به گزارش خبرنگار مهر، محرم صفرزاده در سال ۶۹ از شهر دل کنده و به زادگاه آبا و اجدادی خود برمی گردد و همت خود را مضاعف می کند تا این روستای محروم را آباد کند و همین تلاش صادقانه و شبانه روزی در حوزه کشاورزی و باغداری سبب می شود که چندین دوره به عنوان آبخیزدار نمونه کشوری و استانی معرفی شود.
محرم صفرزاده بدون توجه به این عناوین تمام تلاش خود را به عمران و آبادانی توسعه کشاورزی منطقه مصروف ساخته و در کنار آن از رسالت تبلیغی خود نیز دست نکشیده و این بار در کنار ارشادات معنوی، کشاورزان را به حفظ و صیانت از آب و خاک توصیه می کند.
وی با دست های پینه بسته به جمع روستائیان می رود و در خصوص اهمیت آبخیزداری، حفظ منایع طبیعی و عرصه های طبیعی و حفظ پوشش گیاهی و آب و خاک را یادآور می شود، ولی بارش سنگین برف در یک روز پائیزی که هنوز درختان برگ های خود را به خزان پائیزی نسپرده بودند باعث شد اکثر درختان این روحانی زحمتکش زیر بار سنگین برف بشکند و خسارت جبران ناپذیری را بر درختان آن وارد نماید.
هرچند دل این روحانی زحمتکش به اندازه یک دریاست اما حجم خسارات وارده به حدی است که وقتی به باغ میوه و طرح صنوبر کاری و درختان مثمر و غیر مثمر وی وارد می شوی، با وجود گذشت بیش از یکماه هنوز هم آثار مخرب و ویرانگر آن حادثه، یاد روزهای آن برف سنگین و شکستن درختان میوه وصنوبر را دوباره تداعی می کند و وضعیت فعلی باغ، هر کسی را که قبلاً آن را دیده بود، افسرده و غمگین می سازد.
با وجود همه این مشکلات اما انگار خداوند برای این انسان زحمتکش و معنوی صبری ویژه عطا فرموده که باز هم شکرگزار خداوند متعال است و می گوید تقدیر الهی است و حتماً حکمت و مصلحتی در کار بوده است ولی از کم لطفی برخی مسئولان ذیربط دل پرخونی دارد.
حجت الاسلام صفرزاده در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: فکر می کنید کسی که قریب به ربع قرن از بهترین روزهای عمر و جوانی خود را در راه خدمت به بخش کشاورزی گذاشته و یک بیابان لم یزرع را با خون دل آباد کرده و آن را به یک منطقه سرسبز و آباد تبدیل کرده و مثل پدری که فرزندش را از طفولیت لحظه به لحظه با درختانش زندگی کرده و شاهد قد برافراشتن آنها بوده است در یک حادثه اکثریت آن از بین برود و کسی سراغ آنها را نگیرد چه حالی پیدا می کند.
در پی اطلاع از این حادثه و خسارت وارده به مجتمع کشاورزی این روحانی پرتلاش به روستای گرده سنگ رفتیم تا از نزدیک شاهد مسائل و مشکلات پیش آمده برای این کشاورز خسارت دیده باشیم پس از بازدید از خسارات وارده در یک محفل صمیمی و در خانه باغش، پای درد دلش نشستیم تا مشق زندگی را خودش بنویسد.
وی به خبرنگار مهر گفت: با بازگشت به روستا پنج هکتار باغ سیبی که از پدرم به ارث رسیده بودم را به ۳۰ هکتار رساندم و اکنون بیش از دو هزار اصله درخت گردو، پنج هزار اصله درخت سیب، ۵۰۰ اصله بادام، ۱۲۰ اصله هلو توسعه دادم و در بخش درختان غیر مثمر و در راستای سیاست های آبخیزداری نیز ۲۰ هزار اصله صنوبر پرورش دادم و در کنار آن تولید علوفه برای دام، کشت گندم و جو نیز از دیگر فعالیتهایم دراین حوزه است.
این آبخیزدار نمونه کشوری ادامه داد: همچنین طرح آبخیزداری مشارکتی در روستای گرده سنگ، دو هزار و ۵۳۰ متر مکعب عملیات خاکی، سه هزار و ۴۷۴ متر مکعب عملیات سنگی ملاتی، ۳۵۰ هکتار عملیات بذر پاشی و کاشت ۱۲ هزار اصله نهال عملیات اجرایی این طرح آبخیزداری را شامل میشود که مساحت حوزه آبخیز پنج هزار و ۶۰۰ هکتار است و علاوه بر اهالی گرده سنگ روستاهای پایین دست هم از این طرح بهرهمند میشوند
حجت الاسلام صفرزاده، یادآور شد: اما هم اکنون از این همه مواردی که ذکر شد، بیش از ۱۰ هزار اصله صنوبر با عمر پنج ساله و ۲۰۰ هزار درخت گردو از بین رفته که این رقم بالغ بر ۵۰ درصد باغات و طرح آبخیزداری و صنوبر کاری این مجموعه کشاورزی را که با عرق جبین و کار و تلاش خود و فرزندانم به این مرحله رسانده بودم، دربر می گیرد.
این روحانی کشاورز در ادامه اظهار داشت: این سومین سال متوالی است که حوادث غیر مترقبه، برودت هوا، بارش برف سنگین و سرمازدگی موجب خسارت یه اراضی می شود اما سال های گذشته فقط به محصولات سر درختی خسارت وارد شده بود که امسال، هم محصولات سردرختی و هم خود درختان مثمر و غیر مثمر آسیب دیدند.
وی، در پاسخ به این سوال که آیا باغات میوه تحت پوشش صندوق بیمه محصولات کشاورزی بودند، گفت: متأسفانه صندوق بیمه فقط محصولات کشاورزی و میوه های سردرختی را بیمه کرده بود و در بحث بیمه تنه درختان اقدامی صورت نگرفته و زمانی که جهت بیمه باغ مراجعه کردیم گفتند فقط بیمه محصولات داریم نه تنه که این امر باعث شد فقط محصولات باغی و کشاورزی را بیمه کنم که اگر در زمینه بیمه تنه درختان نیز اعلام آمادگی می کردند قطعاً اقدام می کردیم و امروز حداقل جبران خسارت از طریق صندوق بیمه میسر بود.
وی، بااشاره به خسارت جبران ناپذیر به محصولات باغی و درختان مثمر و غیر مثمر خواستار توجه ویژه مسئولین ذیربط در جهت کمک به احیاء دوباره این مجموعه کشاورزی و طرح آبخیزداری شد.
بارش برف پاییزی امسال بیش از ۳۰۰۰ میلیارد ریال خسارت به اراضی کشاورزی و باغی وارد کرد
بخشدار مرکزی شهرستان اهر که به دعوت خبرنگار مهر دراین روستا حضور یافته بود گفت: ضرر و زیان وارده به این مجموعه کشاورزی قابل توجه بوده که متأسفانه براثر بارش سنگین پاییزی خسارت دیده است.
نعمتی در ادامه اظهار داشت: متأسفانه در سالهای گذشته به جهت عدم بیمه تنه درختان، مشکلات جدی را برای کشاورزان و باغداران بوجود آورده بود.
وی در ادامه با اشاره به خسارات برف پاییزی امسال گفت: در سالجاری بر اثر سرمازدگی اول سال و بارش برف سنگین پاییزی بیش از ۳۰۰ میلیارد تومان خسارت به اراضی کشاورزی و باغی وارد شده و کشاورزان و باغداران خسارات جبران ناپذیری را متحمل شده اند که امیدواریم با عنایت ویژه مسئولین دست اندرکار و ارائه تسهیلات ویژه و کمک های بلاعوض، استمهال معوقات بانکی کشاورزان، گامی در جهت حمایت از انها برداشته شود.
بخشدار مرکزی شهرستان اهر خاطر نشان شد: با پیگیری های انجام شده و انعکاس مشکلات کشاورزان به صندوق بیمه روستایی مقرر شده از امسال بیمه تنه درختان در لیست بیمه صندوق بیمه محصولات کشاورزی برای بیمه درختان میوه روستائیان و باغداران یاشد.
محصولات کشاورزان منطقه در دو سال گذشته بر اثر سرمازدگی و برف از بین رفته است
امام جمعه اهر نیز که معمولاً در کنار مسئولین اجرایی شهرستان پی گیر مسائل و مشکلات مردم است، در این خصوص گفت: متأسفانه در اولین بارش برف پاییزی کشاورزان منطقه دچار خسارت عمده ای شدند که امیدواریم دولت و مجلس و مسئولان ذیربط که کمک به کشاورزان منطقه را که دو سال متوالی است محصولاتشان براثر سرمازدگی و برف از بین می رود شد.
حجت الاسلام جواد حاجی زاده، کشاورزان را سربازان خط مقدم در جبهه خودکفایی و تولید عنوان کرد و کمک به حل مشکلات، آنها را بزرگترین خدمت به نظام و انقلاب ذکر کرد.
وی، از حجت الاسلام صفرزاده، روحانی پرتلاش در حوزه کشاورزی و آبخیزداری یک تلاشگران این عرصه یاد کرد که توانسته در کنار تبلیغ مسائل دینی و معنوی به عنوان یک کشاورز و روستازاده از کار کشاورزی نه تنها عقب نماند بلکه به عنوان یک مروج کشاورزی و آبخیزدار نمونه در سطح ملی مطرح باشد که این امر نشان از همت والای از روحانی نستوه دارد.
گزارش از: حسن بالاگر
عکس از: مصطفی قربان موحد