می‌کنند روز به روز آبروی مومنان را خدشه دار می‌کنند.

آیت‌الله حسینی بوشهری تاکید کرد: تکفیری‌ها ابزاری در دست دشمنان قرار گرفته‌اند، در حالی که شاهد هستند مسجد الاقصی در معرض تخریب قرار دارد.

وی ترویج اسلام هراسی را هدف دیگر تکفیری‌ها دانست و گفت: حضور آنها دامنه افراط گرایی را افزایش می‌دهد.

مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور تاکید کرد: تکفیری‌ها زمینه فرقه‌گرایی را افزایش می‌دهند و راه نفوذ دشمنان را باز می‌کنند و مسلمانان را به امور داخلی سرگرم می‌کنند.

آیت‌الله حسینی بوشهری خطاب به مهمانان این کنگره گفت: برای برون رفت از این فضای تاریک اول باید کار فرهنگی انجام دهیم که این وظیفه علمای جهان اسلام است.

وی تاکید کرد: اگر اذهان مردم را نسبت به جنایات تکفیری‌ها روشن نکنید دامنه تکفیری‌ها گسترس می‌یابد و نسل جوان ما که سرمایه امت اسلامی هستند دچار این ویروس مهلک خواهد شد.

عبدالجمید الحوثی: برخی تکفیری‌ها فریب خورده‌اند

عبدالجمید الحوثی عضو کمیته فتوای یمن قبل از ظهر دوشنبه در کنگره جهانی جریان‌های تکفیری و افراطی که در موسسه امام کاظم(ع) در حال برگزاری است، به زمینه‌های پیدایش تکفیری‌ها اشاره و اظهار کرد: برخی افراد از شرایط کشورهای اسلامی سوء استفاده کرده و جریان‌های تکفیری را به وجود آورده‌اند.

وی جریان‌های تکفیری و افراطی را خطری مهم برای جهان اسلام و مسلمانان دانست، به گونه‌ای که سخت‌ترین شرایط را برای برخی مسلمانان ایجاد کرده‌اند.

عضو کمیته فتوای یمن معتقد است که جریان‌های تکفیری را نمی‌توان صد درصد ساخته و پرداخته رژیم صهیونیستی دانست، چون این گروه‌ها قبل از به وجود آمدن صهیونیست‌ها وجود داشته‌اند.

عبدالجمید الحوثی بر لزوم بررسی دقیق ریشه‌ها و فعالیت‌های جریان‌های تکفیری تاکید کرد و افزود: برای مقابله با جریان‌های تکفیری، ابتدا باید اندیشه و فکر آنها را مورد توجه قرار داد و اینکه این گروه‌ها از چه کسانی تاثیر می‌پذیرند.

وی تاکید کرد: بعضی اعضای جریان‌های تکفیری و افراطی، فاقد علم لازم هستند به همین دلیل دچار سوء فهم شده‌اند و دشمنان هم از آنها سوء‌ استفاده می‌کنند.

وی سطحی‌نگری را یکی از مشکلات گروه‌های تکفیری ذکر کرد و افزود: کشورهای غربی با مطالعه گسترده بر روی فرقه‌های اسلامی، سطحی‌نگران را انتخاب و از آنها سوء‌ استفاده می‌کنند.

عبدالمجید الحوثی اضافه کرد: تکفیری‌ها و افراطی‌ها مسیری که جمهوری اسلامی ایران ترسیم کرده - یعنی مقاومت - را آماج حملات خود قرار داده و در حقیقت دنیای اسلام را به سمت قتلگاه می‌برند.

عضو کمیته فتوای یمن تأکید کرد: برخی تکفیری‌ها به دلیل اینکه اسلام را از دیدگاه غربی برداشت کرده‌اند فریب خورده‌اند، بنابراین روحانیون مسلمان وظیفه دارند اسلام ناب را برای جوانان تبیین کنند.

مولوی غلام نقی: گروه‌های تکفیری مسلمان نیستند

امام جمعه اهل سنت تایباد با تأکید بر اینکه گروه های تکفیری مسلمان نیستند، گفت: اوباما بود که گروه‌های تروریستی را پرورش داد.

مولوی غلام نقی در کنگره جهانی جریان‌های تکفیری و افراطی از نگاه علمای جهان اسلام که در موسسه امام کاظم(ع) در حال برگزاری است، با اشاره به تغییر ماهیت تکفیر در شرایط کنونی اظهار کرد: این پدیده که بلای جان جهان اسلام شده یکی از حوادث محیرالعقول است.

وی تاکید کرد: کشورهای غربی از جمله آمریکا و لابی‌های صهیونیستی در گذشته به کشورهای اسلامی لشکرکشی می‌کردند اما امروز با درگیرکردن مسلمانان به خود، نیازی به لشکرکشی ندارند.

به گفته امام جمعه اهل سنت تایباد، دشمنان اسلام تکفیری‌ها و افراطی‌ها را به نام اسلام ایجاد کرده و به جان خود مسلمانان انداخته‌اند.

مولوی غلام نقی با بیان اینکه گروه‌های تکفیری و افراطی مسلمان نیستند اظهار کرد: هیچ مسلمانی هم کیش خود را کافر نمی‌خواند و به نام اسلام و زیر پرچم لا اله الا الله سر مسلمانان را نمی‌برد.

وی معتقد است که حقیقت استکبار جهانی پشت پرده جریان‌های تکفیری و افراطی قرار دارد، چراکه گروه‌های تروریستی هیچ گاه از مسجدالاقصی حمایت نمی‌کنند.

وی ادامه داد: در حالی که رژیم صهیونیستی مسجد الاقصی را محاصره کرده و یهودیان به مقدسات ما اهانت می‌کنند ولی تکفیری‌ها که خود را مسلمان می‌دانند تا کنون اعتراضی به این هتک حرمت نکرده‌اند و حتی به کشتار مسلمانان به دست صهیونیست‌ها هم بی‌اعتنا هستند.

وی به پشت پرده حمایت آمریکا و کشورهای غربی از داعش اشاره کرد و افزود: آمریکا در مناطقی مانند کوبانی و جرف الصخر به بهانه مبارزه با تروریسیم، اسلحه‌های خود را برای داعش فرو می‌ریزد.

مولوی غلام نقی تاکید کرد: اوباما با شعار تغییر در سیاست‌های آمریکا بر سر کار آمد ولی ضربه سختی به اسلام وارد کرد. او بود که گروه‌های تروریستی را پرورش داد و امروز مسلمانان به جان هم افتادند و گروه‌های تکفیری به کشتار مسلمانان می‌پردازند.

مسلمانان با وحدت انسجام خود را به رخ جهانیان بکشند

نماینده پارلمان افغانستان با اشاره به اینکه امت اسلام باید با وحدت انسجام خود را به رخ دنیا بکشد، گفت: این وحدت با روشنگری علمای دین در کشورهای اسلامی امکان پذیر خواهد بود.

مولوی قاضی نذیر احمد، اظهار داشت: ایمان و عقل باید مدار و میزان صحت اعمال باشد و انسان باید در گام ابتدایی ایمان خود را محکم کند و در مراحل بعدی فروعات دین را فرا گیرد.

وی افزود: تمام ادیان الهی دارای اشتراک‌هایی هستند و دین اسلام که دارای فرقه‌های مختلفی است نیز اشتراک‌های بسیاری با هم دارند اما فقه آنها متفاوت است.

وی با بیان اینکه اقدامات تکفیری‌ها موجب تفرقه در بین مسلمین شده است، افزود: متاسفانه اقداماتی که از سوی گروه‌های تکفیری شاهد هستیم، موجب وهن دین اسلام شده است.

مولوی قاضی نذیر احمد بیان داشت: اهل سنت اجازه تکفیر دیگران را نمی‌دهد و کشتن مسلمین را گناهی نا‌بخشودنی می‌داند که از گناهان کبیره است.

وی ابراز داشت: افراط در دین اختلافات زیادی را در بین مسلمین ایجاد می‌کند و در کشور افغانستان افتخار می‌کنیم در شورای قضایی و کابینه هیچ اختلافی نداریم.

نماینده پارلمان افغانستان با بیان اینکه دنیای استکبار و غرب تلاش می‌کند تا در کشورهای اسلامی آتش جنگ را برافروزد ابراز داشت: آن‌ها برای ایجاد جنگ در کشورهای اسلامی هزینه‌های سنگینی انجام می‌دهند و این در حالی است که ما را در ایجاد جنگ مقصر می‌دانند که در این راستا باید کشورهای اسلامی موضع واحد و وحدت داشته باشند و از همدیگر حمایت کنند و آب به آسیاب دشمنان نریزند.

نذیر احمد تاکید کرد: امت اسلام باید با وحدت انسجام خود را به رخ دنیا بکشد که این وحدت با روشنگری علمای دین در کشورهای اسلامی امکان پذیر خواهد بود.

شرف الدین شمس الدین: دین اسلام از هرگونه تندروی دور است

شرف الدین شمس الدین، عالم برجسته یمن در کنگره جهانی جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای جهان اسلام، اظهار داشت: علمای جهان اسلام باید از خود شجاعت نشان دهند و اگر امروز شاهدیم که در دنیای اسلام گروه‌های تکفیری قد علم کرده‌اند این امر به دلیل ضعف علما است چرا که نتوانسته‌اند آنگونه که باید به رسالت خود عمل کنند.

وی گفت: دین اسلام به دور از هر گونه تکفیر و تندروی‌ها است و ما امروز باید به تبیین ماهیت جریان‌های افراطی و تکفیری در کشورهای اسلامی بپردازیم.

شرف الدین شمس الدین، با تاکید بر اهمیت نقش وحدت در میان امت اسلامی با بیان اینکه یکی از راه‌های برون رفت از چالش تکفیری‌ها حفظ و گسترش وحدت در بین جوامع اسلامی است افزود: توجه و تبیین مسائل تقریبی در بین امت اسلام یکی از راهکارهای تقویت وحدت است و مسلمین باید به اشتراکات خود بیشتر از اختلافات توجه کنند.

وی ابراز داشت: علمای اسلام باید در راستای حفظ وحدت اقدامات علمی انجام دهند و خود را برای وحدت حول محور توحید و دین آماده کنند.

این عالم برجسته یمنی عنوان کرد: خداوند در قرآن کریم فرموده که با یهود و نصارا با آرامش زندگی کنید و این در حالی است که برخی گروه‌ها به نام اسلام در حال کشتار و از بین بردن مسلمین هستند.

وی ادامه داد: اسلام اجازه نداده هم‌دینان و هم کیشان خود را تکفیر کنیم و در این راستا باید احادیث جعلی که در این زمینه‌ها می‌سازند و هدف دیگری را دنبال می‌کنند را برای مردم تبیین و روشنگری کنیم.

شرف الدین شمس الدین، با بیان اینکه امروز در برخی کشورهای عربی و غیر عربی فقر وجود دارد و همین عامل موجب گرایش جوانان به گروه‌های تکفیری و تروریستی برای کسب درآمد می‌شود، افزود: امروز گروه‌های تکفیری با دادن پول به جوانان آن‌ها را به سمت خود جذب می‌کنند که باید برای ریشه کن کردن فقر در جوامع اسلامی هم فکری کرد.

عالم برجسته یمنی با بیان اینکه باید برخی افراد افراطی و تندرو را سانسور کرد ادامه داد: متاسفانه شاهدیم که افراد افراطی در فرقه‌های مختلف اسلامی دارای شبکه‌های تلویزیونی و تریبون هستند و عقاید افراطی خود را در جهان نشر می‌دهند و همین امر موجب ایجاد و تشدید تفرقه در میان امت اسلامی می‌شود.

وی تاکید کرد: باید جنایاتی که از سوی داعش صورت می‌گیرد ضبط کرد و آن را به مردم جهان نشان داد و گفت که اسلام از این گونه اقدامات بیزار و روی‌گردان است. باید برائت خود را از این گروه‌ها به صورت علنی بازگو کنیم.

ابراهیم جعفری: کفر یک اصطلاح اسلامی و شرعی است

وزیر امور خارجه عراق با اشاره به شبهه‌ای که در مورد اصطلاح کفر وجود دارد گفت: کفر یک واژه تغییرپذیر نیست.

ابراهیم جعفری نیز در این هماش اظهار کرد: جلسات کنگره جریان‌های تکفیری به وحدت نظر مسلمانان عطرآگین است و امیدوارم این مسئله تا پایان کنگره ادامه داشته باشد.

وی در مورد شبهه‌ای که پیرامون اصطلاح کفر بیان شده تصریح کرد: اسلام اصطلاح کفر را مشخص کرده و دو آیه در قرآن کریم بر این مسئله توجه دارد.

به گفته نخست وزیر سابق عراق، کفر یک اصطلاح اسلامی و شرعی است و تغییرپذیر نیست.

ابراهیم جعفری تاکید کرد: در چندین جای قرآن در مورد عواقب کفر به خدا، پیامبر و شریعت و کفر به حکم شرعی واحد اشاره شده است.

علما و مردم سوریه قدردان مواضع جمهوری اسلامی ایران هستند

رئیس هیئت علمای اعزامی از سوریه گفت: علما و مردم سوریه قدردان مواضع جانبدارانه جمهوری اسلامی ایران هستند.

محمدشریف سواف نیز در کنگره جهانی جریان‌های تکفیری و افراطی اظهار کرد: اسلام مسئله آزادی اندیشه را حفظ کرده و برای آزادی اندیشه مردم تلاش کرده است.

رئیس هیئت علمای اعزامی از سوریه تاکید کرد: سوریه به دنبال اعتدال و میانه روی است و همواره در حال فداکاری است.

وی از مواضع جمهوری اسلامی ایران به دلیل جانبداری از سوریه قدردانی کرد و افزود: زمانی که به این کنگره می‌آمدم مردم سوریه به من گفتند که سلام ما را به رهبری و ملت ایران برسانید و از رهبری و ملت ایران به دلیل مواضع مثبت و قدرتمندی که این کشور اتخاذ کرد قدردانی کنید.

محمدشریف سواف خطاب به علمای کشورهای اسلامی تاکید کرد: من از طرف مردم و علمای سوریه می‌خواهم فشار معنوی واقعی بر کشورهای متبوع خود وارد کنید تا مردم شما آگاه شوند هدف دشمن فقط سوریه نیست بلکه هدفشان نابودی کل امت مسلمان است.

علمای جهان اسلام رهبران سیاسی را ارشاد کنند

رئیس جامعة المصطفی العالمیه از علمای جهان اسلام خواست دولت‌ها و رهبران سیاسی را ارشاد کنند.

آیت‌الله علیرضا اعرافی نیز در کنگره جهانی جریان‌های تکفیری و افراطی اظهار کرد: جمع بزرگ علما و مراجع دینی جایگاه ریشه‌دار و نقش برجسته‌ای در حل مشکلات امت اسلامی دارند.

وی ادامه داد: امت اسلامی با وجود داشتن ثروت‌های گسترده و منابع انسانی هم اکنون گرفتار مشکلات و چالش‌های زیادی است و اگر می‌خواهیم مشکلات تکفیری را بررسی کنیم باید همه چالش‌های موجود در جهان اسلام را مورد توجه قرار دهیم.

این عضو جامعه مدرسین تاکید کرد: امت اسلام با وجود آمادگی‌ها و ثروت‌هایی که دارد دچار مصیبت‌های زیادی است که مهم‌ترین آنها تهاجم فرهنگی و اخلاقی و معرفتی است که جوانان امت را هدف قرار داده برای اینکه هویت اسلامی را از آنها بگیرد.

وی تهاجم نظامی دشمنان در کشورهای اسلامی، عقب افتادگی علمی، وجود غده‌های سرطانی سیاسی در کشورهای اسلامی، وجود دولت‌های مزدور و دست نشانده در برخی کشورهای منطقه، تفرقه و از هم پاشیدگی در امت اسلامی، بی‌حرمتی به مقدسات و رواج توهین به حیثیت مذاهب اسلامی و پدیده تکفیر از مشکلات و چالش‌های کنونی جهان اسلام ذکر کرد.

آیت‌الله اعرافی در ارائه پیشنهاد برای چیره شدن بر چالش‌های موجود اظهار کرد: حل و فصل این مسئله نیازمند بررسی جنبه‌های معنوی و سیاسی و اجتماعی است تا بتوانیم ریشه‌های تکفیری‌ها را از بین ببریم.

وی تاکید بر گفتمان تمدن اسلامی و تجدید یک تمدن جهانی بر اساس اصول اسلامی را یکی از پیشنهادهای حل این مشکلات ذکر کرد و گفت: ما باید بر این دیدگاه تمدنی تاکید داشته باشیم.

وی ادامه داد: باید به اصول و مبانی مشترک بین تمام مذاهب اسلامی تاکید شود که این مسئله نیازمند همزیستی مسالمت آمیز مذاهب مختلف اسلامی است.

آیت‌الله اعرافی با بیان اینکه باید روش‌هایی برای گفتگو و پژوهش علمی ایجاد کنیم، گفت: علما و دانشمندان باید معیارهای تکفیر را بررسی و بر اصل اجتهاد اصیل تاکید کنند.

اصلاح برنامه‌های درسی نادرست، برخورد با حزب‌های شوم و تلاش‌های استکبار جهانی، تحکیم بخشی روح جهادی و مقابله با ستمگران، ترسیم چهره درستی از اسلام و تحکیم روابط علمی بین علمای جهان اسلام از دیگر مواردی بود که آیت‌الله اعرافی به آن اشاره کرد.

وی تصریح کرد: علمای جهان اسلام باید به نوبه خود دولت‌ها و رهبران سیاسی را ارشاد کنند.

رئیس جامعة المصطفی العالمیه همچنین بر لزوم تاسیس دبیرخانه‌ای برای کنگره جهانی جریان‌های تکفیری و افراطی برای توسعه روابط بین اندیشمندان جهان اسلام تاکید کرد.

آیت‌الله اعرافی تصریح کرد: مقام معظم رهبری، نظام جمهوری اسلامی، حوزه علمیه و مراجع و دانشگاه المصطفی آمادگی کامل برای ادامه گفتگوی عالمانه و مشارکت علمی برای اعتدای کلمه الله و تحکیم تمدن اسلامی دارند.

ملاقادر قادری: اهل سنت در ایران زندگی مسالمت‌آمیزی دارند

امام جمعه اهل سنت پاوه با تأکید بر اینکه اهل سنت در ایران زندگی مسالمت آمیزی دارند، یادآور شد: عمر گروه‌های تندرو کوتاه است ولی فکر داعش می‌ماند و چه بسا آمریکا و صهیونیست‌ها برای ما داعش دیگری درست کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، ملاقادر قادری صبح دوشنبه در دومین روز از کنگره جهانی جریان‌های تکفیری و افراطی از نگاه علمای جهان اسلام اظهار کرد: ما در این کنگره جمع شده‌ایم که به دنیای اسلام و جهان اعلام کنیم دین ما دین رحمت و محبت و پیامبر ما رئوف است و در دین ما غل و تعصب و افراط مردود است و روزانه ۱۷ بار اهدنا الصراط المستقیم را تکرار می‌کنیم.

وی گفت: نقش این همایش خیر و صلاح است و امیدواریم همه ما بعد از برگشت، به مصداق حدیث نبوی عمل کنیم و با تحریفاتی که در دین ایجاد شده و شاهد توجیهات غلطی از دین هستیم و جاهلانی که پرچم دفاع از دین و خلافت را به دست گرفتند بتوانیم جوانان اهل سنت را آگاه کنیم.

وی با ذکر این نکته که آمریکا و اسرائیل عامل تکفیری‌گری هستند گفت: کسانی که به عنوان داعش در سوریه و عراق می‌جنگند از جوانان اهل سنت هستند که در مساجد و جمع ما تربیت شدند.

قادری تاکید کرد: داعش با خوف و ارعاب و تهدید وارد عراق و سوریه شده و این کنگره و خطبه‌های نماز جمعه ما می تواند در روشنگری جوانان اهل سنت تاثیر داشته باشد.

امام جمعه اهل سنت پاوه به زمینه‌های شکل‌گیری داعش اشاره کرد و گفت: بعد از حجاز، عراق مقدس‌ترین دولت از نظر ما است. زمانی که آمریکا به عراق حمله کرد نگران بودیم و امروز شاهد این جنایات و نتیجه حضور آمریکا در عراق هستیم.

وی با بیان اینکه داعش تمام شدنی است، اظهار کرد: عمر گروه‌های تندرو کوتاه است ولی فکر داعش می‌ماند و چه بسا آمریکا و صهیونیست‌ها برای ما داعش دیگری درست کنند.

قادری تاکید کرد: باید هوشیار بوده و به فکر تکایا و حسینیه‌ها باشیم که فکر داعش دوباره ظهور نکند.

وی اسلام هراسی را هدف اصلی داعش ذکر کرد و گفت: آمریکا می‌خواهد جلوی رشد اسلام را بگیرد ولی کور خوانده است.

امام جمعه اهل سنت پاوه با اشاره به زندگی مسالمت آمیز اهل سنت در ایران گفت: با وجود مشکلاتی که وجود دارد کشور ما آرام ترین کشور جهان است.

قادری رهبری مقام معظم رهبری، همفکری روحانیت اهل تسنن و شیعه و حضور مردم در همه صحنه‌ها را از عوامل آرامش در کشور جمهوری اسلامی ایران ذکر کرد.

برخی مدعیان اهل علم عامل شکل‌گیری جریانهای تکفیری شدند

مشاور مقام معظم رهبری گفت: برخی که خود را منتسب به اهل علم می‌دانند عامل ایجاد تکفیری ها شدند.

آیت‌الله محمدعلی تسخیری نیز در دومین روز از کنگره جهانی جریان‌های تکفیری و افراطی از نگاه علمای جهان اسلام از آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی و آیت‌الله العظمی سبحانی برای برگزاری این کنگره قدردانی کرد.

وی در ادامه هدف از برگزاری این کنگره جهانی را بررسی مشکل عظیمی دانست که در پدیده تکفیر مجسم شده است.

آیت‌الله تسخیری تأکید کرد: این پدیده از یک عامل داخلی با کمک عوامل خارجی نشأت گرفته و برخی کسانی که خودشان را منتسب به اهل علم می‌دانند عامل ایجاد این پدیده شدند.

مشاور مقام معظم رهبری هدف این گروه را جداکردن ملت‌های مسلمان از یکدیگر دانست.

تقریب مذاهب با سیاست صحیح رهبر ایران ترویج می‌شود

مفتی اعظم آذربایجان گفت: در نتیجه سیاست صحیح رهبران ایران از جمله آیت‌الله خامنه‌ای تقریب مذاهب توسط این کشور ترویج می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، الله شکور پاشازاده صبح دوشنبه در دومین روز از کنگره جهانی جریان‌های تکفیری و افراطی از نگاه علمای جهان اسلام  به جنایات تکفیری‌ها اشاره کرد و گفت: داعش با اصلاح دولت اسلامی عراق و شام مرتکب جنایات گسترده‌ای می‌شود و ما مسلمانان نمی‌توانیم در مقابل وقوع این درگیری‌های نظامی در برخی کشورها بی‌تفاوت بمانیم.

وی تاکید کرد: تکفیری‌ها و داعشی‌ها ابزار دست دشمنان اسلام هستند و دشمنان می‌خواهند با تقویت این گروه‌ها به ثروت‌های طبیعی و نفت و گاز مسلمانان دست پیدا کنند.

مفتی اعظم آذربایجان با انتقاد از عملکرد منفی فتنه‌گران داخلی که پشت پرده این بازی‌ها قرار دارند. تصریح کرد: متاسفانه این فتنه‌گران عامل مواجه شدن جهان اسلام با این چنین فاجعه‌هایی شدند.

الله شکور پاشازاده با تشریح جنایات گروه‌های تروریستی اظهار کرد: با فتنه نیروهای ضداسلامی، قبور پیامبران و اصحاب آنها با خاک یکسان می‌شود، شعار الله اکبر سر داده می‌شود در حالی که به کودکان و زنان و مردان رحم نمی‌کنند.

وی ادامه داد: این خیلی خطرناک است که دشمنان اسلام با هم متحد شدند تا ارزش‌های اسلامی را از بین ببرند.

وی با بیان اینکه نمی‌توانیم در برابر جنایت‌های نظامی و ترور در سوریه، عراق و قدس بی‌تفاوت باشیم تصریح کرد: همبستگی جوامع اسلامی یکی از مهم‌ترین عوامل مبارزه با تکفیر‌ی ها است.

مفتی اعظم آذربایجان تاکید کرد: تظاهر واقعی این مسئله در وحدت و همبستگی در کشورهای اسلامی است که بنیانگذار انقلاب اسلامی احیاگر آن هستند.

به گفته این عالم آذربایجانی، امام خمینی(ره) توانسته مدل وحدت جهان اسلام را در جهان معرفی کنند و در نتیجه سیاست صحیح رهبران ایران از جمله آیت‌الله خامنه‌ای تقریب مذاهب توسط این کشور ترویج می‌شود.

وی تاکید کرد: جمهوری اسلامی با وجود فشارهایی که با آن مواجه است توانسته سد محکمی در برابر داعش و تکفیری‌ها ایجاد کند.

محمد علی اوغلو عنوان کرد: ۵ میلیون نفر متأثر از اقدامات تکفیری‌ها

عضو مجلس نمایندگان ترکیه گفت: اقدامات گروه‌های تکفیری و تروریستی موجب کشته شدن بیش از ۳۰۰ هزار نفر در سوریه شده و در منطقه خاورمیانه نیز ۵ میلیون نفر تحت تأثیر اقدامات ضدبشری تکفیری‌ها قرار گرفتند.

محمد علی اوغلو نیز در کنگره جهانی جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای جهان اسلام اظهار داشت: کشورهای اروپایی برای جلوگیری از بیداری اسلامی در بین کشورهای اسلامی تلاش کردند تا اختلافاتی ایجاد کنند.

وی با اشاره به دخالت غربی‌ها در ایجاد جنگ سوریه افزود: آن‌ها تلاش کردند در ساختار سیاسی کشور سوریه تغییراتی ایجاد کنند که خوشبختانه با نقش آفرینی کشور ایران و حزب الله لبنان و همچنین نیروهای مقاومت نتوانستند به اهداف خود دست یابند.

محمد علی اوغلو افزود: غربی‌ها تلاش می‌کنند در بین کشورهایی که دارای اشتراک‌های دینی و فرهنگی بسیاری هستند نیز اختلاف و تفرقه ایجاد کنند و در این میان سعی می‌کنند بین ایران و ترکیه نیز تفرقه بیاندازند.

عضو مجلس نمایندگان ترکیه، با اشاره به جنایات تکفیری‌ها در کشورهای اسلامی همانند سوریه و عراق ابراز داشت: اقدامات گروه‌های تکفیری و تروریستی موجب کشته شدن بیش از ۳۰۰ هزار نفر در سوریه شده است و در منطقه خاورمیانه نیز ۵ میلیون نفر متأثر از اقدامات ضدبشری تکفیری‌ها قرار گرفتند.

وی با بیان اینکه علمای جهان اسلام باید تحولاتی که در کشورهای اسلامی رخ می‌دهد را با دقت رصد کنند افزود: برخی کشورهای مرتجع منطقه همانند عربستان نیز با دشمنان اسلام همراهی می‌کنند و در ایجاد جنگ و تفرقه در بین کشورهای اسلامی همچون سوریه و عراق دست دارند.

محمد علی اوغلو با بیان اینکه گروه‌های تکفیری امروز توسط غربی‌ها تقویت می‌شوند افزود: متاسفانه در سال‌های اخیر جنگ‌های داخلی در کشورهای اسلامی افزایش یافته و تکفیری‌ها در واقع در راستای تقویت منافع غربی‌ها تلاش می‌کنند.

همه علمای جهان اسلام در نفی افراط‌گری اتفاق نظر دارند

حجت‌الاسلام عباس اسکندری، مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قم نیز در حاشیه حضورش در کنگره جهانی جریان‌های تکفیری و افراطی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: قدرت‌های بزرگ نسبت به پیشرفت اسلام در کشورهای مختلف به ویژه کشورهای اروپایی حساس شدند، بنابراین برای وارونه جلوه دادن دین اسلام تلاش دارند مردم جهان را نسبت به این دین بدبین کنند.

وی تاکید کرد: قدرت‌های استکباری برای جلوگیری از پیشرفت اسلام، جریان ۱۱ سپتامبر را ایجاد کردند و بعد گروه‌های تکفیری و افراطی را به وجود آوردند تا به نام اسلام علیه این دین جامع فعالیت کنند.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قم ادامه داد: آنها برای اینکه به دنیا بگویند دین اسلام دین خشونت است اسلام هراسی را به راه می‌اندازند تا پشت آن اسلام گریزی در جهان تداعی شود.

حجت‌‌الاسلام اسکندری برگزاری کنگره جهانی جریان‌های تکفیری و افراطی را اقدامی ارزشمند در راستای تلاش‌های وحدت‌گرایانه جمهوری اسلامی ایران دانست و گفت: اینکه علمای طراز اول بیش از ۸۰ کشور جهان در این کنگره حضور می‌یابند و نقطه نظرات خود را بیان می‌کنند نشان دهنده موفقیت این رویداد بزرگ است.

وی تصریح کرد: همه علمای جهان اسلام که در این کنگره شرکت کردند حرکت‌های تکفیری و افراطی را محکوم کردند و این دستاورد بزرگی است که نصیب جمهوری اسلامی ایران شد.

حجت‌الاسلام اسکندری در پایان از حضرات آیات عظام تقلید مکارم شیرازی و سبحانی به دلیل نقش ارزنده‌ای که در برگزاری این کنگره دارند قدردانی کرد و افزود: اینکه این کنگره جهانی در مرکز تشیع و توسط مراجع طراز اول برگزار شود از موفقیت‌هایی است که باید آن را ارج بگذاریم.

ولایتی: اندیشه تکفیری ارتباطی با اسلام ندارد

مشاور مقام معظم رهبری نیز پیش از ظهر دوشنبه در کنگره جهانی جریان‌های تکفیری و افراطی در گفتگو با خبرنگاران به ابعاد گسترده جنایات تکفیری‌ها در جهان اسلام اشاره کرد و گفت: اقدامات گروه‌های تکفیری و افراطی چهره اسلام را در دنیا مشوش کرده است.

دکتر علی اکبر ولایتی گفت: اندیشه تکفیری‌ها و افراطی‌ها ریشه در خارج از جهان اسلام دارد و توطئه‌ای است که از سوی بیگانگان برای تفرقه بین مسلمانان و کشورهای اسلامی برنامه‌ریزی شده است.

وی تفرقه افکنی بین مسلمانان را هدف اصلی گروه‌های تکفیری ذکر کرد و افزود: بیگانگان به دنبال این جریان در پی زشت نشان دادن چهره اسلام هستند و این کار را از طریق انتشار تصاویر وحشی‌گری گروه‌های تکفیری که در طول تاریخ بی‌سابقه است دنبال می‌کنند.

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنانش به حضور علمای جهان اسلام به ویژه علمای اهل سنت در کنگره جریان‌های تکفیری اشاره کرد و افزود: خوشبختانه علمای جهان اسلام که در این کنگره شرکت کرده‌اند اقدامات تکفیری‌ها و افراطی‌ها را خارج از مبانی اسلامی و مضر برای مسلمانان می‌دانند و معتقد هستند همه مسلمانان باید به وحدت برسند تا این مشکل ریشه‌کن شود.

به اعتقاد مشاور مقام معظم رهبری، کنگره جهانی جریان‌های تکفیری و افراطی نقش مهمی در تنویر افکار عمومی مسلمانان بیدار دارد.

ولایتی تاکید کرد: غیر مسلمانان بدانند بر اساس دیدگاه علمای برجسته جهان اسلام اقدامات گروه‌های تکفیری و افراطی ارتباطی با اسلام ندارد.

آیت‌الله مکارم: شایعات موجب تزلزل اعتماد میان شیعه و سنی می‌شود

آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی پیش از ظهر دوشنبه در دیدار تعدادی از علما و ائمه جمعه اهل سنت ایران به خاطرات تبعیدش در سیستان و بلوچستان اشاره کرد و گفت: در آن زمان ارتباط خوبی با علمای اهل سنت برقرار کردم که هنوز هم این روابط دوستانه ادامه دارد.

وی لزوم اعتماد میان پیروان مذاهب اسلامی را یکی از مهم‌ترین مسائل پیش روی مسلمانان در داخل کشور دانست و اظهار کرد: اگر این اعتماد به طور کامل شکل بگیرد، کارها آسان‌تر پیش می‌رود.

استاد برجسته حوزه علمیه با اشاره به شایعاتی که موجب نگرانی بخی افراد می‌شود، تکثیر نسل از سوی اهل سنت، خریداری همه مغازه‌های زاهدان، اجتماع در حاشیه شهر مشهد، تبلیغ شرک بودن زیارت در مشهد، دریافت پول‌های هنگفت از خارج کشور و ... را از جمله این شایعات ذکر کرد.

به اعتقاد آیت‌الله مکارم شیرازی، این شایعات اعتماد میان شیعه و سنی را متزلزل می‌کند و اگر همه کمک کنند که این شایعات وجود نداشته باشد آن گاه اعتمادی به وجود می‌آید که دیگر دلیلی ندارد نگران مسئله دیگری باشیم.

این مرجع تقلید به حضورش در ایام تدوین قانون اساسی اشاره کرد و گفت: در آن زمان گفتم که اشتراکات زیادی میان مسلمانان وجود دارد و در اصول اختلافی نداریم، بنابراین حسن ظن را میان خود بیشتر کنیم تا بتوانیم به وحدت و اعتماد بیشتر دست یابیم.

وحدت خواسته همه علمای اهل سنت است

سید مصطفی خاتمی امام جمعه اشنویه نیز در این دیدار تاکید کرد که خواسته همه علمای اهل سنت ایران، وحدت بر اساس مشترکات است.

وی افزود: قانون اساسی مترقی جمهوری اسلامی، ضامن وحدت و عدالت میان همه اقشار و مذاهب در داخل کشور است.

مصطفی شیرزادی امام جمعه اهل سنت مریوان نیز در این دیدار اظهار کرد: اهل سنت به ویژه در کردستان، شیفته اهل بیت(ع) هستند و حتی معتقدیم در تشهد، اگر صلوات برمحمد و آل محمد(ص) فرستاده نشود نماز باطل است.

مولوی عبدالصمد ساداتی امام جمعه اهل سنت سراوان هم ضمن تشکر از برگزاری این کنگره بین المللی تصریح کرد: امیدواریم نتایج ارزشمند و مثبت این همایش، نصیب همه امت اسلامی شود.

مولوی جامی الاحمدی امام جمعه اهل سنت تربت جام نیز با تاکید بر رعایت وحدت در همه شرایط گفت: وظیفه حکومت اسلامی ایجاد فضای معنوی برای همه مردم است.

کنگره جریان‌های تکفیری در امنیت کامل برگزار شد

استاندار قم با بیان اینکه کنگره جهانی جریان‌های تکفیری و افراطی از نگاه علمای جهان اسلام تا کنون در امنیت کامل در قم برگزار شده است، گفت: برگزاری موفقیت‌آمیز کنگره جریان‌های تکفیری دلیلی بر برقراری امنیت در استان قم است.

حجت‌‌الاسلام محمدصادق صالحی منش در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به حساسیت‌های برگزاری کنگره جهانی جریان‌های تکفیری و افراطی از دیدگاه علمای اسلام اظهار کرد: از روزی که آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی طرح برگزاری این کنگره را مطرح کردند بیش از یک سال می‌گذرد و ما در این مدت خود را موظف دانستیم امنیت این کنگره را صد درصد تامین کنیم.

استاندار قم تاکید کرد: وقتی این کنگره در قم برگزار می‌شود نشان دهنده این است که کوچکترین مشکل امنیتی در استان قم وجود ندارد.

حجت‌الاسلام صالحی منش با اشاره به نقش آیات عظام مکارم شیرازی و سبحانی در برگزاری این کنگره اظهار کرد: شهر قم افتخار دارد که پذیرای علمای برجسته از کشورهای اسلامی است.

وی ادامه داد: وقتی صدها نفر از علمای طراز اول جهان اسلام قرار است به قم سفر کنند طبیعی است مشکلاتی وجود داشته باشد ولی خوشبختانه با کمک خوب سپاه پاسداران، نیروی انتظامی و اداره کل اطلاعات، توانستیم نظم و امنیت را حاکم کنیم و تاکنون که نزدیک به برگزاری مراسم اختتامیه است هیچ مشکلی برای مهمانان کنگره و مردم قم ایجاد نشده است.

استاندار قم تصریح کرد: استان قم با قابلیت خاص خود توانسته است مسائل مورد نیاز کنگره جهانی جریان‌های تکفیری را تأمین کند.

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه معتقد است که همه علمای جهان اسلام بر مغایربودن اقدامات داعش با اسلام اتفاق نظر دارند.

آیت الله مقتدایی: علما بر مغایرت اقدامات داعش با اسلام اتفاق نظر دارند

آیت‌الله مرتضی مقتدایی بعدازظهر دوشنبه در کنگره جهانی جریان‌های تکفیری و افراطی از دیدگاه علمای جهان اسلام که در موسسه امام کاظم(ع) در حال برگزاری است  اظهار کرد: مردم مسلمان بدانند گروه‌های تکفیری از اسلام نیستند.

وی تصریح کرد: اسلام غیر آن چیزی است که اینها می‌گویند و اعمال غیرانسانی ربطی به اسلام ندارد.

این عضو جامعه مدرسین با بیان اینکه اجماع علمای مسلمین بر این معنا متفق هستند، بر لزوم فرهنگ‌سازی علمای جهان اسلام برای مقابله با گروه تروریستی داعش تأکید کرد.

آیت‌الله مقتدایی با قدردانی از آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی که با ابتکار خودشان این کنگره را تشکیل داد و تشکر از آیت‌الله العظمی سبحانی که دبیری علمی این کنگره را عهده‌دار است، اظهار کرد: امیدواریم علمای جهان اسلام که هر کدام در منطقه خود محور مسلمانان هستند و نفوذی در بین مسلمانان دارند اهداف و ثمرات این اجلاس را برای مردم بیان کنند که اگر در بین مسلمانان کسانی هستند که زمینه انحراف در آنها وجود دارد متوجه باشند و از غفلت بیرون بیایند و فریب مطالبی که تکفیری‌ها و داعشی‌ها مطرح می‌کنند نخورند.

مولوی عبدالحمید: مسلمانان در این شرایط متحد باشند

امام جماعت اهل سنت زاهدان، احیای تمدن غربی را هدف تکفیری‌ها و دشمنان دانست و گفت: در چنین شرایطی باید متحد باشیم و از هر گونه اهانت‌ مذهبی پرهیز کنیم.

به گزارش خبرنگار مهر، مولوی عبدالحمید بعدازظهر دوشنبه در کنگره جهانی جریان‌های تکفیری و افراطی از دیدگاه علمای جهان اسلام که در موسسه امام کاظم(ع) در حال برگزاری است اظهار کرد: به جای اینکه ما غیبت یکدیگر را بکنیم و خدای ناکرده بغضی در دلمان باشد در این کنگره دور هم جمع شدیم که این محفل مایه نگرانی دشمنان است و این فضل، فضل رب العالمین است.

وی با قدردانی از آیات عظام مکارم شیرازی و سبحانی در برگزاری این کنگره گفت: کنگره جهانی جریان‌های تکفیری در این شرایط حائز اهمیت است چون جهان اسلام از دودستگی و تکفیر و افراط گرایی رنج می‌برد و تکفیر و تفرقه به اوج خود رسیده است.

مولوی عبدالحمید برگزاری این کنگره در قم را مورد توجه قرار داد و گفت: قم مرکز ثقل جهان تشیع و یکی از شهرهای علمی است و امروز جمع قابل ملاحظه‌ای از علمای جهان اسلام در این کنگره حضور دارند.

تکفیر فتنه خطرناکی است

امام جمعه اهل سنت زاهدان با اشاره به گسترده بودن جمعیت مسلمانان در جهان تاکید کرد: برخی‌ها می‌خواهند این دین را در جمعی که خودشان اعتقاد دارند محدود کنند و فتنه تکفیر خطرناک است.

مولوی عبدالحمید با اشاره به آیاتی از قرآن کریم و احادیثی از بزرگان، اظهار کرد: کسی نمی‌تواند خون مسلمانان را مباح بداند و آنها را تکفیر کند.

وی افزود: متاسفانه فتنه تکفیر از صدر اسلام بوده و در آن زمان خوارج به وجود آمدند و یاران والای پیامبر اسلام(ص) را تکفیر کردند.

وی تاکید کرد: امروز شیعه و سنی و سایر گرایش‌های اسلامی نیاز به وحدت اسلامی دارند. وحدت ما مقطعی نیست بلکه وحدت ما وحدت اسلامی است.

وی با ذکر مشترکاتی که بین ادیان اسلامی وجود دارد، تاکید کرد: کتاب خدا و پیامبر اسلام و اهل بیت حضرت رسول از مشترکات مسلمانان است و همه ما به اهل بیت عشق می‌ورزیم.

مولوی عبدالحمید تاکید کرد: گاهی می‌گوییم که دور هم بنشینیم و ببینیم چه کسی بهتر درباره حضرت زهرا(س) و حضرت علی(ع) و اهل بیت صحبت می‌کند.

دشمن شناسی داشته باشیم

امام جمعه اهل سنت زاهدان اضافه کرد: ما با هم یکی هستیم و البته اختلافات در یک خانواده وجود دارد ولی لازم است در هر شرایطی مسلمانان نیاز به وحدت دارند.

وی با بیان اینکه ما باید دشمن شناسی داشته باشیم گفت: باید اهداف و ترفندهای دشمن را بشناسیم و ببینیم دشمنان ما چه کسانی هستند تا بتوانیم پدیده تکفیری را ریشه‌یابی و برای آنها تدبیر کنیم.

مولوی عبدالحمید با اشاره به نقش علمای اسلام در جهان تاکید کرد: دولت ما دولت اسلامی است و در رأس نظام جمهوری اسلامی رهبر معظم انقلاب است و ایشان رهبری می‌کنند و مراجع قم و علمای اسلام می توانند از دایره خود بیرون بیایند و نقش علمایی ایفا کنند.

وی اضافه کرد: جهان امروز برای علما حرمت قائل هستند و می‌شود بسیاری از تکفیری‌ها را با حجت خارج کرد.

یکدیگر را در آغوش بگیریم

امام جمعه اهل سنت زاهدان احیای تمدن غربی را هدف تکفیری‌ها و دشمنان دانست و گفت: در چنین شرایطی باید متحد باشیم و از هرگونه اهانت‌های مذهبی پرهیز کنیم.

وی اضافه کرد: رسانه‌ها از اهانت به مقدسات یکدیگر پرهیز کنند. حرمت مسلمانان باید حفظ شود و ما باید حق و حدود یکدیگر را بشناسیم و به آنها احترام بگذاریم.

مولوی عبدالحمید در پایان تاکید کرد: ما باید یکدیگر را آغوش بگیریم و بتوانیم در مقابل دشمنان ید واحد باشیم.

عبدالرئوف توانا: بصیرت اسلامی سلاح تأثیرگذاری در برابر تکفیری‌ها است/ اعتراض به حکم اعدام شیخ نمر

رئیس شورای اخوت بلخ با بیان اینکه گروه‌های تکفیری و تروریستی از سوی غرب حمایت‌های مالی می‌شوند، گفت: بصیرت اسلامی می‌تواند در برابر اقدامات تکفیری‌ها سلاح تاثیرگذاری باشد.

مولوی عبدالرئوف توانا، در کنگره جهانی جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای جهان اسلام اظهار داشت: امروز در دنیای اسلام عده‌ای از گروه‌ها تحت عنوان تکفیر می‌خواهند موضوع مسجد ضرار را در کشورهای اسلامی تکرار کنند.

وی با بیان اینکه امروز گروه‌های تکفیری و تروریستی ریشه در غرب داشته و از سوی آنان حمایت‌های مالی می‌شوند، افزود: متاسفانه امروز در کشورهای اسلامی هم شاهد برخی مسائلی که بر خلاف منافع امت اسلامی است هستیم که تأسف بار است.

رئیس شورای اخوت بلخ ادامه داد: امروز شاهدیم که در یکی از کشورهای اسلامی عالم دینی به جرم اینکه فریاد حق طلبی سر داده است برای او حکم اعدام صادر می‌کنند در حالی که نسبت به مردم مظلوم و بی‌دفاع فلسطین و جنایاتی که از سوی صهیونیست‌ها علیه آن‌ها صورت می‌گیرد بی‌اعتنا هستند.

وی بر حفظ وحدت مسلمین و عالمان اسلام در برابر توطئه‌های دشمنان تاکید کرد و ابراز داشت: همه باید در برابر مسائل کلان امت اسلام احساس مسئولیت کنیم و علمای اسلام می‌توانند در این زمینه تدبیر کنند و مانع گسترش خطرات جریان‌های افراطی شوند.

مولوی عبدالرئوف توانا با بیان اینکه داشتن بصیرت اسلامی می‌تواند در برابر اقدامات تکفیری‌ها سلاح تاثیرگذاری باشد، گفت: ایران اسلامی با تاسی و پیروی از امام خمینی(ره) پرچم عزت و وحدت امت اسلامی، علمای تسنن و تشیع را از سراسر جهان اسلام گردآوردند که در این حوزه دیدگاه‌های خود را که همگی مشترک هستند بیان کنند.

وی افزود: امروز شاهدیم که مسجدالاقصی مورد بی‌حرمتی از سوی رژیم صهیونیستی قرار گرفته است و قلب جهان اسلام مورد تهاجم دشمنان اسلام است.

این عالم افغانی افزود: از سی سال گذشته کشورهای اسلامی تراژدی اسفباری را شاهد هستند که اگر علمای اسلام در زمینه‌های مختلف از جمله موضوع تکفیر وارد میدان نشوند و راهکاری برای برون رفت از این چالش نیندیشند در روز قیامت پاسخگوی این غفلت باید باشند.

شیخ حسن المصری: باید با افراط‌گرایی در برداشت‌های دینی مقابله کرد

نماینده نبی‌بری بر لزوم مبارزه با غلو و افراط گرایی در برداشت‌های دینی تاکید کرد.

شیخ حسن المصری بعدازظهر دوشنبه در کنگره جهانی جریان‌های تکفیری و افراطی از دیدگاه علمای جهان اسلام که در موسسه امام کاظم(ع) در حال برگزاری است اظهار کرد: با وجود شرایط محاصره و فشارهایی که جمهوری اسلامی ایران متحمل می‌شود ایران مشعل آزادی و مقاومت را در دست گرفته است و به دنبال اجرای فرامین امام خمینی(ره) از بدو پیروزی انقلاب تاکنون همین مسیر را توسط رهبر معظم انقلاب ادامه می‌دهد.

این عالم لبنانی گفت: این کنفرانس در شرایط بسیار دشوار برگزار می‌شود و جوامع ما در معرض توطئه‌های داخلی و خارجی قرار دارند.

نماینده نبیه بری اظهار کرد: ما اگر با خطرات غربی‌ها مقابله و از تمدن اسلامی محافظت می‌کنیم به دلیل اتحاد مسلمانان است ولی برخی جریان‌ها می‌خواهند جوامع ما را از بین ببرند.

وی با بیان اینکه این جریان از بدترین شیوه‌های موجود برای پیشبرد اهداف خود استفاده می‌کند تصریح کرد: این گروه ها از متون اسلامی سوء استفاده می‌کنند و می‌خواهند چهره اسلام را لکه دار کنند.

تروریست‌ها می‌خواهند همه مذاهب اسلامی را از بین ببرند

وی اظهار کرد: باید توافق کنیم این تروریست‌ها به دنبال یک گروه و مذهب نمی‌باشد بلکه می‌خواهد همه کسانی که شهادتین را جاری کردند هدف قرار دهد، همان طوری که با همه اهل سنت و طایفه‌های شیعه دشمنی دارد.

وی دلیل سخنانش را جنگ داعشی‌ها در کشورهای مختلف دانست و تاکید کرد: باید اتحاد امنیتی و نظامی بین کشورهایی که مورد هدف داعش قرار دارند صورت گیرد.

شیخ حسن المصری گفت: نهادهای دینی و  مراکز فرهنگی در دنیای اسلام نباید از ایفای نقشی که بر دوش آنها است بترسند و باید بر مفاهیم ناب اسلام تاکید کنند وهمین مفاهیم شفاف و ناب را ترویج بدهند.

وی بر لزوم مبارزه با غلو و افراط گرایی در برداشت‌های دینی و همچنین توجه به مفاهیم تسامل در اسلام و فصل مشترکات موجود در اسلام تاکید کرد.

نماینده نبیه‌بری خواستار تربیت نسل مسلمانان بر اساس پذیرش گفتمان سازند و تنوع مذاهب و تکثر گرایی شد و گفت: این مسئله باعث می‌شود به مغزهای دیگران هم اهتمام بگذاریم.

وی گفت: دوره استعمارگری مستقیم رخت بر بست و الان شاهد دوره استعمارگری از راه دور هستیم و می‌خواهند تناقض گویی ها را در درون جامعه ما مطرح کنند.

وی اضافه کرد: همه مسائلی که رخ می‌دهند به خاطر ننگی است که دامنگیر یک میلیارد و نیم مسلمان است و منشا آن غصب کردن سرزمین فلسطین است.

شیخ حسن المصری خطاب به علمای جهان اسلام گفت: آیا می‌توانیم به نوعی از بیداری برسیم که پایان بخش آن در یک صف واحد قرار بگیریم و یکپارچه در مقابل دشمن بایستیم. باید با عزم راسخ و اراده پولادین و بدون وابستگی به بیگانگان این مسیر را بپیماییم و امام راحل و رهبر معظم انقلاب همین راه را پیمودند.

ولایتی: ایران پرچمدار مقابله با جریان‌های تکفیری است

قم - خبرگزاری مهر: مشاور مقام معظم رهبری، جمهوری اسلامی ایران را پرچمدار مقابله با تکفیری‌ها دانست.

به گزارش خبرنگار مهر، علی اکبر ولایتی غروب دوشنبه در کنگره جهانی جریان های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای جهان اسلام با تقدیر از آیت الله العظمی مکارم شیرازی و آیت الله العظمی سبحانی به خاطر برگزاری چنین کنگره عظیمی اظهار داشت: این دو عالم همت بلندی به خرج دادند و برای برپایی این کنگره بزرگ تلاش کردند.

ولایتی عنوان کرد: برای اولین بار در جهان اسلام و تاریخ معاصر است که کنگره ای چنین باعظمت علیه فکر انحرافی تکفیری تشکیل شده است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: جمهوری اسلامی ایران به زعامت مرجعیت و رهبر معظم انقلاب در عرصه مبارزه با افراطی ها و تکفیری ها پرچم دار بوده است.

وی عنوان کرد: ایران نه تنها در عرصه مبارزه، رزمندگان و جهادگران را در برابر صهیونیست ها یاری می‌رساند بلکه در عرصه فکری نیز در این عرصه پیشتاز است.

عالم مغربی: حضرت علی(ع) رهبر مقابله با فتنه بود

یکی از علمای مغربی، امام علی (ع) را رهبر مقابله با فتنه معرفی کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، ادریس هانی غروب دوشنبه در مراسم اختتامیه کنگره جریان‌های تکفیری و افراطی با بیان اینکه باید مسئله مثبت فتنه را لحاظ کنیم اظهار کرد: فتنه می‌تواند دل‌های مسلمانان را بیازماید. سلف صالح هم با فتنه روبرو شدند و با آنها مقابله کردند.

وی حضرت علی ) را رهبر مقابله با فتنه دانست و گفت: در زمان ایشان جنگ های داخلی زیادی رخ داد، بنابراین از بین بردن فتنه می‌تواند یکی از فتوحات تلقی شود.

این عالم مغربی گفت: این رویه حضرت علی بود که راه را بر خوارج بست و ایشان چشمان فتنه را از حدقه در آورد.

ادریس هانی اضافه کرد: در زمان گذشته پیشینیان ما با فتنه برخورد کردند و ما هم باید از شیوه و رفتار پیشینیان یاد بگیریم. اینها مسیر صحیح را پیمودند و ما می‌توانیم با فتنه کنونی با روشها‌ی سابق و جدید مقابله کنیم.

صادق عثمانی: اسلام دین محبت و دوستی است

یکی از علمای برزیلی با اشاره به اینکه دشمنان می‌خواهند با استفاده از شریعت اسلام علیه مسلمانان توطئه کنند، تأکید کرد: اسلام دین محبت و دوستی است .

به گزارش خبرنگار مهر، صادق عثمانی غروب دوشنبه در کنگره جهانی جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای جهان اسلام اظهار داشت: امت اسلام امروز در شرایط سختی به سر می‌برد و بسیاری از کشورهای اسلامی مستعمره استکبار بوده و امروز نیز برخی کشور‌ها همچنان مستعمره هستند.

این عالم برزیلی گفت: دشمنان می‌خواهند با استفاده از شریعت اسلام علیه مسلمانان توطئه کنند و رسول الله نیز از رفتار و کردار تکفیری‌ها بیزار بود و اسلام به هیچ وجه رفتار تکفیری‌ها را تایید نمی‌کند.

وی ادامه داد: تکفیری‌ها دینی جدید وارد امت اسلام کرده‌اند که خونریزی و هتک حرمت برای آن‌ها یک مسئله عادی است در حالی که دین اسلام دین محبت و دوستی است.

وی ابراز داشت: اسلام با یهود و مسیحیان همزیستی داشته و در واقع اسلام برای همه رحمت است و از این رو است که قرآن می‌فرماید کسانی که فتنه را در محافل مومنان وارد کنند آن‌ها وارد جهنم خواهند شد.

صادق عثمانی بیان داشت: تکفیری‌ها مسجد و حسینیه و کلیسا نمی‌شناسند و همه محافل و انسانهایی را که بر خلاف عقیده آن‌ها باشد از بین می‌برند که حضرت علی (ع) نیز با چنین گروه‌هایی  مواجه بوده و فتنه آن‌ها را مشاهده کرده بود.

شیخ بلال سعید شعبان: قرن ۲۱ دوران نابودی رژیم اشغالگر صهیونیستی است

دبیرکل جنبش التوحید الاسلامی لبنان با بیان اینکه ما شاهد موج بیداری در جهان عرب و اسلام هستیم، گفت: قرن ۲۱ قرن اسلام است، قرنی که رژیم اشغالگر صهیونیستی از بین می‌رود.

شیخ بلال سعید شعبان، عصر دوشنبه در کنگره جهانی جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای جهان اسلام اظهار داشت: افراطی‌گری طرز تفکری است که در هر اندیشه و دعوتی می‌تواند ظهور کند.

وی گفت: افراط و پیشی‌گرفتن از آن‌چه که پیامبر(ص) فرموده نوعی تندروی است و این طرز تفکر از‌‌ همان آغاز دعوت پیامبر (ص) موجود بوده است.

دبیرکل جنبش التوحید الاسلامی لبنان ابراز داشت: مسئولیت دین‌داران واقعی و حقیقی در این زمینه و مواجهه با این طرز فکر این است که بر دین و مبانی خود ثبات داشته باشند.

شیخ بلال سعید شعبان بیان داشت: ما شاهد موج بیداری در جهان عرب و اسلام هستیم و قرن ۲۱ قرن اسلام است؛ قرنی که رژیم اشغالگر صهیونیستی از بین می‌رود.

وی ادامه داد: هنگامی‌که ملت‌های عرب در انقلاب خود علیه وکلای استعمار قیام کردند، برخی تلاش می‌کردند مسیر این انقلاب‌ها را منحرف کنند و آن‌چه را که بهار عربی نامیده شد به پاییزی خونبار تبدیل کنند که مردم در آن خون همدیگر را می‌ریزند تا دیگر هیچ مسلمانی نتواند در برابر صهیونیست‌ها بایستد.

دبیرکل جنبش التوحید الاسلامی لبنان افزود: عده‌ای بنای خود را بر این گذاشتند که بیداری اسلامی را از مسیر درست خود منحرف کرده و آن را به یک جنگ داخلی تبدیل کنند که در آن مسلمانان همدیگر را بکشند و شرایط را به‌گونه‌ای ایجاد کردند که اگر شما امروز از تمام ملت‌های جهان عرب بپرسید از چه مشکلی رنج می‌برید؟ خواهند گفت از تندروی و انحراف. پس این طرز تفکر بر امت اسلام عارض شده و یک طرز تفکر اصیل نیست.

شیخ محمدتقی مولا: علمای جهان اسلام درباره جنایات تکفیری‌ها روشنگری کنند

یکی از علمای عراقی، از علمای جهان اسلام خواست درباره جنایات تکفیری‌ها روشنگری کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، شیخ محمدتقی مولا غروب دوشنبه در مراسم اختتامیه کنگره جریان‌های تکفیری و افراطی با اشاره به جنایات تکفیری‌ها در موصل و تلفر عراق اظهار کرد: در موصل ۱۰۰ هزار آواره در شرایط بسیار دشواری زندگی می‌کنند که وضع آنها قابل توصیف نیست.

وی تاکید کرد: یک میلیون و نیم مهاجر در عراق زندگی می‌کنند در حالی که عراق ظرفیت جادادن این جمعیت را ندارد.

این عالم عراقی با اشاره به کشتار مسلمانان توسط تکفیری‌ها اظهار کرد: تکفیری‌ها هنگام کشتار و قتل عام مسلمانان اسم خدا را می‌برند. در موصل و تلفر دهها مسجد و حسینیه را ویران کردند و مزار یونس و دیگر پیامبران را ویران کردند، حتی کلیساها را منفجر کردند.

شیخ محمدتقی مولا اظهار کرد: سه هزار دختر از ایزدی‌ها در دست داعشی‌ها هستند و آنها را به عنوان کنیز در بازارها به بهای ناچیز می‌فروشند.

وی اضافه کرد: من می‌توانم الان اسم ۷۰ کودک را اعلام کنم که پدران و مادران آنها را سر بریدند. اینها مسائل ضدانسانی است که در عراق وجود دارد.

وی با بیان اینکه داعش تاکنون هیچ بنایی از صهیونیست‌ها را تخریب نکرده است، گفت: اینها مسلمان نیستند بلکه ساخته دست صهیونیست‌ها و آمریکایی‌ها هستند و می‌خواهند چهره اسلام را مخدوش کنند تا بتوانند جلوی پیشرفت اسلام را بگیرند.

این عالم عراقی مسلمانان را یک قدرت بزرگ دانست و خطاب به علمای جهان اسلام گفت: بشتابید و فتواهای خود را علیه تکفیری‌ها صادر کنید و بگویید اینها دشمنان اسلام هستند و می‌خواهند چهره اسلام را مخدوش کنند.

عده‌ای به اسم تکفیر بدنبال ایجاد خلافت هستند

یکی از علمای ترکمن با بیان اینکه امروز گروه‌های تکفیری ادامه دهنده راه خوارج هستند، گفت: عده‌ای به اسم تکفیر بدنبال بنیان گذاشتن خلافت هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، مولوی خجندی، غروب دوشنبه در کنگره جهانی جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای جهان اسلام، تکفیر کردن افراد را از گناهان بزرگ دانست و افزود: هیچ کسی نمی‌تواند دیگری را متهم به کفر کند و خطرناک‌ترین راهی که می‌شود عصمت مومنان را خدشه دار کرد و بر جان و مال آن‌ها تجاوز کرد هیمن مسئله است.

وی ابراز داشت: امروز عده‌ای مسلمان بدست گروه‌های افراطی و تکفیری از بین می‌روند و عده‌ای به اسم تکفیر به دنبال بنیان گذاشتن خلافت هستند.

مولوی خجندی افزود: علمای سنی و اهل سنت کسی را تکفیر نمی‌کنند و اهل قبله مستحق چنین اقدامی نیستند و ما اعتقاد داریم که این نوع برخوردهای تکفیری اساسی ندارد.

وی ادامه داد: در ابتدای صدر اسلام خوارج همانند تکفیری‌ها عمل می‌کردند و امروز گروه‌های تکفیری ادامه دهنده راه خوارج هستند.

وی تاکید کرد: نسبت دادن تکفیر به افراد از گناهان کبیره است و کسی که شهادتین را جاری کرده، دیگر او را نمی‌توان به کفر متهم کرد.